VIDEO. Gabriel Liiceanu: „De oameni precum Cătălin Drulă avem nevoie! A tăiat un rău de la rădăcină: a ras mafia metroului. Clotilde Armand a ras mafia gunoaielor. Dominic Fritz a ras corupția din Primăria Timișoara”

10
695
De la stânga la dreapta: Gabriel Liiceanu, Cristian Preda, Sorin Ioniță și moderatorul dezbaterii, Ovidiu Nahoi

Lansarea la Bookfest a cărții „Ce vrem de la președintele țării?”, care-i are ca autori pe Cristian Preda, Ciprian Mihali și Sorin Ioniță, i-a prilejuit lui Gabriel Liiceanu o intervenție fermă în direcția politicienilor care merită susținuți și urmați. Celebrul filosof a dat trei nume, toate trei de la USR: președintele partidului, Cătălin Drulă (fost ministru), și primarii Clotilde Armand și Dominic Fritz.

La lansarea volumului „Ce vrem de la președintele țării?”, Gabriel Liiceanu (82 de ani) a vorbit în calitate de director al Editurii Humanitas, cea care a publicat lucrarea trioului Cristian Preda – Ciprian Mihali – Sorin Ioniță. Moderatorul dezbaterii a fost jurnalistul Ovidiu Nahoi, iar printre vorbitori s-a numărat și Cristian Ghinea (USR), ex-ministru și ex-europarlamentar.

Liiceanu a observat că fostul ministru Cătălin Drulă (43 de ani) „a făcut ceva nemaipomenit: a reușit să taie un rău de la rădăcină”. Concret: „a ras mafia metroului” bucureștean.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand (50 de ani), și cel al Timișoarei, Dominic Fritz (40 de ani), l-au convins pe Gabriel Liiceanu cu același argument: franțuzoaica „a ras mafia gunoaielor”, iar neamțul „a ras mafia din Primăria Timișoara”, care timp de trei decenii a permis clanurilor interlope să acapareze capitala Banatului.

VIDEO: Mesajul politic transmis de Gabriel Liiceanu

Mesajul lui Gabriel Liiceanu

„În acești treizeci și ceva de ani au apărut o mână de omeni politici – o mână, îi numeri pe degete – pe care ni i-am dori și am fi fericiți să-i avem ca oameni perfect creditabili. Să știi că cineva a dovedit că poate fi bun, făcând lucrurile de care aveam nevoie.

Personajul care  făcut asta, pentru mine, este unul Cătălin Drulă. Nu i-am știut agenda politică, m-am uitat la ce-a făcut. Și a făcut ceva nemaipomenit: a reușit să taie un rău de la rădăcină. Dacă am avea un președinte care taie răul de la rădăcină în diferite direcții, de fapt în toate direcțiile importante – aici era vorba de ministrul Transporturilor… el e bun. Deci, faptul că a reușit cu o determinare remarcabilă să radă mafia metroului nu e de ici, de colo. Nu mi-e indiferent dacă ar fi ras-o sau nu.

Nu mi-e indiferent dacă Clotilde Armand a ras mafia gunoaielor, în înjurăturile tuturor. Zăceau gunoaiele… Faptul că ăia ne furau, cu un contract pe 25 de ani, sume enorme, pe un serviciu pe care-l supraevaluau, nu conta în rândul populației. Trebuie un om de mare tărie care s-o țină langa și să ajungă la soluționarea trebii.

Același lucru s-a petrecut la Timișoara. Omul ăla, Dominic Fritz, a arătat că poți să razi de la rădăcină corupția infernală care exista în Primăria de la Timișoara.

De asemenea oameni avem nevoie, și nu e deloc rău dacă plasa pe care ne ține Uniunea Europeană e dublată de o plasă a unor oameni care știu cu adevărat să ne slujească.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

10 COMENTARII

 1. Bravo Gabriel Liiceanu. Om curajos!
  Asa ar fi trebuit sa fi facut intelectualii de la noi. Sa fi sustinut macar pe altii daca ei nu au mai vrut sa intre in politica. Mafia pcr-isto securista a scos din joc elitele intelectuale si pentru ca acestea au fost prea mirinosite si nu au luptat !!!

 2. PressHub
  „Procesul beizadelei Victor Micula deghizat în polițist s-a prescris după 4 ani de amânări”

  S-A INSANATOSIT „NOUA” „justitie”.

  miculienii NE-AU SPOLIAT DE PESTE O JUMATATE DE MILIARD DE EURO, CEL PUTIN.

  ASTIA SUNT SECURISTI ?

 3. „NOUA” „justitie” ESTE IAR CE A FOST SI MAI MULT DE ATAT !!!

  aktual24.ro
  „Udrea si Andronic au scapat de dosarul Hidroelectrica, a intervenit prescriptia. Udrea va trebui insa scoata din buzunar 3,4 milioane euro”

  dan andronic ESTE NEPOTUL UNUI GENERAL SECURIST ? mmm ?

  • cecere ESTE UNA DIN CELE MAI SINISTRE CREATURI ALE PARTIDULUI SI ALE SECURITATII ?

   AU PUS IN TOLBA INFRACTORILOR PARTIDULUI SI SECURITATII SAGETILE ANTI CONDAMNARE ?

  • ziuanews.ro 2015
   „Asa se face ca Dacian Ciolos mai face o boacana, numindu-l pe Gabriel Biris secretar de stat la Ministerul Finantelor, provenit dintr-o familie de securisti, mai apoi de sefi si colaboratori ai SIE, practic infiltrand in guvern un om provenit din zona serviciilor secrete, dar si var cu un alt personaj care face paginile de scandal ale acestor zile fiind adanc implicat in Afacerea Silberstein-Lambrino.”

   NUMAI NESECURISTI PESTE TOT !

  • ICCJ a decis reabilitarea judecatoreasca a Monicai Iacob Ridzi: „Inceteaza decaderile, interdictiile, precum si incapacitatile care rezulta din condamnare”

   SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE: „SCAPAM TOTI, RAMANM CU TOT CEA M FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI, NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA SI O PUNEM SA NU ALBEASCA”.

   TOTI VOR FI ALBITI. VARANUL NU E GATA ? IESE GREU ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.