Rocadă între miliardari: ​Elon Musk l-a depășit pe Jeff Bezos și a devenit cel mai bogat om din lume

0
1363
Elon Musk - Jeff Bezos

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere care depășește 185 de miliarde de dolari, anunță CNBC.

Avansul înregistrat de acțiunile companiei Tesla pe bursa din Wall Street, unde a depășit miercuri pragul de 700 de miliarde de dolari, a făcut ca Elon Musk să-l depășească pe Jeff Bezos (Amazon).

Bezos devenise cel mai bogat om din lume în 2017. Averea sa este estimată în prezent la circa 184 de miliarde de dolari.

Musk a înregistrat cea mai rapidă ascensiune din istorie în fruntea clasamentului miliardarilor lumii. La începutul lui 2020, averea sa era estimată la circa 27 de miliarde de dolari. După un an a ajuns la 185 de miliarde – de 6,85 ori mai mult!

Creșterea fulminantă a acțiunilor Tesla, la care se adaugă pachetul generos de venituri pe care-l deține, l-au făcut pe Musk să-și crească averea cu 158 de miliarde de dolari într-un an.

În iulie 2020, Elon Musk l-a depășit pe Warren Buffett și a urcat pe locul 7 în lume. În noiembrie 2020 a ajuns pe locul 2, după ce l-a depășit și pe Bill Gates. În ianuarie 2021 trece și de Jeff Bezos și e miliardarul nr. 1 al lumii.

Averea acumulată de Musk în ultimele 12 luni a depășit întreaga avere a lui Bill Gates, estimată la 132 de miliarde de dolari.

Tesla se apropie în prezent de capitalizarea bursieră a Facebook.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.