luni, martie 4, 2024
AcasăMainRestaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general...

Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

-

Nimic nu poate fi mai grăitor despre condiția și intențiile noului Guvern PSD-PNL-UDMR, fabricat sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis, decât faptul că în funcția-cheie de secretar general al Guvernului va fi instalat un condamnat pentru corupție. Marian Neacșu, noul SGG, are la activ o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare dictată de ICCJ în 2016, după ce a fost prins că-și angajase fiica ilegal la biroul de parlamentar. Pentru că au trecut de atunci 5 ani, Neacșu a fost între timp reabilitat.

Șefii PSD au definitivat luni după-amiază partea lor din Cabinetul Ciucă (9 ministere + SGG) și au stabilit ca prietenul lui Marcel Ciolacu, condamnatul Marian Neacșu, să fie pus secretar general al Guvernului. Acesta este un post-cheie, fundamental pentru funcționarea Executivului, prin care PSD va controla, practic, întregul Guvern.

SGG-ul primește și retransmite toate documentele, pregătește ședințele de Guvern și mapele cu documentația care trebuie avizată în proiectele legislative. Același SGG are sub cooordonare și Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS)! În sfârșit, tot SGG-ul are pe mână cele mai importante „vaci de muls“ ale statului român, deoarece controlează companiile Transgaz și Transelectrica.

În această cameră de comandă a Guvernului dată de președintele Iohannis și echipa sa de la PNL pe mâna PSD, va fi instalat infractorul Marian Neacșu, fost amic al lui Liviu Dragnea, acum bun prieten cu Marcel Ciolacu.

- Advertisement -

Neacșu are calificare ca expert contabil și ca specialst în nutriția animalelor. A lucrat ca economist la un IAS (Intreprindere Agricolă de Stat) din Slobozia, Ialomița, înainte de Revoluție, iar după 1990 a intrat în politică, la Partidul Agrar. S-a mutat în 2001 la PDSR Ialomița (actualul PSD), s-a făcut deputat, și-a deschis afaceri și și-a descoperit compatibilitatea cu un alt lider PSD venit din mediul rural, Liviu Dragnea. Cel din urmă l-a făcut în 2015 secretar general al PSD. La un moment dat, s-a certat cu protectorul său și a fugit la Victor Ponta, în Partidul Pro România. S-a întors în PSD după întemnițarea lui Dragnea și acum a ajuns om-cheie în statul român.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cei 20+3 miniștri din Guvernul Ciucă. Pe ușa deschisă de PNL au năvălit Grindeanu, Dâncu și Firea

* A început răscoala în PNL! Raluca Turcan: „Cîțu și negociatorii să-și depună demisia. V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine!“. Cîțu, acuzat că are probleme psihice!

* Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

* Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

* Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

* „Volguța” își bate joc de liberali, după ce au negociat cu Ciolacu: „Marcele, jos pălăria! Le-ai luat și banii de pe piept!”

* Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

* VIDEO. „90% afectare pulmonară. Vor să mă intubeze. Eu refuz. Aveți grijă de copiii mei!” Ultimele cuvinte, la ATI, ale antivaccinistului Făgădaru

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -