Ciolacu despre condamnatul Neacșu, pus șef la SGG: „N-a furat nimic. Ce facem în țara asta, omorâm oameni?”

1
2227
Încă un „specialist PSD“: Neacșu (centru), aici flancat de Stănescu (stânga) și Țuțuianu (dreapta)

Marian Neacșu, condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare în 2016, va fi numit de PSD în postul-cheie de Secretar General al Guvernului Ciucă. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a confirmat oficial, chiar de Ziua Națională, această numire despre care Ziaristii.com a scris acum 10 zile. Aceasta este o nouă numire controversată a PSD, cu acordul și știința președintelui Klaus Iohannis, după cea a propulsării Laurei Vicol, avocata Mafiei, în postul de șef al Comisiei Juridice la Camera Deputaților.

Marcel Ciolacu l-a apărat pe Neacșu (57 de ani), traseist și condamnat definitiv pentru conflict de interese. Președintele PSD s-a arătat indignat, la România TV, că sunt oameni care strâmbă din nas la această numire. „N-a furat nimic! Ce facem în țara asta, omorâm oameni?”, s-a revoltat Ciolacu, al cărui discurs începe să semene tot mai tare cu al lui Liviu Dragnea.

Cristina Monica Neacșu – plătită de tătic 3 ani și 5 luni de la buget pentru meritul de a fi fată de parlamentar

Șeful PSD a bagatelizat problema lui Marian Neacșu, spunând că infracțiunea acestuia n-a fost chiar atât de gravă și că nu e mare lucru, mulți alți primari fiind condamnați pentru fapte similare, ei fiind simultan șefi de localități și în consilii de administrație la școli, spitale etc. Ciolacu a mințit astfel opinia publică, făcând o confuzie voită între incompatibilitate (cazul primarilor amintiți mai sus) și conflict de interese. În cazul lui Neacșu a fost vorba despre altceva, acesta angajându-și propria fiică la cabinetul parlamentar. Conflictul de interese este o faptă asimilată corupției, deoarece el și-a plătit, practic, familia din bani publici.

Pentru simpla sa calitate de fiică a unui șmecher PSD, Cristina Monica Neacșu a fost plătită de statul român timp de peste 3 ani, între iulie 2009 și decembrie 2012.

Acum, Ciolacu nu vede absolut nicio problemă. Acea condamnare, a proclamat el la România TV, e „depășită juridic” (!), iar Neacșu „n-a furat nimic“. De parcă banii furați de la buget și dați pe degeaba fiicei sale erau de la sine înțeleși.

Ciolacu, minciuni în cascadă și tupeu agresiv. Întâi a încercat să păcălească reporterul pretinzând că Neacșu a fost condamnat pentru altceva, apoi a spus că nu e corupție să le dai bani degeaba rudelor din bugetul public

Șeful PSD a dat, efectiv, recital de minciuni miercuri seara, la România TV. Inițial, a pretins că motivul condamnării lui Neacșu ar fi fost altul: „Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi de exemplu de ţară (aluzie la Klaus Iohannis – n. red), ca să dau un exemplu. Adică să ne înţelegem, domnul Neaşcu nu a furat nimic şi, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, el nici nu a fost plătit… nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. (…)”.

Reporterul de la România TV n-a plecat însă pe fenta șefului PSD, atrăgându-i atenția că Neacșu n-a fost condamnat pentru asta, ci pentru că și-a angajat fiica în biroul de parlamentar. Cu tupeu maxim, Ciolacu a replicat agresiv: „Da, și-a angajat fata pe o perioadă de patru luni! (în realitate, a fost vorba de 3 ani și 5 luni – n. red.). Asta e corupţie? N-a furat nimic… Dacă a avut o condamnare pe această incompatibilitate, conflict de interese… E depăşită juridic. Ce facem în țara asta, omorâm oameni? Lui nu-i apare nimic în cazier!“.

Ciolacu a proclamat că-și asumă personal această numire.

Nici până acum Marian Neacșu n-a dus-o rău. PSD l-a proptit vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, deși el are calificarea de specialist în furaje și nutriția animalelor și a absolvit ASE din Craiova în 1987.

Neacșu a fost secretar general al PSD, apoi dat afară din partid de Dragnea în noiembrie 2018. S-a mutat pentru câteva luni la Pro România, partidul lui Ponta, apoi a revenit la PSD după mazilirea lui Dragnea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Mi-au furat portofelul!“ O reporteriță RTV a fost tâlhărită la o manifestare AUR, în timp ce vorbea cu George Simion, de Ziua Națională, la Alba Iulia

* EXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

* Lider interlop către Laura Vicol (PSD), noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților: „Tu vorbești când vreau io și cât vreau io, nu când vrei tu!​!”

* Încă o atrocitate: coaliția PSD-PNL l-a reinstalat pe deputatul-șaorma șef la Comisia de Muncă. Ciolacu zicea anul trecut că-l dă afară din partid

* VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

SERIAL (7). Comploturile anti-Ceaușescu

Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

1 COMENTARIU

  1. „N-a furat nimic! Ce facem în țara asta, omorâm oameni?”
    Doamne fereste, cum sa-i omoram?! Ii punem in posturi de seama ale statului roman, ca doar si-au dovedit competenta prin condamnarile penale pe care le-au obtinut in viata lor. Un om cinstit, fara condamnari penale nu este competent si n-are ce cauta în posturi cu mare responsabilitate. Evident ca dl Marian Neacsu n-a furat decat din banul public, n-a omorat pe nimeni si nici n-a violat pe nimeni. Asa ca stam linistiti. Intotdeauna este loc si de „mai bine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here