Scandal internațional. Președintele francez Macron despre premierul britanic Johnson: „E necioplit. Un clovn care face mereu același circ”

2
2385
Emmanuel Macron și Boris Johnson

O convorbire privată a președintelui francez Emmanuel Macron făcută publică a declanșat un adevărat scandal internațional. S-a aflat astfel părerea șefului statului francez despre premierul Marii Britanii, Boris Johnson, caracterizat drept „necioplit“ și „clovn“ care face „circ“. Dezvăluirile sunt făcute de publicația franceză Le Canard Enchaîne și sunt preluate de ziarul britanic The Guardian.

Tensiunile dintre Franța și Marea Britanie, deja mari din cauza „războiului pescarilor“ (drepturile de a pescui ale pescadoarelor în apele celor două țări), s-au amplificat după ce o barcă plină cu migranți s-a scufundat în Canalul Mânecii. Britanicii își păzesc frontierele și nu mai vor să-i primească pe cei care vin din toată lumea ca să se stabilească în Insulă. Pe Twitter, Boris Johnson a publicat o scrisoare către Franța, cerând statului vecin „să-și ia migranții înapoi“.

Parisul s-a înfuriat. La Palatul de la Elisee, Macron a răbufnit: „BoJo vorbește cu mine deschis, totul decurge bine, discutăm ca doi oameni mari și apoi recurgem la gesturi lipsite de eleganță. Un necioplit. Este mereu același circ. E trist să vedem că o țară atât de importantă, cu care am putea face enorm de multe lucruri împreună, este condusă de un clovn!“.

În public, tonul a fost altul: „Acum două zile am vorbit cu premierul Johnson la modul serios. În ce mă privește, voi continua să mă țin de cuvânt, așa cum fac cu toate țările și cu toți liderii. Mă surprind însă unele metode de abordare, atunci când acestea nu sunt serioase. Nu comunicăm unii cu alții pe astfel de subiecte prin intermediul Twitter și prin intermediul unor scrisori pe care le dăm publicității în această manieră“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Mi-au furat portofelul!“ O reporteriță RTV a fost tâlhărită la o manifestare AUR, în timp ce vorbea cu George Simion, de Ziua Națională, la Alba Iulia

* EXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

* Lider interlop către Laura Vicol (PSD), noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților: „Tu vorbești când vreau io și cât vreau io, nu când vrei tu!​!”

* Încă o atrocitate: coaliția PSD-PNL l-a reinstalat pe deputatul-șaorma șef la Comisia de Muncă. Ciolacu zicea anul trecut că-l dă afară din partid

* VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

SERIAL (7). Comploturile anti-Ceaușescu

Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

2 COMENTARII

  1. Da, Macron are dreptate. BoJo este ca o cizma ruseasca. Asta este impresia pe care mi-a lasat-o mie mereu. Un necioplit, un superficial si un neica nimeni. Nu stiu cum il suporta regina. Presupun ca cu mare greutate. Dar, trebuie sa oameni ca BoJo sa faca ceva in viata. De exemplu sa distruga ramasitele unui imperiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here