E posibilă reintroducerea unor restricții! Medicul-erou Virgil Musta: „Există riscul ca pandemia să se reactiveze”

0
10647
Dr. Virgil Musta

Medicul infecționist Virgil Musta, cel care a reușit la Timișoara vindecarea de coronavirus a celui mai mare număr de pacienți din România, a avertizat duminică asupra faptului că trebuie să ne așteptăm la reactivarea unor restricții.

Declarația a fost făcută în contextul creșterii constante a numărului de noi cazuri zilnice, duminică fiind raportate 320 – cel mai mare bilanț începând din 9 mai, când țara era încă în plină pandemie.

Virgil Musta: “Sunt forțe care acționează contrar intereselor populației și care demobilizează”

Dacă numărul de cazuri noi continuă să crească, revenirea la unele restricții este inevitabilă, a afirmat Virgil Musta la Digi24. Acesta a arătat că avem o singură modalitate de a evita o nouă criză: respectarea regulilor și precauția.

Doctorul a explicat: „În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”.

La fel ca și în urmă cu câteva zile, în interviul acordat pentru ziaristii.com, Musta a evitat orice atingere cu politica, dar a făcut o afirmație relevantă: „Din păcate, sunt forțe care acționează contrar intereselor populației și care demobilizează”.

PSD și Pro România susțin narativele rusești: nu există virus și nici pericol, Occidentul vrea distrugerea României

PSD și Pro România au susținut, în ultimele luni, narativele propagandei rusești în țară, conform cărora virusul fie nu există, fie este prea inofensiv, iar măsurile de precauție urmăresc, de fapt, alte scopuri. Marcel Ciolacu, șeful PSD, și Victor Ponta, președintele Pro România, și-au dat ostentativ măștile jos în plenul Parlamentului, iar primul a afirmat că, deoarece a impus restricții, premierul Orban ar trebui să demisioneze “pentru prostie”.

În urmă cu doar câteva zile, Ciolacu și Ponta au informat că partidele lor nu vor vota în Parlament prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, deoarece nu e niciun pericol.
Ciolacu a supralicitat, acuzând guvernul că ar falsifica numărul real de noi îmbolnăviri pentru a forța votarea stării de alertă. Totul ar fi, de fapt, o conspirație pentru ca Iohannis să instituie dictatura, iar Occidentul hrăpăreț să ne distrugă economia, mai susține PSD.

Doctorii sunt și ei acuzați de marionetele social-democraților. Renate Weber, Avocatul Poporului, le-a trimis spitalelor o notificare prin care avertizează că le monitorizează pentru tortura pacienților bolnavi de Covid-19.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

VIDEO. “Vă rog să informați pe domnul președinte, ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înțelegerea!” A fost odată ca-n povești, a fost în România: 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.