Turnătorul Felix își transformă partidulețul în cazarmă. Rezervație de penali și spioni: Dobrițoiu, Căprar, Harnagea, Meleșcanu

1
2472
Dan Voiculescu - Corneliu Dobrițoiu - Dorel Căprar - Cătălin Harnagea - Teodor Meleșcanu

În ultima vreme, PPU – partidulețul lui Dan Voiculescu – a înregimentat mai multe cunoscute de pe scena politică, toate controversate sau compromise: Teodor Meleșcanu (senator), Cătălin Harnagea, Dorel Căprar (deputat), Corneliu Dobrițoiu. În partidul-garsonieră îi așteptau deja Maria Grapini (europarlamentar) și Grațiela Leocadia Gavrilescu (deputat).

Generalul în rezervă Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării, s-a înscris în acest weekend în Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), a anunțat formațiunea politică patronată de Dan Voiculescu.

Dobrițoiu a fost ministru al Apărării din partea PNL în 2012, pe vremea când partidul era condus de Crin Antonescu și făcea parte din sinistra USL (alături de PSD și de PC, cum se numea atunci jucăria politică a infractorului Dan Voiculescu).

Corneliu Dobrițoiu a fost și senator PNL în legislatura 2012-2016. La trecerea în rezervă, în 2006, el avea gradul de general-locotenent.

Personaj compromis total, Dobrițoiu a declarat cațavencian, duminică, într-un comunicat: „România are nevoie acum mai mult ca oricând de oameni cu viziune, de patrioți, de oameni care să ia deciziile cele mai bune pentru țara lor și pentru români. Proiectele politice și dorința reală de a construi m-au determinat să mă alătur PPU (social-liberal). Am credința și convingerea că împreună vom reuși să ducem la bun-sfârșit multe dintre aceste proiecte”.

Dobrițoiu va conduce Departamentul de Apărare și Ordine Publică din cadrul „garsonierei politice” PPU.

Pe 24 mai 2016, Corneliu Dobrițoiu a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice și participație improprie la fals intelectual. În plus, generalul a fost obligat la plata de despăgubiri civile către MApN în valoare de 15.846 de lei.

Dobrițoiu a avut un termen de încercare de 3 ani, care a expirat anul trecut.

Dobrițoiu a făcut parte dintr-un grup de generali și ofițeri care în perioada 1999-2005 au pus la cale un șmen: și-au atribuit locuințe de serviciu în mod ilegal (unele luate de la RAAPPS), apoi le-au cumpărat la preț subvenționat de MApN, devenind proprietari contra unor sume derizorii.

Captura securistului pușcăriaș: doi șefi ai spionilor + doi penali

În ultima săptămână, PPU (fost PUR, fost PC) a înregimentat mai multe personaje compromise:

 • Teodor Meleșcanu – senator, fost șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), fost ministru la Externe, Apărare și Justiție
 • Cătălin Harnagea – fost șef al SIE
 • Dorel Căprar – deputat exclus din PSD, fost șef al Comisiei de apărare din Camera Deputaților, cercetat penal în dosarul șpăgilor de la vămile din vestul României
 • Corneliu Dobrițoiu – fost senator, fost ministru al Apărării, condamnat penal (un an de închisoare cu suspendare).

Securistul & pușcăriașul Dan Voiculescu și-a adus lângă el, așadar, doi foști șefi ai spionajului românesc (Meleșcanu și Harnagea) și doi penali (Dobrițoiu și Căprar). Iar campania de achiziții nu s-a încheiat!

Doi dintre cei patru (Meleșcanu și Dobrițoiu) au condus Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar unul (Căprar) a fost șeful Comisiei de apărare din Camera Deputaților.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

VIDEO. “Vă rog să informați pe domnul președinte, ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înțelegerea!” A fost odată ca-n povești, a fost în România: 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990

1 COMENTARIU

 1. Agentii vechi ai Rusiei din Romania strang randurile si isi schimba pampersii.
  Este inspaimantator ce monstrii odiosi au condus (tradat) MapN si SIE
  in ultimii 30 de ani.
  Romania este inca subminata masiv de reteaua de cozi de totpor a Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.