A doua zi cu peste 500 de morți Covid. Campania de vaccinare ia viteză, dar efectele se pot vedea abia peste o lună și jumătate

0
1146
Centrele de vaccinare sunt luate cu asalt de români sub efectul combinat al restricțiilor impuse de Guvern și al spaimei de Covid, după valurile de morți din ultimele zile

România a înregistrat 523 de decese din cauza Covid în ultimele 24 de ore, al doilea cel mai mare număr de la izbucnirea pandemiei, și își consolidează poziția de lider mondial la numărul de morți raportat la populație în valul 4 epidemiologic. Vestea bună este că, din fericire, campania de vaccinare paralizată 5 luni își continuă revirimentul.

Din cele 523 de decese raportate marți, 12 erau anterioare, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Chiar și așa, este pentru a doua oară în nici o săptămână când bilanțul trece de 500 de morți Covid într-o singură zi. Numărul infectărilor se menține foarte ridicat, la 16.765 de persoane. Specialiștii se așteaptă ca platoul valului 4 pandemic să fie atins în această săptămână.

Vestea bună este că și luni s-au vaccinat foarte mulți români. 127.948 au fost imunizați în total pe 25 octombrie 2021, din care 93.049 cu prima doză. În total, până acum, 6.510.217 persoane au fost vaccinate cu o doză, iar 5.974.134 cu două doze. 731.586 de oameni și-au făcut și rapelul cu a treia doză.

În ritmul actual, putem ajunge la 10 milioane de oameni vaccinați la sfârșitul lunii noiembrie. Principalul beneficiu – valul 5 pandemic, din ianuarie, nu va mai fi atât de agresiv

Dacă ritmul de aproape 100.000 de persoane nou-vaccinate pe zi se va menține, la sfârșitul lunii noiembrie România poate ajunge la 10.000.000 de oameni vaccinați cu măcar o doză. Acest lucru ar însemna apropierea de 70% din totalul populației adulte. Efectul e așteptat să se vadă spre sfârșitul anului, când numărul de cazuri grave și al deceselor ar trebui să scadă.

Imunizarea populației ar duce și la eliminarea pericolului major de la iminentul val 5 pandemic, așteptat de specialiști în ianuarie 2022, când interacțiunea intensă a oamenilor de sărbători va duce la o nouă creștere a îmbolnăvirilor. De data aceasta, însă, dacă măcar 70% din populație va fi imunizată, e de așteptat ca secțiile de terapie intensivă să nu mai fie aglomerate, iar numărul deceselor să scadă puternic.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis i-a luat piuitul lui Cîțu și i-a extins mandatul de negociere lui Ciucă. Generalul e liber să facă Guvern fie cu USR (cum vrea el), fie cu PSD (cum preferă Iohannis)

* Ciucă amenință cu depunerea mandatului de premier! Generalul vrea cooptarea USR în Guvern, Cîțu se opune

* USR și AUR au votat pentru ca Iohannis să-și justifice averea în Parlament, dar PSD-iștii Grindeanu, Firea și Dâncu l-au salvat pe președinte de această umilință

* Ultimul gând al preotului de 46 de ani ucis de Covid cu preoteasă cu tot: „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă. Vaccinaţi-vă!”

* VIDEO. Iată ce poate face un preot înțelept! Exemplu admirabil pentru toată preoțimea română, inclusiv pentru Patriarhul Daniel

* Mama medicului conspiraționist din Iași a fost ucisă de Covid, la 72 de ani. Fiul-doctor a convins-o să nu se vaccineze, dar vinovat e Fauci!

* Dănuț Lupu: „Covidul mi-a omorât fratele, iar eu am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă cât mai repede!” / „«Știm noi că vrea Oculta Mondială să ne omoare cu vaccinul». Și uite-așa murim pe capete, ca proștii”

* A murit Donca Mizil, marea iubire a lui Nicu Ceaușescu. Mărturii despre despărțirea lor, la intervenția brutală a Elenei Ceaușescu

* VIDEO. Gestul rușinos al lui Cristiano Ronaldo în umilitorul Manchester United – Liverpool 0-5

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here