Rusia obligă Netflix să bage în grilă 20 de canale ale televiziunilor de stat de la Moscova! Autoritățile vor ști cine anume nu se uită la propaganda oficială

0
574

Platforma de streaming Netflix, pe care oamenii urmăresc filme artistice și documentare, este obligată să bage în grilă, pentru clienții săi din Rusia, 20 de canale ale televiziunilor de stat de la Moscova! Decizia a fost luată de autoritatea de reglementare a audiovizualului (CNA-ul rusesc), anunță The Moscow Times.

Regimul Putin continuă campania de “epurare” a Rusiei de orice influență care ar putea să nu fie sub controlul strict al autorităților. După ce marți a interzis principalul ONG care studiază crimele KGB-ului pe motiv că incită la extremism și terorism, Guvernul a pus ochii pe Netflix.

Planul elaborat împotriva acestei platforme de filme care pot fi urmărite acasă e cu bătaie foarte lungă.

Mai întâi, Rusia a inclus Netflix în așa-zisul registru de „servicii audiovizuale” Roskomnadzor, unde sunt băgate toate platformele de streaming online cu peste 100.000 de utilizatori pe zi. Acestea sunt obligate să înființeze o companie în Rusia și să includă în grilă minimum 20 de canale ale televiziunilor de stat, unde se face propagandă regimului Putin.

Șantaj la giganții tech. Google și Apple, forțate să elimine informații despre Alexei Navalnîi

Legislația include și prevederi ambigue prin care autoritățile au mână liberă să sancționeze și să interzică orice platformă care n-ar răspunde la comenzile lor politice. Spre exemplu, este interzis „conținutul extremist”, fără să se spună concret despre ce este vorba. Acest lucru deschide calea spre interpretări discreționare. Nu mai departe de marți, ONG-ul care cerceta crimele poliției secrete și ale lui Stalin a fost acuzat de procurori, de exemplu, că face apologia naziștilor și că întinează memoria celor căzuți în lupta împotriva Germaniei lui Hitler! Judecătorii le-au dat dreptate procurorilor.

Numeroase alte efecte perverse ale acestei decizii a Rusiei sunt de așteptat. Spre exemplu, administratorii Netflix știu în orice moment câți dintre abonați (și care dintre ei) urmăresc un anumit film sau documentar. Aceste date ajunse pe mâna autorităților le vor indica acestora persoanele care nu urmăresc canalele propagandei de stat și, deci, sunt potențiali disidenți ai regimului.

Rusia a avut succes, până acum, în șantajarea marilor companii americane. Google și Apple au eliminat conținut despre disidentul Alexei Navalnîi după ce Kremlinul a amenințat că va trimite în judecată angajați locali ai giganților IT. Apoi, Google și Facebook au fost amendate cu 125 de milioane de dolari pentru că n-au șters conținut declarat de cenzura lui Puțin „periculos” și „ilegal”.

Regimul de la Moscova a construit propria versiune de Facebook, intitulată V-Kontakte, și a exersat deconectarea Internetului rusesc de la rețeaua mondială.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Viața și moartea lui Victor Socaciu – folkist, deputat PSD, consul la Montreal, revoluționar cu certificat

* Liiceanu dă de pământ cu Iohannis: „Ne-a luat perspectiva istorică. Vorbele spuse de el n-au avut niciodată acoperire”

* GRIGORE CARTIANU – Poveste de Crăciun: Cârnațul

* Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Revelionul TVR, de 7 ori mai ieftin decât mizeria de anul trecut. Fără Garcea și Leana lu’ Pârțag, ci cu artiști adevărați

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (44) / „Trădare la Armată, trădare la Cancelarie!”

* Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Furie musulmană după ce super-fotbalistul egiptean Salah s-a pozat cu familia lângă bradul de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here