Ticăloșia lui Ciolacu: compară barbaria trumpistă de la Washington cu protestul din 10 august, de la București

4
2040
Marcel Ciolacu, PSD
Marcel Ciolacu, președinte PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comis o ticăloșie scandaloasă. El a comparat violențele de la Washington, din 6 ianuarie 2021, cu protestul anti-PSD, anti-corupție și pro-justiție din 10 august 2018.

Întrebat miercuri seara, la Antena 3, dacă se aștepta să vadă asemenea scene la Washington, Marcel Ciolacu a forțat o comparație cu violențele din 10 august 2018, de la București. În „inteligența” lui, președintele PSD a greșit și data, spunând „6 august” în loc de 10 august.

„Categoric nu, nu se aștepta nimeni. Stau să mă întreb de unde sunt efectele. Este această suspiciune majoră de fraudare și o campanie dură, cu multă ură, ăsta e efectul la populație. Nu mă așteptam să se întâmple asta în SUA. Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva în România? Presupun că depășește 6 august”, a spus Marcel Ciolacu.

Ulterior, Ciolacu a mai spus că „abuzul de putere” și refuzarea rezultatelor alegerilor reprezintă „o practică” pentru politicienii de dreapta, inclusiv din România. Referire directă la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a da mandatul de prim-ministru unui PSD-ist, după alegerile din 6 decembrie 2020.

„Sunt îngrijorat de evenimentele din Washington. Democrația americană merită mai mult. Este timpul pentru responsabilitate. Asta se întâmplă atunci când un om vrea toată puterea și divizează societatea. Abuzul de putere și refuzarea rezultatelor alegerilor a (au – n. red.) devenit o practică pentru politicienii de dreapta, inclusiv din România. Sunt convins că democrația americană va trece peste asta. Salut discursul serios și apelul la calm al președintelui ales, Joe Biden”, a scris agramat Ciolacu pe Facebook.

„La Washington a fost exact pe dos”

Iulian Fota, fost consilier prezidențial, l-a pus la punct pe Marcel Ciolacu, într-o postare tăioasă pe Facebook.

„Să compari ce am avut ieri la Washington cu 10 August este o ticăloșie. La 10 August, în București, lumea civilizată și onestă din stradă a avut dreptate, apărând democrația, în timp ce extremiștii din clădirea Guvernului greșeau. La Washington a fost exact pe dos. Extremiștii americani din stradă au greșit grav și cei din Capitoliu, din clădire, apărau democrația. La București, jandarmii au fost de partea greșită, protejând trumpiștii noștri, la Washington, poliția a apărat democrația și statul.

A doua comparație greșită este cea cu BLM (Black Lives Matter – n. red.). Extremiștii de ieri apărau o minciună, alegerile furate. BLM militează pentru o problemă reală și încă nerezolvată.

Stop manipulării!”

PSD insinuează că Iohannis e un fel de Trump: „Nu respectă rezultatele alegerilor!”

Din comunicatul PSD:

„(…) Faptul că președintele și premierul n-au condamnat încă violențele și asaltul împotriva democrației americane pune România într-o postură delicată în raport cu celelalte democrații occidentale și noua administrație democrată.

Ei confirmă practic, așa cum au făcut și în România, că susțin nerespectarea rezultatelor alegerilor și preluarea prin forță a puterii. De ce le este frică nu vor scăpa. 6 decembrie a fost doar începutul!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

4 COMENTARII

  1. O comparatie ar fi totusi. Exista filme in care se vede cum paznicii ii invita inauntru ca mai apoi sa spuna ca au fost asediati. Au mai fost si infiltrati cu rolul de a acompromite protestul. Aici vine asemanarea cu 10 august unde niste infiltrati au dat foc cautind sa compromita protestul din 10 august.
    Puteti vedea o astfel de inregistrare pe filmul de azi de la ”Ora de veghe” cu Nicoleta Savin si Adrian Sturdza.

    • Singura comparație ce se poate face este cu tovarășul vostru Ilici-KGB și minerii pe care el i-asmuțit asupra României democrate ! Si atunci „protestatarii” au dat mana cu milițienii, ba chiar multi „protestatari” erau milițieni deghizați .

  2. Exista o comparatie intre golanii care au participat la cele doua evenimente , dar in America au intrat in cladire si au devastat pe cand in Romania nici nu s-au apropiat de cladire si au fost batuti crunt . Trebuie vazut cine erau cei care dadeau mana cu protestatarii in ambele cazuri si cine i-a sponsorizat si le-a adus bolovanii cu care au atacat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here