Putin i-a luat pensia pe 12 luni unui bătrân de 74 de ani pentru că l-a susținut pe Navalnîi

3
1225
"Navalnîi - mândria Rusiei! Putin - rușinea ei!", scrie pe pancarta pensionarului din Kaliningrad

Piotr Zuev (74 de ani), un pensionar din Kaliningrad, a primit o amendă revoltătoare din partea autorităților rusești, în valoare de 180.000 de ruble (aprox. 2.400 de euro), fiindcă a îndrăznit să-l susțină public pe Aleksei Navalnîi, principalul opozant al dictatorului Vladimir Putin.

Conform articolului 20.2, bătrânul a fost tras la răspundere de o instanță de judecată pentru participarea la o acțiune neautorizată, pe 31 ianuarie 2021. Verdict final: obligativitatea de a plăti echivalentul a 12 pensii către stat. Și asta, în condițiile în care venitul lunar al lui Zuev nu atinge suma de 200 de euro!

În seara zilei de 16 februarie, protestatarul proaspăt amendat și-a luat inima-n dinți, a intrat pe o rețea de socializare și și-a scris povestea, cerând ajutorul compatrioților săi. Trei zile mai târziu, el a anunțat că a strâns banii necesari pentru a scăpa de datorii. Și nu doar atât: din suma adunată, peste 500.000 de ruble (aprov. 6.600 de euro), Zuev și-a putut permite să-și achite și amenzile încasate pentru prezența sa la mitingurile anterioare.

„Mi-a fost greu să fac față unei amenzi finale de 330.000 de ruble, pentru că am o pensie de 15.000 de ruble. Sunt copleșit de numărul mare de oameni care au sărit în ajutorul meu. Asta arată că există foarte mulți cetățeni care sunt de partea binelui”, a spus pensionarul, potrivit publicației 7X7 din regiunea Kaliningrad.

De asemenea, acesta a anunțat că surplusul de bani (223.000 de ruble, echivalentul a circa 3.000 de euro) îl va transfera la sediul central al lui Navalnîi din Kaliningrad, pentru plata amenzilor celorlalți protestatari sancționați.

În 2019, Zuev mai încasase o amendă de 150.000 de ruble, pentru prezența la mitingul de protest în favoarea unui medic acuzat de autoritățile ruse de omorârea unui copil.

În 2018, pensionarul s-a ales cu 40 de zile de muncă în folosul comunității. Atunci a participat la acțiunea „El nu e regele vostru”, cu referire la Vladimir Putin, organizată de susținătorii lui Aleksei Navalnîi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

  1. Vă place dragi cetățeni din România, pentru așa ceva s-a lucrat în timpul guvernărilor psd, și asta se încearcă acum, răsturnarea guvernului, nu contează consecințele numai bunăstarea șefilor și ai acoliților psd, aici se include csm și ccr din păcate incultura ,analfabetismul aici ne va duce, sunt totuși liniștit în suflet că datorită vârstei sper că nu voi mai apuca o dictatură stil putin sau mai aproape de noi ceașcă!

  2. CRIMINALUL (!) ăsta ÎMPUȚIT de Putin este și STĂPÂNUL slugilor sale din… România („cozi-de-topor”, TRĂDĂTORI-de-ȚARĂ!!!) din A.U.R. și Partidul „Neamul-Românesc” (SIC!): IDOLUL tuturor DEMENȚILOR și NETERMINAȚILOR (ȘI!) de-pe-la-noi!!!

    GUNOAIELE de Șoșoacă, Simion, Peia, Chelaru de la el, de laaa… „ȚARUL-BOLȘEVIC” își trag „seva” (a se citi: „ideologia”/VR{JEALA și, mai ales,… BANII/FINANȚAREA)!!!!!!!!

    S.R.I.-ul și celelalte „SERVICII-SECRETE” ce-or fi făcând, DOAMNE-DUMNEZEULE-MAREEEE…, de-i lasă să ZBURDE (EFECTIV!) prin România, COMPLET… LIBERE-și-NESTÂNJENITE (!), pe aceste SLUGI-ale-RUSIEI-lui-Putin???!
    (Sauuu…, poateee…, vor fi fiind și ele…, „serviciile-NOASTRE”…, CUMPĂRATE/NĂIMITE de RUSIA-PUTINISTĂ?????!!!)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here