Delir populist-conspiraționist al lui Tăriceanu: Legea carantinei „transformă spitalele în penitenciare și doctorii în gardieni!“

3
1868

Delir populist-conspiraționist al lui Tăriceanu. Legea carantinei „transformă spitalele în penitenciare și doctorii în gardieni! Este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!“
În ziua în care România a înregistrat 799 de cazuri noi de coronavirus – cifră la care specialiștii credeau că vom ajunge abia peste o lună –, Călin Popescu Tăriceanu a postat pe Facebook un nou mesaj violent, în care susține că măsurile de precauție înseamnă pușcărie și încălcarea drepturilor.

Partenerul minor de golănii al lui Liviu Dragnea, alături de care a asaltat violent sistemul democratic în perioada 2017-2019, consideră că legea carantinei, votată aproape în unanimitate în Senat, este neconstituțională și transformă spitalele în pușcării. Este exact discursul Renatei Weber, Avocata Poporului pusă de Tăriceanu în funcție, care a declanșat monitorizarea doctorilor pentru tortură, considerând că internarea pacienților de Covid – contagioși – este detenție ilegală.

Pentru Tăriceanu, prioritară este salvarea privilegiilor, și nu viața oamenilor. Disperarea de a rămâne fără funcții l-a trimis într-un discurs delirant

Călin Popescu Tăriceanu, liderul unui partid-breloc (ALDE) inventat de PSD pentru a “rupe” voturi de la PNL, dar care acum se scufundă, este disperat să vadă că șansele de a mai face pragul de 5% se volatilizează. Spaima l-a făcut să alunece pe panta conspiraționistă, încercând să pescuiască voturi din mlaștina propagandei susținute de Moscova și de PSD.

Exact aceeași frică – dar de pușcărie, de data asta – l-a aruncat anii trecuți în brațele lui Dragnea, alături de care masacrat legile justiției. Operațiunea i-a reușit, iar Tăriceanu, inculpat de DNA în dosarul “prăduirii” Pădurii Snagov și a Fermei Băneasa, a scăpat basma curată după ce numeroase probe din dosar au fost anulate.

Acum, Tăriceanu țipă isteric că urmează “dictatura sanitară” și încearcă să întrețină isteria care creditează ideea că vor urma “abuzuri” împotriva cetățenilor. Cine să comită aceste abuzuri, împotriva cui și în ce scop – aceste lucruri sunt omise de sinistrul personaj care azi pare să se identifice cu agenda Rusiei la noi în țară.

Iată mesajul populist-conspiraționist, cu tușe isterice, pe care Tăriceanu l-a postat vineri pe contul său de Facebook:

„Vești proaste, dragi români! Și fără votul meu legea carantinei a trecut în Senat! Nu pot să îi condamn pe senatorii care au votat această lege dubioasă pentru că este dreptul fiecăruia să voteze conform conștiinței. Știu că au încercat să modifice proiectul de lege al guvernului, dar el a fost atât de prost scris încât nu putea fi îmbunătățit, ci doar respins! Finalul a fost un talmeș balmeș care mai mult încurcă decât ajută și nu știu cum vom ieși din încurcătura asta.

Îmi fac datoria să le mai spun încă o dată care sunt urmările acestei legi:

  1. Internarea forțată chiar și pentru 5 minute este lipsire de libertate. Este arest! Care poate fi dispus doar de un judecător și nu de un politruc cu carnet PNL ajuns șef la DSP după ce a fost chelner o viață întreagă și a lipit afișe pentru partid. Vă lăsați viața pe mâna unui asemenea om?

Ca să nu mai spunem că atunci când ești lipsit de libertate ai dreptul la asistență juridică. Suspect de boală fiind, am voie să mă prezint în fața judecătorului să-mi pledez cauza sau îmi angajează Predoiu o “portocală” care să mă reprezinte?

  1. Le-a spus cineva judecătorilor că vor trebui să judece mii de cazuri în ritm accelerat, adică la comandă? Zeci de mii de români își așteaptă dreptatea de ani buni. Acum vor trebui să mai aștepte alți ani pentru că instanțele se vor supraaglomera cu contestații la amenzi și la internări forțate!

Ne spune cineva că și dacă se va judeca la foc automat (în 24 de ore de la depunerea contestației) toată procedura se va întinde mult peste cele 48 de ore în care putem fi reținuți?

Haideți să vedem: luni suntem reținuți cu forța în spital; marți facem plângere; joi se judecă; vineri se pronunță; vineri redactarea sentinței; duminică se atacă cu apel prima soluție; luni se judecă; marți se pronunță definitiv!

În tot acest timp noi suntem reținuți cu forța în spital! Cum rămâne cu cele 48 de ore? Ca să nu mai spun că toate aceste mișcări juridice înseamnă bani, timp și nervi! Deci și dacă nu luăm coronavirus e clar că ne îmbolnăvim de nervi!

  1. S-au gândit cei care au votat că transformă spitalele în penitenciare și pe doctori în gardieni? Este personalul medical pregătit pentru asta? Își abandonează ei jurământul medical și se transformă în agenți de ordine?

Concluzia este una singură: această lege este nedemocratică, neconstituțională și nefuncțională!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Evenimentul zilei”, fake news grosolan cu două victime: Șerban Huidu și Andreea Esca

3 COMENTARII

  1. Eu zic să-i și gazeze că în 10 August…poate moare virusul…așa zic chinezii , virusul dispare prin ardere la o mie de grade….ei au încercat să vindece bolnavii prin ardere ..!!!…culmea e că virusul a murit dar n-au mai scăpat niciunul viu , mă refer la purtători…acum se încearcă altă metodă , la o temperatura mai mica..pe la șase sute de grade….!! adevărul e că nici dracu’ nu știe vreun tratament, toți fac după indicațiile babei Vanga… suntem exact că în evul mediu când a fost pandemie cu ciuma bubonică,și atunci ca și acum habar n-avea nimeni cum se tratează boala….deci practic te caci pe ea de medicină dacă nu a fost în stare sute de ani să rezolve niște pandemi . …și dacă mai găsești o țară ca a noastră fără sistem medical ,atunci ai rupt-o în fericire .. ăștia nu sunt medici,sunt socotitori ….. întrebați un medic de la orice spital ce tratament prescrie bolnavilor??…la plesneală ….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here