VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

4
8670
Satiră grafică din video-editorialele lui Oreste

Lunga prietenie dintre Oreste Teodorescu și Rareș Bogdan a fost curmată brutal de înhăitarea PNL cu PSD la guvernare. Oreste i-a dedicat fostului său coleg de la Realitatea TV un episod din serialul satiric „Povești de trezit adulții”, difuzat pe YouTube și promovat pe pagina sa de Facebook.

„Am lansat pastila «Povești pentru trezit adulții». O satiră cu și despre caricaturile politice! Vă invit să vă abonați la canalul de YouTube, să dați share și subscribe! Mulțumesc!”, a fost primul anunț al lui Oreste, în ziua de duminică, 21 noiembrie.

Până pe 23 noiembrie au fost patru episoade scurte, între un minut și două minute, după care serialul s-a întrerupt brusc și fără vrea explicație din partea gazetarului.

Episodul 2 i-a fost dedicat lui Rareș Bogdan, fostul său camarad de la emisiunea „Jocuri de putere”, în care Oreste a avut mulți ani statutul de invitat permanent

„Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”, a scris Oreste pe Facebook, în promovarea episodului dedicat lui Rareș Bogdan.

Iar în video-comentariu, gazetarul e necruțător: „un Făt-Frumos cu căciulili pe frunte”, „frumosul nostru fu sărutat pe gură de împăratul cel galben, de se transformă pe loc într-un broscoi fără rușine”, „s-a schimbat repede și brutal dintr-un erou într-o eroare”, „când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz”.

Povești de trezit adulții

 • Eposodul 1 (21 noiembrie): „Alianța împăratului galben cu balaurul cel roșu”
 • Episodul 2 (22 noiembrie): „Transformarea lui Făt-Frumos din Transilvania într-un broscoi”
 • Episodul 3 (23 noiembrie): „Pilda feciorului cu glas subțire, dar iute la mânie”
 • Episodul 4 (23 noiembrie): „Povestea clanurilor care au pus mâna pe avere și pe putere”

Episodul 2, cel dedicat lui Rareș Bogdan

„Transformarea lui Făt-Frumos din Transilvania într-un broscoi”

„A fost odată ca niciodată, născut pe meleaguri transilvane, un Făt-Frumos cu căciulili pe frunte care izbea cu buzduganul în cele 7 capete ale balaurului roș, de dimineață și până la căderea nopții. Ei, dar cum la noi poveștile sunt fix pe dos decât în alte părți, într-o noapte fără lună, frumosul nostru fu sărutat pe gură de împăratul cel galben, de se transformă pe loc într-un broscoi fără rușine. Nimeni nu putea pricepe cum se poate schimba cineva atât de repede și de brutal dintr-un erou într-o eroare. Morala: când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz. Nu te mai crede nici oglinda. Și-am încălecat pe-o șa, sper că v-am trezit, pa-pa!”

VIDEO: „Dedicația” lui Oreste pentru Rareș Bogdan

Episodul 4 (ultimul publicat de Oreste)

„Au fost odată, de n-ar mai fi fost, într-o țară îndepărtată și cam înapoiată, două clanuri care se păruiau în fața oamenilor în campanie, seducându-i fiecare cu promisiuni dulci. Însă imediat după ce le obțineau încrederea, puneau o mână pe putere și alta pe avere și, mmm, Dumnezeu cu mila și bieții oameni cu sila. Nasulia care însă va bântui mulți ani țara îndepărtată și prea puțin luminată este că ambele clanuri și-au trădat oamenii și i-au batjocorit prea mult. Mi-e că antrenamentul din august 2018 să nu devină, Doamne ferește, meci mai devreme sau mai târziu. Păcat că un popor deștept se lasă atâta timp prostit de niște gogomani. Și-am încălecat pe șa, sper să vă trezesc, pa-pa!”

Pentru țară fac orice / E mai simplu cu PSD!

Mini-editorialele video ale lui Oreste sunt însoțite de o grafică satirică, în ton cu textul. În episodul 2, cel dedicat lui Rareș Bogdan, europarlamentarul este înfățișat când ca Superman, când cu batic și rujat strident, în contrast cu durul anti-PSD de la recentul Congres PNL.

Oreste pune în contrast, în aceeași notă satirică, mesajele transmise de Rareș Bogdan la interval de două luni: PNL este singura alternativă reală la PSD” (25 septembrie 2021), respectiv „Pentru țară fac orice / E mai simplu cu PSD!” (noiembrie 2021).

Din context nu putea să lipsească Superman!

„Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz. Nu te mai crede nici oglinda”.

Dincolo de satiră, Oreste distribuie și articole dure, precum atacul necruțător al unui profesor universitar, fost consilier al lui Ludovic Orban.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Cea mai nerușinată trădare a votului popular de după 1990. O mineriadă politică”. Printre semnatarii manifestului: Monica Macovei, Mircea Cărtărescu, Tudor Chirilă, Radu Paraschivescu

* Un important ziar elvețian îi smulge masca lui Iohannis: „Aproape că nu mai e nicio urmă de agendă reformistă“. E descris modul în care șeful statului și-a înșelat alegătorii

* A reapărut Rareș Bogdan! Anunță că se va „unge“ ministru în 2023, ca să fie „un garant că domnul Ciolacu va face ceea promite“

* Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

* Coadă la depunerea demisiilor din PNL. „«Noul PNL» și-a mințit cu nerușinare electoratul. Am văzut o decădere morală absolută”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (6). Schema sovietică: răsturnarea lui Jivkov

* Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

* Încercarea ratată de racolare a lui CTP la masonerie. „Trebuie neapărat să intrați. Puteți să faceți foarte mult bine acestei țări”

* Radu Moraru, zdrobit de propriile minciuni anti-vacciniste și jigniri scabroase. Nașul TV, amendat de CNA cu încă 100.000 de lei

4 COMENTARII

 1. Din pacate multi politicieni se bazeaza pe oameni loiali indiferent cit se ticalosesc. Pun loialitatea inaintea principiilor. Bravo lui Oreste ca poate tine la principii mai mult decit la loialitatea fata de persoana.
  Din pacate Iohannis nu se dezice de oameni apropiati dar ticalosi atita vreme cit ii sunt loiali. Imi amintesc ca nici Orban nu putea sa se dezica de ”animalul politic” pentru ca era omul lui.

  E a doua oara cind Oreste pateste asa ceva. Prima oara a patit-o cu Mircea Badea. E destul de dureros sa pierzi prieteni buni. Cu atit mai mult e meritul lui Oreste ca are puterea sa o faca pentru niste principii.

 2. […] Lunga prietenie dintre Oreste Teodorescu și Rareș Bogdan a fost curmată brutal de înhăitarea PNL cu PSD la guvernare. Oreste i-a dedicat fostului său coleg de la Realitatea TV un episod din serialul satiric „Povești de trezit adulții”, difuzat pe YouTube și promovat pe pagina sa de Facebook, potrivit ziaristii.com. […]

 3. Domnule Oreste de ce nu certați usl-ul, toți dați în pnl, nu că ar fi sfinți dar nu ei au dărâmat propriul guvern, poate un pic a contribuit și orban, dar să faci din nou guvern cu cei care te-au trădat….? și mai e și proverbul „Ferește-mă Doamne de prieteni, că de dușmani mă feresc și eu!”

 4. Drogomanul Oreste a ajuns sa fie autor de pamflete si de satire cand el insusi e o satira a speciei umane. Mai mult decat atat are pretentia sa fie si formator de opinie. Jenant personaj!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here