miercuri, mai 29, 2024
AcasăDezvăluiriTatăl fetei incendiate de criminalul în serie: "Mă suna fata: «Băi, tati,...

Tatăl fetei incendiate de criminalul în serie: „Mă suna fata: «Băi, tati, ce fac cu ăsta, că mă sună să mă duc la el»”

-

Tatăl fetei incendiate în Mehedinți de ucigașul în serie Ion Cristian Turnagiu a spus, la Digi 24, că agresorul era prietenul lui de aproape un an, au plecat împreună la muncă în Olanda, unde criminalul a stat doar patru zile. Tatăl fetei recunoaște că Turnagiu, odată revenit în țară, a hărțuit-o pe fata lui pe Facebook.

Din relatarea bărbatului, rezultă că Turnagiu a fost la el acasă, în modesta locuință de la Dârvari, au stat la masă împreună, și tot împreună au plecat la muncă în Olanda. S-a întâmplat la scurt timp după ce Turnagiu a ieșit din închisoare după 25 de ani de detenție.

În casa de la Dârvari, criminalul a cunoscut-o și pe fata prietenului său. Din acel moment, a început asaltul.

Dialogul tatălui fetei incendiate cu reporterul Digi 24

Tatăl fetei: A fost și el cu mine aici, la muncă și a plecat. A stat patru zile și a plecat. A plecat și, uite, a făcut belele. Eram prieteni de familie. El nu a avut familie, eu am avut familie, el nu a avut. El a fost un fost pușcăriaș.

- Advertisement -

Reporter Digi 24Îl cunoșteați de foarte mult timp?

Tatăl fetei : De un an, nici un an.

Reporter: Și cum s-a comportat în perioada aceasta?

- Advertisement -

Tatăl fetei: În general se comporta foarte bine, am fost prieten cu el, ne-am împrietenit. A venit pe la mine, l-am pus la masă, am mâncat, am făcut… Vă dați seama, am venit cu el în Olanda.

Reporter: Bărbatul a avut o relație cu fiica dumneavoastră?

Tatăl fetei: Nu a avut nicio relație. Fiica mea are 17 ani, el are 46, vă gândiți și dumneavoastră că este ceva diferență. Și dacă ar fi avut relație, nu voiam eu să aibă relație.

Reporter: A dat vreodată de bănuit că ar avea ceva cu fiica dumneavoastră?

Tatăl fetei: O tot suna pe fată. El a avut două conturi de Facebook și o suna pe fată. Mă suna fata: „Băi, tati, ce fac cu ăsta, că uite, mă sună să mă duc la el și nu știu ce”. A mai fost altă chestie, că el a luat o mașină de la cineva și i-a luat ăla și mașina. El a căutat să se răzbune pe fiica mea că l-a dus la Poliție. La anii ăștia de pușcărie nu trebuia dat drumul, așa lege este la noi în România.

Fata incendiată

Criminalul scotea cuțitul și-i amenința pe săteni cu moartea

Turnagiu a incendiat-o pe adolescentă în seara de vineri, 12 iunie, după ora 22.30. A intrat în casă, a aruncat benzină pe ea și i-a dat foc. Fratele mai mic al fetei și câțiva vecini au stins focul cărând zeci găleți cu apă de la o fântână din apropiere. Dacă nu interveneau ei, fata ar fi murit carbonizată, iar casa s-ar fi făcut scrum.

După ce a incendiat-o pe fata de 17 ani, agresorul a fugit pe ușa din spate.

Frate mai mic al fetei a fost martor la întreaga scenă. Tatăl lor era plecat la muncă în Olanda, iar mama i-a părăsit când erau mici. Cea care avea grijă de ei era bunica lor, care .în nenorocita seară de vineri, 12 iunie, nu i s-a putut opune monstrului incendiator.

Localnicii din Dârvari spun că fostul pușcăriaș Turnagiu devenea brusc violent.

„Și fetele, prin sat, învățate: «Sărut mâna!». El a scos cuțitul de la brâu: «De unde mă cunoașteți?». Și au sărit băieții ăia: «Băi, lasă, că la noi aicea așa se respectă lumea!»”, a povestit o vecină.

„Trebuia să nu-i dea drumul deloc”, spune un tânăr din comună.

„Mi-a amenințat copilul. A zis că mă omoară și pe mine, și pe ala”, recunoaște un alt bărbat.

Casa în care locuia fata

Motivația revoltătoare a eliberării unui criminal în serie

Ion Cristian Turnagiu a comis cinci crime, până la 19 ani, când a fost arestat.

Pe 30 martie 1993, pe când avea 18 ani, Turnagiu a omorât doi bătrâni din Calea Rahovei, în scop de jaf.

În toamna laceluiași an (1993), Turnagiu a ucis o femeie însărcinată în luna a şaptea, în localitatea Racoviţa din judeţul Timiş, tot pentru a o jefui.

Alte două victime au fost omorâte în apropierea gării din Drobeta Turnu Severin, scopul fiind același: jaful.

A fost condamnat la închisoare pe viață și a ispășit 25 de ani din pedeapsă.

A cerut de 9 ori să fie eliberat, iar cererea lui a fost respinsă de fiecare dată. A 10-a solicitare a avut succes: Turnagiu a reușit să-și câștige libertatea „pentru bună purtare”. O comisie și doi judecători au stabilit că ucigașul în serie s-a reabilitat și că poate face parte din nou dintr-o comunitate.

„Instanța de control judiciar apreciază că perioada executată a fost suficientă pentru reeducarea condamnatului și că acesta, prin participarea activă la programele desfășurate în vederea pregătirii graduale pentru liberare, și-a format și consolidat o atitudine corectă față de valorile sociale, față de ordinea de drept și față de regulile de conviețuire socială, funcțiile de exemplaritate și eliminare temporară ale pedepsei fiind îndeplinite în cazul său”, se arată în motivarea Tribunalului Mehedinți.

Criminalul în serie – Ion Cristian Turnagiu

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un criminal în serie, condamnat pe viață și eliberat pe baza „legilor lui Dragnea”, a incendiat o minoră pe care o violase. Până la 19 ani a omorât 5 oameni

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -