marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsRadu Moraru-QAnon e trist: Facebook a anihilat o grupare de postaci pro-Trump...

Radu Moraru-QAnon e trist: Facebook a anihilat o grupare de postaci pro-Trump din România, care promova teorii conspiraționiste

-

Facebook Inc a anunțat joi că a eliminat recent o mică rețea de conturi care opera din România și care promova campania de realegere a președintelui Donald Trump cu informații diverse, inclusiv fake news-uri din zona conspiraționistă, relatează Reuters.

Rețeaua cu baza în România promova articole despre diverse categorii care-și anunțau sprijinul pentru Trump: conservatorii, americanii de culoare, creștinii și adepții mișcării conspiraționiste QAnon.

Multe din cele 35 de conturi de Facebook și 88 de conturi de Instagram arătau ca reprezentând americani, iar unii administrau pagini dedicate fanilor lui Trump. Acest tip de activitate se află în conflict cu regulile rețelei de socializare în ceea ce privește comportamentul coordonat neautentic.

Rețeaua avea un reach mic, cu doar 1.600 de followeri pe Facebook și 7.200 pe Instagram.

- Advertisement -

În România, cel mai cunoscut susținător al mișcării conspiraționiste QAnon (Q-Anonymous) este jurnalistul Radu Moraru, patronul Nașul TV. De 5 luni, la fiecare apariție a sa în emisiuni de la propria-i televiziune, acesta le transmite un mesaj ritualic fanilor teoriei conspirației: „Îi salut pe toți QAnon-ii din lume”.

Într-una din emisiunile pe care le-a făcut în cele trei luni cât a stat la Montreal, Moraru a apărut în direct având pe față masca Anonymous. Mai mult, în câteva emisiuni și-a „echipat” și manechinul din studio cu costum popular românesc și cu… masca Anonymous!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. […] În România, cel mai cunoscut susținător al mișcării conspiraționiste QAnon (Q-Anonymous) este jurnalistul Radu Moraru, patronul Nașul TV. De 5 luni, la fiecare apariție a sa în emisiuni de la propria-i televiziune, acesta le transmite un mesaj ritualic fanilor teoriei conspirației: „Îi salut pe toți QAnon-ii din lume”. Detalii, pe ZIARISTII.COM. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -