GRAFICUL care demonstrează că PSD minte cu nerușinare când susține că s-au găsit mai mulți bolnavi de Covid pentru că a crescut testarea

1
6046
Graficul care demonstrează că PSD și Ciolacu mint cu nerușinare oamenii când le spun că s-au găsit mai mulți bolnavi de Covid pentru că ar fi crescut numărul de teste. În realitate, numărul testelor a scăzut

Realitatea cifrelor contrazice flagrant ultimul fake news lansat de conducerea PSD, ca justificare pentru respingerea în Parlament a planului de a prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile. Prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, dublată de corul celorlalți lideri ai partidului, PSD a acuzat guvernul că a măsluit realitatea, făcând mai multe teste cu scopul de a depista mai multe cazuri noi.

Statistica numărului zilnic de teste și al cazurilor depistate în prima jumătate a lunii iunie ne arată însă că această afirmație a PSD n-are acoperire.

Cum minte PSD când spune că a fost mărit numărul testelor, în ultimele zile, pentru a fi raportați mai mulți bolnavi de Covid. În realitate, numărul testelor a scăzut!

Scopul falsificării statisticilor ar fi, susține PSD, punerea în aplicare a unui plan diabolic, instaurarea dictaturii și distrugerea economiei în complicitate cu Occidentul care ne vrea răul. Virusul, dacă există, nu e chiar atât de periculos, iar menținerea restricțiilor este nejustificată, susțin reprezentanții PSD și ai Pro România (partidul lui Victor Ponta).

Evoluția numărului de teste și de cazuri, începând cu 1 iunie, nu are însă nicio legătură cu justificările PSD.

După cum ușor se poate observa, sinusoida numărului zilnic de teste prelucrate este previzibilă. Ele cresc în a doua parte a săptămânii și scad duminică și în zilele lucrătoare. Așa a stat situația, tot timpul, începând cu luna martie, de când s-a intrat în pandemie.

Săptămâna trecută, când PSD a acuzat că s-a mărit testarea ca să fie găsiți mai mulți bolnavi, s-au făcut cu 6.600 de teste mai puțin decât în săptămâna precedentă

În această lună, cel mai mic număr de teste efectuate a fost luni 8 iunie, când a fost zi liberă și a doua zi de Rusalii – importantă sărbătoare religioasă: 2.915.

Al doilea cel mai mic număr de teste făcute într-o zi a fost ieri, 14 iunie, când a fost duminică: 3.682.

“Bronzul” numărului minim de teste s-a înregistrat chiar luni, 1 iunie, Ziua Copilului, când – de asemenea, nu s-a lucrat: 4.055.

Prin contrast, cele mai multe teste se fac, de obicei, în cea de-a doua parte a săptămânii, când se prelucrează mostrele prelevate în primele zile din săptămână:

Joi, 4 iunie – 13.445 teste,

Vineri, 5 iunie – 11.932 teste,

Sâmbătă, 6 iunie – 11.626 teste,

Joi, 11 iunie – 11.055 teste,

Vineri, 12 iunie – 11.027 teste,

Sâmbătă, 13 iunie – 10.024 teste.

Așadar, nici vorbă de “creșterea numărului de testări, ca să fie găsiți mai mulți bolnavi”. Din contră, trendul se observă că e descrescător. În săptămâna 1-7 iunie s-au făcut 64.003 teste, cu peste 6.600 mai multe decât în săptămâna trecută, 8-14 iunie (57.396 de teste)!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un criminal în serie, condamnat pe viață și eliberat pe baza „legilor lui Dragnea”, a incendiat o minoră pe care o violase. Până la 19 ani a omorât 5 oameni

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.