DOSAR. George Simion a patronat o mega-hoție electorală: falsificarea a zeci de mii de semnături pentru candidatura Șoșocului la Parlamentul European!

11
578
Silvestru Șoșoacă - George Simion

O anchetă a Parchetului General confirmă modelul infracțional pe care-l propune României partidul populist-extremist AUR, în frunte cu președintele său, anarhistul rusofil George Simion. Acesta este cercetat de procurori pentru instigare la fasificarea semnăturilor pentru candidatura ca independent a lui Silvestru Șoșoacă la Parlamentul European.

George Simion a mobilizat o adevărată rețea infracțională, miza fiind falsificarea a zeci de mii de semnături. Așa a reușit încă-soțul Dianei Iovanovici-Șoșoacă să fie unul dintre cei patru candidați independenți la europarlamentare.

Miza acțiunii lui George Simion: susținerea unui candidat-„iepure”, în persoana lui Silvestru Șoșoacă, astfel încât o parte din voturile șoșocarilor să fie rupte de la S.O.S. România, partidul Dianei Iovanovici-Șoșoacă, cu care AUR se află în concurență directă pentru același electorat.

Liderul AUR, George Simion (37 de ani), este vizat de o anchetă a Parchetului General pentru instigare la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii candidaturii lui Silvestru Șoșoacă pentru alegerile europarlamentare. Fiecare listă avea între 10 și 20 de semnături.

Conform procurorilor, deputatul George Simion „i-a instigat atât direct, cât și prin interpuși” pe mai mulți membri ai AUR, cât și pe o serie de angajați ai Parlamentului – membri de partid – să falsifice listele de semnături ale lui Silvestru Șoșoacă, candidat independent la alegerile europarlamentare.

În comunicatul Parchetului General nu este menționat numele deputatului vizat (George Simion) și nici cel al candidatului independent pentru care ar fi fost falsificate semnăturile (Slvestru Șoșoacă). În scurt timp, numele acestora au devenit publice, fiind confirmate de acțiunile și reacțiile furioase ale celor implicați.

Miercuri dimineață, Silvestru Șoșoacă a fost ridicat de acasă de polițiști și dus la audieri la Parchetul General.

Liderii AUR au reacționat vehement, încercând să obțină capital politic din acest incident cu iz penal și să atragă voturi la alegerile de peste patru zile.

George Simion s-a victimizat pe rpagina sa de Facebook: „Atenție: vor să scoată AUR din listele electorale! Disperarea sistemului e maximă!”. El  continuat să se văicărească: „A început!!! Zeci de apropiați de-ai mei și membri din echipa de campanie sunt citați ca martori pentru azi și zilele următoare și puși să dea declarații despre mine!”.

Despre „un dosar politic, un abuz greu de descris” a vorbit și senatorul Claudiu Târziu, candidat AUR pentru europarlamentare.

Comunicatul Parchetului General

„În luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024.

În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât și prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgență a câtorva zeci de persoane la sediul central al formațiunii politice în scopul completării listelor de susținători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetățeni, copiate din alte liste de susținători completate anterior de membrii formațiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane.

În același scop, liderul formațiunii politice a transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situațiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct, punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizației în scopul arătat.

Ca urmare a demersului inițiat, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, la sediul formațiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând și pe timpul nopții, activitățile continuând și pe tot parcursul zilei de 10 aprilie 2024.

Pentru a-și conspira identitatea și activitățile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spațiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile.

Totodată, în condițiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanții formațiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susținători.

Ca urmare a activităților descrise, în seara zilei de 10 aprilie 2024, membrii formațiunii politice au finalizat activitatea de pregătire și îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-și depună candidatura și care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-și candidatura. În data de 11 aprilie 2024, reprezentanții Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii.”

AUR avea interes ca Silvestru Șoșoacă să fie pe buletinul de vot!

Liderii AUR au repetat, de câte ori au văzut un microfon, că acuzațiile Parchetului General sunt și lipsite de logică, pentru că partidul lor n-ar fi avut niciun interes să-l ajute pe Silvestru Șoșoacă să devină candidat la alegerile europarlamentare. „Dacă el ia niște voturi, a din electoratul nostru suveranist”, a sunat argumentul taberei extremiste.

Fals! Aflat în concurență cu S.O.S. România pentru voturile electoratului suveranist, AUR avea tot interesul să fragmenteze voturile șoșocarilor, pentru ca partidul Dianei Șoșoacă să nu facă pragul de 5% și să nu intre în Parlamentul European. Doar atunci, AUR s-ar fi putut bate cu cărămida-n piept că e singurul partid suveranist cu reprezentare europeană. Un asemenea scenariu ar face ca, la alegerile parlamentare din luna decembrie, o parte dintre votanții S.O.S. România să migreze spre AUR, pe baza principiului „votului util”.

În plus, dacă S.O.S. România ar lua sub 5%, voturile sale ar fi redistribuite partidelor care trec pragul de 5%. Prntre beneficiari s-ar număra și AUR, căruia fracția redistribuită dinspre partidul Dianei Șoșoacă i-ar putea aduce un mandat de europarlamentar în plus.

Așadar, a existat un interes direct al AUR să-l introducă pe buletinul de vot pe Silvestru Șoșoacă: scăderea scorului electoral al partidului soției sale, cu care se află în proces de divorț.

Pe buletinul de vot există 12 partide și alianțe, care în urma tragerii la sorți ocupă următoarele poziții:

1. UDMR

2. Alianţa PSD-PNL

3. REPER (Reînnoim Proiectul European al României / Dacian Cioloș)

4. Alianţa AUR

5. PUSL (Partidul Umanist Social Liberal / Dan Voiculescu)

6. Alianţa Dreapta Unită (USR – PMP – Forţa Dreptei)

7. România Socialistă

8. PRM (Partidul România Mare / x Onaca)

9. Partidul Patrioţilor (Iulian Surugiu)

10. Partidul Alternativa Dreaptă

11. S.O.S. România (Diana Șoșoacă)

12. Partidul Diaspora Unită (Florin Călinescu).

Există și patru candidați independenți, care vor fi trecuţi pe poziţiile 13-16, în ordinea înregistrării candidaturilor, astfel:

13. Paula Pîrvănescu

14. Vlad Gheorghe (europarlamentar USR în mandatul 2019-2024)

15. Nicolae Ştefănuţă (europarlamentar USR în mandatul 2019-2024)

16. Dumitru-Silvestru Șoșoacă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

11 COMENTARII

 1. aktual24
  Tara lui Mangaua: „C-asa am vrut eu!”. Romania, sub domnia clanurilor

  LA CREVEDIA S-AU IMPROPRIETARIT rafila, FIU DE SECURIST, bode „CREATIA” UNUI SECURIST?

 2. Ion Cristoiu: „Nicușor Dan are de câștigat de pe urma documentului privind presupusa sa colaborare cu fosta Securitate!”

  COROIU VORBESTE DE SECURICITATE. E COMPETENT ?

  • Ba da, chiar au făcut un partid numit AUR, îl știi ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

   • … Pe Nicusor Dan l-au dat afara din USR pentru ca domnul Coldea a vrut sa faca din USR partidul lui personal (punte de legatura cu Bruxelles). Fara „statul paralel” Nicusor Dan nu putea fi inlaturat din USR. Stiu ca si-a dat demisia, dar asta este numai de ochii lumii.

    • Din armata de generali ( peste 1000 că așa-i la bolșevici ) au găsit bolșevicii unul pe care se tot chinuie să-l lipească de USR 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
     In HAUR sunt generali cu duiumul, la vedere ( https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lista-aur-impanata-cu-generali-care-au-pensii-uriase-si-condamnari-penale–272558.html ) dar nu e partid al generalilor 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

     • Ca de obicei, voi bolșevicii, când sunteți prinși cu minciuna o dați pe jigniri 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.