Ciolacu, primul om sunat de Cîțu după ședința de la PNL. Liderul PSD e generos: „Indiferent cât de ocupat sunt, mă văd cu el“. Apoi a sunat și telefonul lui Cioloș

0
12
Marcel Ciolacu (al doilea din stânga) și Florin Cîțu (dreapta)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost primul om sunat de Florin Cîțu marți seara, după ce s-a încheiat ședința conducerii PNL. Liderul PSD a mărturisit că este excepțional de ocupat, dar având în vedere că țara e în criză, se va strădui să facă loc în agendă pentru a-și face timp să-i acorde o audiență și lui Cîțu. În aceeași seară, Cîțu l-a sunat și pe Cioloș, liderul USR.

Conducerea restrânsă a PNL a decis, marți seara, să lărgească marja de negociere pentru formarea unui Guvern, astfel încât să se caute posibilitatea formării unei coaliții care să aibă majoritatea în Parlament. Imediat după ședință, președintele liberalilor, Florin Cîțu, i-a sunat pe Marcel Ciolacu (PSD) și Dacian Cioloș (USR).

Conform surselor G4Media, președintele PSD i-a dat însă un răspuns stupefiant: are agenda prea încărcată și nu știe dacă miercuri va reuși să-i facă loc pentru o audiență! Ulterior, într-o declarație pentru site-ul mai sus citat, Ciolacu a confirmat, dar s-a arătat ceva mai receptiv la nevoile națiunii: „Criza este mare, așa că mâine (miercuri – n. red.), indiferent cât de ocupat sunt, mă văd cu el (Florin Cîțu – n. red.)“.

PSD vrea fie postul de premier – pe care șeful deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a declarat public că partidul său e îndreptățit să-l ceară –, fie 10 din cele 20 de ministere și dreptul de a alege primul, spun surse din partid. Cum PNL n-are de gând să renunțe la postul de premier, PSD ar captura inevitabil cel puțin Ministerul Finanțelor, Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății.

Alianța cu PSD este susținută, în interiorul PNL, de o tabără foarte puternică, avându-l în frunte pe vehementul Emil Boc, primarul Clujului și fostul premier al României în perioada guvernării PDL. Președintele țării, Klaus Iohannis, i-a sunat și el pe șefii PNL, cerându-le să facă alianță cu PSD.

Refacerea coaliției cu USR e sprijinită de Florin Cîțu și filialele din Sudul României.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

* Sfâșiată între opțiunile de guvernare (alături de PSD sau de USR), conducerea PNL a uitat să-l „execute” pe Orban!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here