PSD impune o lege prin care să captureze statul până în 2022, chiar dacă va pierde alegerile! Privatizările plănuite de PSD-iști le sunt interzise altora

2
3633
Șerban Nicolae - Carmen Dan - Titus Corlățean

Un proiect de lege inițiat de PSD, care prevede că în următorii doi ani se interzice orice fel de privatizare a companiilor de stat, a trecut deja de Senat, urmând să fie votat și la Camera Deputaților, dezvăluie G4Media.ro.

Manevra, inițiată de Șerban Nicolae și Titus Corlățean, are ca scop menținerea companiilor publice sub controlul PSD, care le-a înțesat cu oamenii săi și le căpușează sistematic din 2012 încoace.

Legea va conserva puterea și controlul PSD în profunzimea sectorului de stat din România. Oamenii partidului vor supraviețui astfel în funcții

Potrivit G4Media, legea interzice orice vânzare de acțiuni sau privatizare și blochează chiar negocierile începute deja, acolo unde este cazul.

Semnatarii acestui proiect de lege sunt: Șerban Nicolae, Carmen Dan, Titus Corlățean, Florian Bodog, Ştefan Radu Oprea, Florin Cârciumaru, Gabriela Crețu, Virginel Iordache, Iriza Scarlat, Ştefan Mihu, Marian Pavel, Radu-Cosmin Preda, Cristina-Mariana Stocheci, Şerban Valeca.

După preluarea puterii în 2012, PSD a demarat o amplă operațiune de capturare a statului român. Începând din acel moment, social-democrații s-au aflat la conducerea țării tot timpul, până în noiembrie 2019. Inclusiv în anul 2016, când premier a fost Dacian Cioloș, iar guvernul s-a numit de “tehnocrați”, PSD a avut majoritatea în Parlament și și-a numit o mulțime de oameni în cabinetul de la Palatul Victoria (inclusiv pe vicepremierul Vasile Dâncu).

În această perioadă, deprofesionalizarea și jefuirea proprietăților statului au căpătat proporții de masă.

Justificarea oficială: “Se impune interdicția de a înstrăina orice participație a statului român pentru protejarea intereselor naționale

PSD se teme că, dacă va pierde alegerile parlamentare, acest control poate înceta printr-un proces de privatizare a companiilor. Soluția găsită: menținerea acestora, prin lege, sub controlul statului, adică al conducerilor numite de social-democrați.

Justificarea oficială a proiectului este că țara are nevoie de păstrarea unor sectoare din economie sub controlul statului. „Pentru protejarea intereselor naționale în economie, se impune interdicția de a înstrăina orice participație a statului român astfel cum este deținută în prezent. În mod evident, efectele negative în plan economic determinate de starea de urgență și de criza Covid-19 se vor prelungi pe o perioadă mai lungă decât cea raportată strict la durata stării de urgență. De aceea, este necesar ca măsura interdicției să opereze pentru o perioadă mai lungă de timp“, scriu inițiatorii proiectului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. De paeca PNL,USR si Presedintele Iohannis dorm si vor inghiti galusti d-astea vopsite !!😅🤣😂RELAX,MAI SUNT PUTINE LUNI PANA VOM AVEA UN NOU PARLAMENT SI O NOUA CONSTITUTIE…😉😁

  2. Motivele pentru care vor să dea o astfel de lege vin mănușă CCR pentru ca in cazul în care PNL contestă la Curtea Constituțională aceasta să o respingă à la legere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.