„Refuz să votez «ciuma roșie» în haine liberale!”

6
563
Valentin Dolganiuc

Un mesaj ferm, înaintea alegerilor din 9 iunie, vine de peste Prut, de la un basarabean cu cetățenie română. Unul care nu e fitecine: a fost viceprim-ministru în Guvernul de la Chișinău și deputat în Primul Parlament al Republicii Moldova după destrămarea URSS și votant al Declarației de Independență față de Moscova.

Valentin Dolganiuc (67 de ani) este politician și analist politic din Republica Moldova, dar are și cetățenia română, deci poate vota la alegerile europarlamentare de duminică, 9 iunie. A fost deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și în următoarele două legislaturi din partea Frontului Popular Creștin Democrat (PPCD), corespondentul PNȚCD în stânga Prutului, fiind ales în 1990, 1994 și 1998. Timp de 9 luni, în perioada 22 mai 1998 – 17 februarie 1999, a fost viceprim-ministru al Republicii Moldova, în Guvernul condus de Ion Ciubuc.

Este semnatar al Declarației de independență a Republicii Moldova „față de Rusia imperială”, cum îi place să se prezinte.

Voce credibilă printre basarabeni, dotat cu autoritate morală, Valentin Dolganiuc e interesat și de politica din dreapta Prutului, fiind și cetățean român și păstrându-și speranța reunirii celor două Românii. Fostul viceprim-ministru de la Chișinău a rămas același om de dreapta anticomunistă, calitate din care a transmis un mesaj înaintea alegerilor de peste câteva zile.

Îndemnul lui Dolganiuc către basarabenii cu cetățenie română: mergeți la vot, dar nu votați lista PSD-PNL!

Mesajul necruțător al lui Valentin Dolganiuc

Adrian Dupu (PNL), sforarul cae i-a înfuriat pe patrioții români din Basarabia

„De câteva zile sunt întrebat de mai mulți români basarabeni – cu cine voi vota la 9 iunie, la europarlamentare? Deruta lor vine de la mesajele manipulatoare difuzate în spațiul public de mass-media din R. Moldova, aflată în buzunarul lui Adrian Dupu (membru PNL, secretar de stat în Guvernul Ciolacu, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova – n. red.), dar și de la unii deputați din diferite legislaturi de la Chișinău, care au sărit din barca lui Traian Băsescu în cea a profitorilor de ultimă oră și pledează cu ardoare în favoarea «ciumei roșii» în haine liberale, fără să spună un cuvânt că pe lista PSD-PNL la europarlamentare, pe pozițiile 1-3 se află «celebrități» ca Tudose și Firea, personaje sinistre din politica românească.

Lumea mă cunoaște ca pe un om care luptă pentru reîntregirea României și spune adevărul, nu se ascunde după cuvinte confuze, eufemistice. Rețineți ce vă spun, dragi români basarabeni, înainte de a intra în cabina de vot!

Secretarul de stat al DRRM, Andrian Dupu, ca ADN politic, face parte din acea «ciumă roșie» pe care a blamat-o. Dânsul a privatizat Departamentul pentru relația cu R. Moldova. A dezvoltat propria clientelă de o parte și alta a Prutului, a subminat transparența autentică, nu publică de ani de zile sumele aprobate la proiectele «câștigătoare», mimează concursurile și «dăruiește» organizațiilor sale preferate câte 3-4-5 sau mai multe proiecte. E un pseudo-liberal, care compromite imaginea PNL, e un profitor prăbușit moral, care folosește banii românilor pentru a corupe electoral alegătorii din R. Moldova, de exemplu, la europarlamentare.

În esență, ca promotor al moldovenismului stalinist, se înfrățește cu dodoniștii, nu cu neamul românesc din Basarabia. Are nevoie de voturile basarabenilor ca să rămână la putere, să poată folosi și risipi zeci și sute de milioane de lei în interes personal sau de clan. Ne-a insultat la noi acasă, numindu-ne «diasporă» (vedeți sigle, afișe PNL Diaspora Republica Moldova). A refuzat să includă în lista pentru europarlamentare, măcar de formă, vreun român basarabean. Regretăm enorm că un partid ca PNL i-a încredințat să reprezinte Departamentul pentru relația cu R. Moldova unei persoane arogante, afectate grav de narcisism, fără viziune instituțională și cunoștințe elementare despre Basarabia românească.

Evident, nu voi da curs îndemnurilor disperate ale lui Adrian Dupu de a vota poziția 2 din buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare. Am mai spus și repet: în atitudinile lor adevărate față Basarabia românească și reîntregirea României nu există diferențe esențiale dintre Adrian Dupu și Igor Dodon. Ambii sunt urmașii lui Vogoride, separatistul de la 1859, care submina Unirea. Ambii își doresc ca poporul român și România să nu se reîntregească, ci să formeze două state separate. Poziția 2 din buletinul de vot pentru europarlamentare este a unei alianțe care mimează Reîntregirea României, una care vine în Parlamentul de la Chișinău și dansează «Hora Unirii»… fără Unire!

Vă îndemn să participați la alegerile pentru europarlamentare, dar înainte de a vota, gândiți-vă la cei de la putere de pe ambele maluri ale Prutului, cei care ne înșală, ne poartă cu vorba de peste trei decenii și țin poporul român în două state separate!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

VIOREL BĂLTĂREȚU, Primăria Cluj-Napoca: „Sunt campion mondial la speologie explorativă și primul român care a coborât la –1.000 de metri. Am fost, efectiv, primul om care a pus piciorul în noi galerii. Terra Nova!”

6 COMENTARII

  1. Dacă erau și sunt atât de buni ( la dat din gură)de ce au ieșit de la guvernare, erau acolo și puteau să facă ceva pentru Romania, dar ei ce au făcut, mofturi, apoi dădeau vina pe alții, după ce dai jos propriul guvern mai vroiai ca Iohanis să te pună iar la guvernare, nu meriți să fiți votați in alianța de trădători, mai poate avea încredere în voi oamenii, vă supărați pentru ceva și lăsați totul baltă, ce pot să mai spun, am votat usr dar trădătorii nu mai pot vota!

    • Rozi același c’at securisto-bolșevic de vreo 3 ani și nu te mai saturi 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    • De fapt rozi c’at securisto-bolșevic de vreo 60 de ani, așa-i ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. cei mai patrioti romani sunt: Tudose, R.Bogdan, Grindeanu, Stanescu, Firea, Romascanu, Neacsu, Dumitrescu, Alexe, Chirica, O.Vasilescu, Scripcaru, Robu, Zetea, Caciu, Gorghiu, Predoiu, Bode,… Simonis, Ciuca, Ciolacu. Patrioti si competenti!

    • Iubesc așa tare țara că au luat-o pe toată le ei acasă 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.