America, prin ambasadorul Zuckerman, încearcă să salveze România de la distrugerea pusă la cale de PSD în Parlament

1
1372
Adrian Zuckerman (dreapta), alături de Ludovic Orban

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a lansat luni un avertisment sever la adresa Parlamentului de la București, care sabotează Guvernul Orban prin legi populiste. „Este momentul ca România să fie pusă pe primul plan! Ratingul de ţară al României nu poate fi pus în pericol în acest delicat moment de cotitură!”, a spus Zuckerman.

Ambasadorul american și-a transmis mesajul în cadrul unui discurs susținut cu ocazia sosirii în România a primului lot de 100 de ventilatoare pentru terapie intensivă, dintr-un total de 200, care constituie donație a SUA pentru România.

Zukerman s-a referit în termeni aspri la inițiativele populiste puse la cale de PSD în Parlament, pentru creșteri nerealiste de pensii și salarii, precum și pentru facilități fiscale care pun o presiune uriașă pe bugetul de stat: „Solicit tuturor membrilor Parlamentului să ajute pe măsură ce Guvernul încearcă să limiteze pierderile economice determinate de pandemie şi să repornească economia României. Trebuie aplicate legi şi reglementări favorabile afacerilor”.

Parlamentarii ar trebui „să se rededice elementelor fundamentale ale democraţiei – statul de drept, întreprinderile private şi transparenţa”, a spus ambasadorul american.

„Ratingul de ţară al României nu poate fi pus în pericol în acest delicat moment de cotitură. Este momentul ca România să fie pusă pe primul plan!”, a punctat Adrian Zuckerman.

Discursul ambasadorului Adrian Zuckerman

„Domnule premier Orban, domnule secretar de stat Arafat, prieteni şi oaspeţi,

Este o adevărată onoare şi plăcere să mă aflu alături de dumneavoastră astăzi. Trebuie să le mulţumesc preşedintelui Klaus Iohannis, premierului Ludovic Orban, secretarului de stat Raed Arafat şi multor altora din cadrul şi din afara Guvernului şi să-i felicit pentru lupta susţinută împotriva pandemiei de Covid. O molimă de această amploare nu s-a mai văzut în vremurile moderne. Prejudiciul adus economiilor noastre, popoarelor noastre şi ţărilor noastre este enorm.

Însă românii şi americanii au depăşit acest flagel împreună şi ne vom reconstrui economiile împreună. Este extrem de potrivit că peste trei zile, pe 14 iunie, vom sărbători 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite. Aşa cum au arătat ultimele luni, parteneriatul strategic dintre ţările noastre nu a fost niciodată mai bun sau mai puternic. Ne-am ajutat reciproc să depăşim această pandemie.

Statele Unite au adus cu avionul în România un transport de 80 de tone de echipament de protecţie din Coreea de Sud şi au oferit României asistenţă în domeniul sănătăţii în valoare de 800.000 de dolari, iar companiile americane au oferit sprijin prin echipament medical, de exemplu ventilatoarele de astăzi.

În plus, companiile americane care funcţionează în România au contribuit cu milioane de dolari în bani şi în produse sau servicii către diferite organizaţii caritabile şi ONG-uri româneşti.

Poporul român a trimis 15 medici şi experţi în Statele Unite pentru a ajuta în lupta împotriva pandemiei şi a ajutat Statele Unite să repatrieze cetăţeni din întreaga lume. Atunci când a existat o lipsă globală de echipament de protecţie şi resurse medicale, la fel ca Statele Unite, România a început să le producă.

Revoluţia de acum 30 de ani a făcut posibilă pentru români o nouă eră a oportunităţii, bazată pe democraţie şi pieţe libere. De atunci până în prezent, investiţiile, practicile de afaceri şi valorile americane au jucat un rol cheie în dezvoltarea României. Aceste practici şi valori vor sprijini considerabil România în depăşirea oricărei probleme şi atingerea adevăratului său potenţial.

Sunt optimist în ce priveşte România şi renaşterea sa. România este binecuvântată să aibă resurse naturale importante şi oameni talentaţi. Sunt convins că sub conducerea preşedintelui Iohannis şi a premierului Orban, România îşi va valorifica adevăratul potenţial economic de piaţă dinamică şi poartă spre Europa.

Statele Unite ale Americii sunt dedicate continuării dezvoltării Parteneriatului Strategic SUA-România şi sunt hotărâte să consolideze deja impresionanta cooperare în domeniul securităţii, pentru a asigura libertatea şi prosperitatea ţărilor noastre. Statele Unite ale Americii sunt la fel de hotărâte să consolideze angajamentul nostru comun faţă de încurajarea dezvoltării noastre economice comune. Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american.

Adoptarea de legi şi reglementări raţionale în domeniul afacerilor, creşterea transparenţei şi a privatizării companiilor de stat vor aduce beneficii economice enorme şi prosperitate. România va depăşi această criză pregătită să se elibereze din ultimele lanţuri ale comunismului şi va deveni lider european şi global în IT, producţia agricolă, producţia de energie şi industrie. Viitorul României ca naţiune prosperă, în care talentele umane şi resursele naturale oferă o mare bogăţie populaţiei sale, este aproape să se transforme în realitate.

Solicit tuturor membrilor Parlamentului să se rededice elementelor fundamentale ale democraţiei – statul de drept, întreprinderile private şi transparenţa.

Solicit tuturor membrilor Parlamentului să ajute pe măsură ce Guvernul încearcă să limiteze pierderile economice determinate de pandemie şi să repornească economia României.

Trebuie aplicate legi şi reglementări favorabile afacerilor. Ratingul de ţară al României nu poate fi pus în pericol în acest delicat moment de cotitură. Este momentul ca România să fie pusă pe primul plan. O Românie puternică din punct de vedere economic va aduce beneficii tuturor şi va creşte nivelul de trai al tuturor românilor. Românii au suferit destul.

România are în faţă un viitor măreţ şi prosper. El este palpabil. Preşedintele Trump şi poporul american îşi păstrează angajamentul de a lucra cu România în lupta împotriva Covid şi a tuturor ameninţărilor la adresa naţiunilor noastre. Împreună vom învinge Covid. Împreună vom obţine o mare prosperitate economică şi securitate.

Vă mulţumesc. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.