Covid-19 bulversează fotbalul: derby-ul FCSB – CFR Cluj a fost amânat, Dinamo are 10 jucători infectați!

0
1235
Alexandru Păun, clujeanul care a amânat derby-ul cu FCSB

Două șocuri provocate de Covid-19 în Liga 1 la fotbal: unul în play-off, celălalt în play-out. Unul cu implicații majore pentru titlul de campioană, celălalt la retrogradare. Implicate: CFR Cluj (aflată pe locul 2, la un singur punct de liderul CSU Craiova) și Dinamo (amenințată serios cu retrogradarea).

Meciul FCSB – CFR Cluj, care trebuia să se dispute sâmbătă seara, a fost amânat după ce un jucător al oaspeților, mijlocașul Alexandru Păun (25 de ani), a fost confimat pozitiv la testul anti-Covid.

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a luat decizia amânării chiar în ziua jocului.

„Meciul dintre FC FCSB şi CFR 1907 Cluj, din etapa a 8-a a play-off-ului, programat să se dispute sâmbătă, 18 iulie, cu începere de la ora 21.00, a fost amânat din cauza apariţiei unui caz de infectare cu Covid-19 în cadrul echipei clujene”, este anunțul de pe site-ul LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal va anunţa în perioada imediat următoare, după consultarea cu deţinătorii drepturilor TV, şi având în vedere situaţia medicală nou apărută, ziua şi ora la care se va disputa această partidă.

Conform Prosport.ro, lui Păun i-a fost rău sâmbătă dimineața. Medicul echipei clujene i-a luat temperatura, în cantonamentul de la Mgoșoaia, și a dat alarma: peste 38°C!

Fotbalistul a fost izolat și a făcut testul de coronavirus. Rezultatul a venit în jurul orei 16.00: pozitiv. Păun a continuat să aibă dureri de cap, însă temperatura i-a scăzut în partea a doua a zilei.

„Păun este foarte afectat, pentru că a încurcat programul echipei, dar toata lumea i-a spus că nu e vina lui”, a spus o sursă de la CFR Cluj pentru Prosport.ro.

Directorul DSP Ilfov a anunțat că toți contacții direcți ai lui Păun vor fi testați pentru coronavirus, iar mijlocașul Păun va fi internat în spital. Jucătorii CFR-ului intră în izolare, e pericol ca antrenamentele din această săptămână să fie compromise. E posibil ca și meciul cu FC Botoșani, programat în weekendul următor, să fie amânat.

Justin Ștefan, secretar general LPF, a declarat la Digi Sport: „Un jucător a prezentat simptome, a făcut temperatură peste 38°C, a fost testat în regim de urgență, a fost confirmat telefonic rezultatul pozitiv. Am luat decizia de amânare a meciului FCSB – CFR Cluj. Se poate juca pe 28-29 iulie, atunci avem o dată disponibilă, înaintea ultimei etape din play-off. CFR s-a testat săptămâna trecută, așa cum a fost protocolul, a avut rezultate negative. Azi a fost testat doar jucătorul cu simptome. Peste 5 zile se va relua testarea, atunci vom vedea cum e situația”.

Toți jucătorii CFR-ului, ca și staff-ul tehnic, vor rămâne izolați la Mogoșoaia, în cantonamentul Federației Române de Fotbal.

Situația în play-off înaintea ultimelor 3 etape:

Dinamo, decimată de Covid

Joi, vineri și sâmbătă, 10 jucători de la Dinamo București au fost confirmaţi pozitiv cu Covid-19. Este o situație fără egal nu doar în fotbalul românesc, ci și în cel european și chiar mondial!

Echipa preluată recent de antrenorul Gheorghe Mulțescu se află într-o situație imposibilă, fiind măcinată de multiple crize: de timp, de bani, de puncte și de jucători.

Portarul Fara şi mijlocaşul Răuţă aveau o stare proastă încă de joi, fiind internaţi la Spitalul „Victor Babeş”.

Fundașul Sin a mers la spital din proprie iniţiativă vineri seară. A fost internat, iar starea sa de sănătate pare cea mai rea. „Are dureri de cap şi îl doare carnea, dar a intrat imediat pe tratament şi evoluţia este pozitivă”, a confirmat pentru Digi Sport o sursă care cunoaşte detaliile.

Dinamo are deja două restanțe, cu Chindia Târgoviște și Hermannstadt. Acum are trei, pentru că și returul cu Chindia, care trebuia să se joace vineri, a fost amânat.

Cei 10 jucători de la Dinamo depistați pozitiv cu Covid-19

  • Ștefan Fara (portar, 19 ani)
  • Aleksander Mitrovici (portar, 19 ani)
  • Ricardo Grigore (fundaș, 21 de ani)
  • Mihai Popescu (fundaș, 27 de ani)
  • Andrei Sin (fundaș, 28 de ani)
  • Dan Tălmaciu (fundaș, 19 ani)
  • Alexandru Răuță (mijlocaș, 28 de ani)
  • Valentin Lazăr (mijlocaș, 30 de ani)
  • Filip Mrzljak (mijlocaș, croat, 27 de ani).
  • Diego Fabbrini (mijlocaș, 29 de ani)

Situația în play-out înaintea ultimelor 5 etape:

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Un fost arbitru român de elită a murit la numai 49 de ani

FOTBAL. Perspectiva Euro 2020: după Islanda și Bulgaria/Ungaria, am înfrunta Olanda, Austria și Ucraina. La București!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here