Clotilde Armand: Romprest lasă intenționat gunoiul pe străzi, ca să forțeze Primăria Sectorului 1 să achite facturi la suprapreț. Ce spune firma

1
8507
Voluntari, actori și angajați ai primăriei Sectorului 1, împreună cu Clotilde Armand, au strâns singuri gunoiul din zona Pieței Amzei. FOTO: Facebook Clotilde Armand

Clotilde Armand, noua primăriță a Sectorului 1, a intrat în război cu firma de salubritate Romprest, pe care o acuză că lasă deliberat gunoiul pe străzi ca să forțeze plata unor facturi supradimensionate. Pe contul său de Facebook, avertizează că nu va ceda și spune că a mers alături de voluntari și a strâns gunoiul lăsat ostentativ de firma prestatoare.

Clotilde afirmă că serviciul de salubritate cere un sfert din bugetul local anual, că banii s-au plătit deja o dată, dar acum au venit alte facturi și că va depune plângere la Parchet. Romprest a fost firma răposatului Florian Walter, alias Bușcă, finul lui Miron Mitrea. Istoricul său este strâns legat de PSD. Pe când Mitrea era ministru la Transporturi, compania a primit contractul pentru igienizarea gărilor și a trenurilor. Au existat numeroase articole de presă care susțineau că Bușcă-Walter era doar paravanul lui Mitrea, care ar fi controlat, în realitate, Romprest.

Compania a fost băgată în Sectorul 1 în 2008, de către primarul liberal de atunci, Andrei Chiliman. În acel moment, Daniel Tudorache era omul de încredere al lui Chiliman. Ulterior, după ce primarul a căzut în plasa DNA, Tudorache i-a succedat la conducerea sectorului și a menținut rețeaua predecesorului său.

GPS-ul instalat pe mașinile Romprest ar fi arătat că se facturează spălat dus-întors pe străzi cu sens unic!

Noua primăriță, de la USR-PLUS, a anunțat că va sesiza DNA în dosarul contractului dintre Sectorul 1 și Romprest. Sursele G4Media.ro afirmă că printre neregulile care au indignat-o pe Clotilde Armand ar fi și aceea că, pe străzi cu sens unic, Romprest facturează spălare și măturat mecanic de două ori, dus-întors, deși utilajul trece – în mod evident – o singură dată pe stradă. Descoperirea ar fi fost făcută cu ajutorul GPS-urilor instalate pe mașinile Romprest. Aceleași surse au dezvăluit că erau 10 inspectori ai primăriei care ar fi trebuit să verifice activitatea Romprest, dar aceștia nu și-au făcut treaba în ultimii 12 ani, ca să nu deranjeze “pe cine nu trebuie”.

Contractul cu Romprest, semnat în 2008, este pe 25 de ani! De atunci, prețurile s-au mărit de două ori. Ultima oară, chiar în iunie anul trecut, sub mandatul lui Tudorache, când operațiunea de măturat manual a trotuarelor a crescut de la 6,09 lei fără TVA/100 metri pătrați la 8,17 lei fără TVA/100 metri pătrați. Spălatul carosabilului și al trotuarelor a crescut, în schimb, de la 9,98 lei/100 metri pătrați la 24,02 lei/100 metri pătrați!

„Din informațiile mele s-au trimis facturi către primărie la suprapreț. Acest serviciu de salubrizare ne costă un sfert din bugetul local anual“

Iată mesajul postat de Clotilde Armand pe contul său de Facebook: “Am strâns împreună cu actorii, voluntarii și cetățenii revoltați de situația pe pe care o vedem și o trăim. În Sectorul 1 este plin de gunoi lăsat ostentativ pe străzi și trotuare de prestatorul de servicii de salubrizare pentru că acesta are impresia că noi vom ceda și vom plăti niște facturi emise nelegal.

O spun foarte ferm: nu vom ceda în fața nimănui. Pe mine nu mă interesează cum au procedat înainte această companie cu foștii edili, pe mine mă interesează să își respecte contractul și legea. Din informațiile mele s-au trimis facturi către primărie la suprapreț. Acest serviciu de salubrizare ne costă un sfert din bugetul local anual. Este o sumă fantastică pe care comunitatea o plătește să fie curat în sector. Și vedeți cât de curat este… Am ajuns să le facem noi treaba astăzi în piața Amzei. Pe banii noștri.

Eu nu voi plăti din bugetul local ceva care deja a fost plătit, eu nu voi accepta să fim luați de proști de această companie care emite facturi nelegale Primăriei. Este inadmisibil să trateze cu atâta tupeu comunitatea locală. Repet: nu vom face nici un pas în spate în lupta noastră cu cei care încearcă să fenteze legea. Iar pentru asta voi depune la Parchet o nouă plângere.

Mulțumesc Marius Manole pentru civismul tău, mulțumesc locuitorilor care au fost astăzi prezenți lângă noi.

PS: În imagini este doar o mică parte din ce am strâns“.

Sorin Velicu, director executiv Romprest: “Sub nicio formă nu facturăm dublu. Din contră, există suprafețe nefacturate de noi“

Clotilde reclamă faptul că, începând de pe 27 noiembrie, Romprest a suspendat o parte din seviciile de salubritate motivând că de 4 luni strânge gunoiul pe cheltuiala proprie. Firma a anunțat că nu va mai ridica deloc gunoiul stradal în Sectorul 1 până când Primăria nu va respecta contractul.

Directorul executiv Sorin Velicu a explicat pentru G4Media: “Nu putem să ne plătim furnizorii și salariile. Avem restanțe uriașe la depozitele de gunoi, o notificare de săptămîna trecută a fost momentul zero care ne-a determinat să declanșăm această acțiune. Sub nicio formă nu facturăm dublu. Din contră, există suprafețe nefacturate de noi, în sensul că de ani de zile facem curat pe podurile din Sectorul 1. Or mai fi una, două străzi cu sens unic pe care s-a trecut o singură dată, dar a greși e omenește. Vă dați seama, s-au compensat cu toate toate podurile și pasajele din sectorul 1 care nu sunt facturate, cum ar fi pasajul Basarab, Podul Grant, Pasajul Victoriei, Băneasa sau Pipera. Foarte multe poduri se curăță de ani de zile, fără să fie prinse în contract“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.