marți, mai 28, 2024
AcasăPoliticăAfară cu șantajistul din PNL! Să candideze pentru PSD!

Afară cu șantajistul din PNL! Să candideze pentru PSD!

-

Situație incredibilă în PNL: un personaj periferic, fără dimensiune politică, dar alunecos și ambițios, șantajează conducerea partidului: ori mă susțineți pentru funcția de primar al sectorului 2, ori voi candida pentru PSD sau independent! Se numește Dan Cristian Popescu, este viceprimar PNL la Sectorul 2 și are stofă de PSD-ist sadea. Soluția este îndepărtarea lui urgentă, să-i fie scurtat drumul spre PSD!

Dan Cristian Popescu este principala piedică în negocierile dintre PNL și USR-PLUS pentru candidați comuni la toate primăriile din București. Cei de la USR-PLUS au sesizat viermoșenia viceprimarului de la Sectorul 2 și au cerut conducerii PNL să nu-l pună pe acesta pe masa negocierilor.

Și în PNL sunt multe voci care se opun nominalizării lui D. C. Popescu. Principalul argument: lipsa de aderență a acestuia la valorile liberale. Acum s-a mai adăugat unul: șantajul murdar cu plecarea la PSD.

„Am primit oferte de la 7-8 partide să candidez pentru ei”

Totul a început vineri, 12 iunie, când două siteuri au lansat scenariul trecerii viceprimarului PNL de la Sectorul 2, Dan Cristian Popescu, la PSD.

- Advertisement -

„Astăzi sunt încă membru PNL. Din câte știu, sunt candidatul PNL la Primăria sectorului 2. Am primit oferte de la mai multe partide. În orice condiții, voi candida la primăria Sectorului 2”, a declarat D. C. Popescu pentru G4media.ro.

”Eu sunt candidatul PNL la Sectorul 2. Este oficial, din ce am vorbit eu. Am primit oferte de la 7-8 partide să candidez pentru ei, nu voi da nume de la care, fiindcă au fost discuții private”, a repetat pentru Hotnews.ro.

În ambele declarații, Dan Cristian Popescu a confirmat că a discutat pentru candidatură și cu alte partide. Ba, mai mult: că va candida cu orice preț, ca reprezentant al PNL sau al altui partid!

- Advertisement -

Ăsta e șantaj pe față! Mesajul clar al lui D. C. Popescu la adresa conducerii PNL: ori mă susțineți pentru Primăria Sectorului 2, ori voi candida pentru alții! Probabil, pentru PSD.

„Este firesc să-mi doresc să fac totul pentru Sectorul 2 din poziția de primar”

În aceeași zi, speriat de faptul că i-au fost devoalate manevrele subterane cu tabăra PSD, Dan Cristian Popescu a scris un text mlăștinos pe pagina sa de Facebook.

 • „O simplă declarație de presă a fost speculată și, de la un răspuns rapid între două întâlniri cu cetățenii, s-a ajuns la un mini tsunami de weekend.”
 • „Pentru a lămuri lucrurile și pentru a îndepărta orice speculație, vă pot spune clar: voi candida la Primăria Sectorului 2!”
 • „Nu am niciun motiv să cred că PNL, partidul cu ale cărui idealuri mă identific și care m-a susținut până în prezent, nu mă va susține. Am primit, de altfel, numeroase propuneri de la toate nivelurile conducerii partidului, ca să reprezint PNL în lupta pentru Primăria Sectorului 2, o luptă în care, conform tuturor sondajelor, avem, detașat, prima șansă.”
 • „În ipoteza propusă de jurnalist, în care PNL ar renunța la această șansă de a reda bucureștenilor din Sectorul 2 o administrație eficientă de dreapta, am susținut că voi candida oricum, cel mai probabil din postura de independent. Această situație strict ipotetică pentru mine și ilogică pentru PNL a fost propusă de interlocutorul meu, iar argumentul meu a fost simplu: mi-am dedicat ultimii ani administrației locale, am făcut lucruri importante pentru comunitatea mea dintr-o poziție în care de cele mai multe ori ai mâinile legate la spate, mai ales când ești în opoziție. Prin urmare, este firesc să-mi doresc să fac totul pentru Sectorul 2 din poziția de primar.”
 • „Referitor la interesul altor partide pentru candidatul Popescu, acest lucru nu face decât să îmi confirme că prestația mea administrativă a fost una consistentă. Am fost, tot timpul, în primul rând administrator și nu neapărat politician, iar acest lucru a fost sesizat și de oameni, și de politicieni.”
 • „Deci, în lipsa unui scenariu fantezist, rămâne doar realitatea: PNL + DCP = Victorie în 2.”

„Sper că nu voi fi nevoit să candidez din partea PSD la locale!”

Trei zile mai târziu, Dan Cristian Popescu a pronunțat șantajul și mai clar. Întrebat de un reporter PS News dacă va candida la funcția de primar din partea PSD, el a declarat: „Sper că nu voi fi nevoit să candidez din partea PSD la locale!”.

Situația se limpezește și mai mult după explicațiile date de președintele PSD, Marcel Ciolacu, în Libertatea: „În politică este posibil orice. Este o chestiune de ordin intern a partidului și mi se pare corect să fie așa. O repet, în politică e posibil orice”.

Întrebat dacă au existat negocieri sau întâlniri pe această temă, Ciolacu a răspuns la fel de sugestiv: „În politică există mereu discuții despre orice”.

Ciolacu a avut un mesaj și pentru organizația locală a PSD Sector 2, care a dat semne de nervozitate la aflarea acestui posibil transfer: „Mă vedeți așa, mai plăpând, dar credeți că mă tem de ceva în politică?”.

Candidatura la Primăria Sectorului 2 este vizată și de ministrul Educației, Monica Anisie, care este președinte al Organizației PNL Sector 2. De asemenea, Alianța USR-PLUS insistă să-și impună propriul om, în cazul – foarte probabil – că PNL, USR-PLUS și PMP vor susține candidați comuni.

Se află la al treilea mariaj cu PNL

Dan Cristian Popescu are o istorie politică încâlcită, demonstrând reale veleități de traseist.

 • În 1990 s-a înscris în PNL.
 • În 1991 a demisionat din PNL și s-a înscris în PNŢCD.
 • În 2001 a demisionat din PNŢCD.
 • În 2004 s-a reînscris în PNL.
 • În 2012 a fost exclus din PNL și s-a înscris în Forța Civică (a lui Mihai Răzvan Ungureanu).
 • În decembrie 2012 a ajuns deputat de București, din partea Alianței România Dreaptă (ARD), formată din PDL, PNȚCD și Forța Civică.
 • În 2014 a redevenit membru PNL, după fuziunea dintre PNL și Forța Civică.
 • În 2016 a candidat la funcția de primar al Sectorului 2 din partea PNL, unde a ieșit pe locul 2. A fost ales viceprimar de către Consiliul Local al Sectorului 2, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Avere uriașă, împrumuturi către alte persoane de 3 milioane de euro

Avere impresionantă, de peste 8 milioane de euro

Viceprimarul de la Sectorul 2 deține:

 • 9 case: 7 în București și două în SUA, la Hollywood (Miami, statul Florida)
 • 3 terenuri agricole
 • o mașină Lexus
 • bijuterii, ceasuri, obiecte de artă în valoare de 255.000 de euro
 • acțiuni în valoare de peste 3 miloane de euro
 • împrumuturi acordate către persoane fizice de aproape 3 milioane de euro.

În mandatul 2016-2020, primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader (PSD), a stat în umbră, având foarte puține ieșiri publice. În schimb, viceprimarul Dan Cristian Popescu a lăsat impresia că el este cel care conduce Primăria.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un criminal în serie, condamnat pe viață și eliberat pe baza „legilor lui Dragnea”, a incendiat o minoră pe care o violase. Până la 19 ani a omorât 5 oameni

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

- Advertisement -

2 COMENTARII

 1. Normal ca nu va ramane ,a mai fost o lepadatura care a fost prinsa cu dubla masura si a zburat!Acum avem pe Violeta Alexandru sef la Bucuresti si ea nu umbla cu manusi cand e vorba de corectitudine!Sunt sigura ca acest santajist va fi primit cu flori in psd,unde au locuri libere astfel de mizerii!!😑😐

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -