Răzbunarea PSD l-a ajuns pe guvernatorul BNR după un an! CNSAS: Mugur Isărescu a făcut poliție politică. A turnat la Securitate cu numele „Manole”

3
2499
Mugur Isărescu

Situație delicată pentru guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR): Colegiul CNSAS a ajuns la concluzia că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității în sensul de poliție politică! Verdictul va fi dat de Curtea de Apel București.

După verdictul de necolaborare din 2002, Isărescu a ajuns din nou în atenția CNSAS urmare a legii votate de Senat în iulie 2019, când majoritatea PSD-ALDE încerca să-l îndepărteze de la conducerea BNR.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) consideră că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu (71 de ani), a fost colaborator al Securității comuniste. Colegiul CNSAS a aprobat, săptămâna trecută, nota în care îi este consemnată această calitate, dezvăluie Ziare.com.

Conform procedurii, CNSAS va sesiza Curtea de Apel București, chemată să confirme sau să infirme verdictul Colegiului.

În legislația actuală, calitatea de de colaborator al Securității este atribuită doar celor care, prin notele lor informative, au făcut poliție politică. Cei care au făcut informări benigne, fără a distruge vieți și cariere, nu sunt încadrați la capitolul „colaboratori” ai Securității.

„Acțiune în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității…”

În comunicatul difuzat de CNSAS după ședința de marți, 9 iunie, a Colegiului, se precizează:

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane:

– art. 3, lit. q (guvernatorul Băncii Naționale a României, președinte, vicepreședinte de bancă și membrii consiliului de administrație din sectorul bancar) – 1 persoană”.

Lege făcută de PSD-ALDE cu dedicație pentru Isărescu

În iulie 2019, Senatul României a adoptat, cu majoritate de voturi, propunerea legislativă prin care dosarele de la Securitate ale unei ample categorii de demnitari vor fi reexaminate. Printre acești demnitari: guvernatorul Băncii Naționale (Mugur Isărescu) și Avocatul Poporului (Renate Weber).

Ordonanța de Urgență nr. 24/2008 privind activitatea CNSAS prevedea că doar o parte dintre funcționari și demnitari sunt obligați să depună declarații pe proprie răspundere că nu au făcut poliție politică. Printre cei exceptați se număra și guvernatorul Băncii Naționale.

Legea votată de senatori anul trecut prevede eliminarea tuturor acestor excepții. Legea a fost impusă de majoritatea PSD-ALDE cu țintă clară Mugur Isărescu, pe care-l voia îndepărtat de la conducerea BNR. Isărescu se opunea unor politici distructive ale Guvernului PSD-ALDE, precum repatrierea rezervei de aur de la Londra.

Mugur Isărescu avea un verdict de necolaborare cu Securitatea, emis de CNSAS în 2002, când instituția primise doar o mică parte a arhivelor serviciilor secrete din timpul regimului comunist.

După depunerea noilor declarații privind colaborarea sau necolaborarea cu Securitatea, CNSAS este obligată să le verifice pe toate, din oficiu. Mai mult, vor fi verificate și cazurile în care CNSAS s-a pronunțat deja, dar au apărut date și informații noi care ar putea să schimbe verdictul inițial de necolaborare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

3 COMENTARII

  1. Pacatele tineretii , nu razbunarea PSD l-au ajuns pe Mugur Isarescu. Insa CNSAS este o institutie profund corupta si fara credibilitate, toti trepadusi care put de incompetenta si slugarnicie din CNSAS platiti cu salarii nesimtite din banii cetatenilor trebuie concediati. Cand au fost trepadusii din CNSAS corecti si profesionisti : in 2002 cand sub PSD-ul lui Nastase i-au dat certificat de necolaborator lui Isarescu sau acum ?! La fel si in cazul lui Basescu?!

  2. Încă după 31 de ani mai avem această instituție de căcat ???.. după rahații ăștia toti sunt securiști, numai Iliescu, Roman, Gelu Voican Voiculescu,..nu.!!..că să nu mai vorbim de celebrii ziariști care mâncau la Fane Gheorghiu căcat cu lingura,… Nistorescu, Stănescu, gogoșarul,kuzmin,… până și ventrilogii de la academia română ,mai mult de jumătate dintre ei au crucii în sânge …vorba cântecului ..ma-ta curva,tac-tu securist….ai sictir…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here