PSD anunță că merge la Cotroceni cu propunere de premier „ca să scoatem țara din criză“. Ciolacu a schițat „100 de priorități pentru români“

1
612
Ciolacu a împins România pe scări în criza sanitară și acum o întreabă de ce se grăbește

PSD a anunțat miercuri dimineața, prin vocea lui Marcel Ciolacu, faptul că va merge la consultările de la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, cu o propunere de premier. S-a lămurit astfel, la nici 12 ore distanță, motivul răspunsului arogant pe care Ciolacu i l-a dat marți seara lui Cîțu, când acesta l-a sunat și l-a întrebat când se pot vedea pentru tratative. Ciolacu i-a răspuns că are agenda ocupată și nu știe dacă-i poate acorda o audiență.

Social-democrații continuă să joace cu cinism și aroganță aceeași partitură duplicitară pe care au adoptat-o încă de la începutul pandemiei. Pe de o parte sabotează eforturile de limitare a numărului victimelor și caută să amplifice la maximum criza politică, pe de altă parte mimează responsabilitatea și seriozitatea.

După ce a sabotat campania de vaccinare picând legea certificatelor verzi în Senat, PSD proclamă acum că e criză pandemică scăpată de sub control și că vrea să salveze România

Nu mai departe de săptămâna trecută, PSD a trântit în Senat legea certificatelor verzi, ceea ce a dus instantaneu la prăbușirea ritmului vaccinării în România (de la 111.000 de oameni imunizați cu prima doză pe 27 octombrie, în ziua votului din Senat, la doar 41.000 trei zile mai târziu). Tonul a fost dat chiar de senatorul Streinu Cercel, doctorul PSD-ist care anul trecut, în primăvară, propunea internarea persoanelor peste 65 de ani în lagăre pentru 3 luni, iar acum a votat contra legii certificatelor de vaccinare pe motiv că n-ar fi tocmai morale.

În plan politic, PSD este aproape la fel de responsabil ca și președintele Iohannis pentru criza politică actuală. În baza unui acord ocult cu președintele României, partidul a blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă pe 3 septembrie de USR, sprijinind astfel alegerea lui Cîțu ca președinte al PNL la Congresul din 25 septembrie.

Apoi a picat același Guvern Cîțu tot prin moțiune de cenzură și a blocat toate propunerile de ieșire din criza politică, indiferent din partea cui au venit.

„Am văzut abordarea PNL și USR. E în continuare o abordare arogantă și superficială. Noi, în schimb…“

Acum, Ciolacu anunță că PSD e gata să salveze națiunea: „Ne aflăm într-o criză pandemică majoră, negestionată. Într-o criză economică, socială și într-o criză politică declanșată de fosta guvernare de dreapta, respectiv PNL și USR. PSD e dispus să își asume actul de guvernare ca să scoatem România din criză. E obligația noastră să ne implicăm în soluționarea crizelor din România. Acest bâlci din ultimele două luni trebuie să înceteze“.

Ciolacul a răspuns, indirect, dilemei PNL, care marți seara încă se mai gândea să facă alianță cu PSD. Liderul PSD a menționat: „Am văzut abordarea celor două partide (PNL și USR – n. red.), în ședințele lor de ieri seară. Este, în continuare, o abordare arogantă și superficială. Eu, în schimb, am terminat împreună cu colegii mei și cu specialiștii partidului cele 100 de priorități pentru români și de la acestea vom porni discuțiile cu PNL sau USR“.

Cele „100 de priorități“ ale PSD sunt însă doar două și se cunosc încă de la înființarea partidului: capturarea resurselor financiare publice ale României și controlul asupra Justiției, astfel încât jaful banului public să nu fie pedepsit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

* Sfâșiată între opțiunile de guvernare (alături de PSD sau de USR), conducerea PNL a uitat să-l „execute” pe Orban!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here