miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsScuzele lui Klaus Iohannis. Cifrele eronate i-au fost furnizate de Ministerul Sănătății

Scuzele lui Klaus Iohannis. Cifrele eronate i-au fost furnizate de Ministerul Sănătății

-

Klaus Iohannis și-a cerut scuze joi, după ce în conferința de presă de miercuri prezentase eronat o formulă de calcul privind reluarea cursurilor preuniversitare. Președintele precizează că metoda de calcul „nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății”.

Formula corectă, comunicată astăzi, este: „Criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile «verde», «galben» sau «roșu» este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala”.

Comunicatul Administrației Prezidențiale

„În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile «verde», «galben» sau «roșu» este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

- Advertisement -

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Și să mai avem încredere în minciunile ministrului sănătății publice???… totul e o cacealma ordinară … aș vrea să văd că Dr.mangele își dă demisia !!..și cu el să plece și Dr.Fritz Arahat…cum e posibil dl președinte că la acest nivel să primiți date false sau eronate..??.. Orban ce zice..,??.. dacă va dădea o informație că România e atacată ??.. dădeați alarma generala și puneați armata într-o poziție ingrată… clar demisia întregul guvern pentru publicarea de date false…!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -