Profesorul infectat de soția senatorului Chițac: căpitanul comandor Marian Cata, 47 de ani, matematician cu două masterate

11
6117
Marian Cata în vizită la NASA

Profesorul de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța care a luat coronavirus de la soția senatorului Vergil Chițac este Marian Cata. Are 47 de ani și este un eminent matematician-informatician, cu două masterate.

În aceste zile, încă mai are mare trecere, la autorități (de exemplu, la Prefecturi, singurele instituții abilitate, la nivel județean, să ofere date oficiale despre tot ceea ce înseamnă evoluțiile pandemiei actuale), dar și la presă, ideea că, în cazul bolilor virale grave, ușor transmisibile, cum este cazul acestui nou coronavirus, primează regula dreptului bolnavului la anonimat.

Complet fals: cum mai putem să ne ferim de pericolele de a contracta și, mai ales, de a răspândi teribilul virus COVID-19, dacă nu știm care dintre recentele noastre contacte au fost potențial infectante?!

Aici nu vorbim despre boli precum cancerul, de exemplu, ci despre o boală virală, în cazul căreia dreptul la intimidate al bolnavului este insignifiant în raport cu dreptul societății de a se proteja de dobândirea și răspândirea virusului ucigaș.

În virtutea acestui drept, ne-am străduit să aflăm numele celui infectat de soția senatorului Vergil Chițac și prezentăm acest lucru, în exclusivitate, tocmai pentru ca persoanele care află pe această cale că au avut recente contacte cu purtătorul de COVID-19 să poată lua măsurile necesare și obligatorii.

Infectat din cauza iresponsabilității senatorului-candidat

Înainte ca senatorul constănțean Vergil Chițac să fie testat pentru coronavirus și să afle că este infectat, soția acestuia, Simona Chițac, deși aflată în concediu, a fost în sediul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța, pentru că avea nevoie de o adeverință de la locul de muncă. Acolo a intrat în contact direct cu cel puțin 18 persoane!

Unele dintre acestea au fost și ele testate, după ce soția senatorului, împreună cu soțul, fiul lor și un consilier al fostului contraamiral au fost depistați pozitiv cu infecție de COVID-19.

Deocamdată, una singură este confirmată că a contactat boala, devenind astfel al 11-lea infectat anunțat oficial din județul Constanța.

Este vorba despre un profesor asociat al Academiei Navale, coleg de departament cu soția fostului rector (până în 2016) al instituției militare de învățământ superior, contraamiralul – acum în rezervă – Vergil Chițac.

Omul se numește Marian Cata.

Postarea de pe Facebook, de luni seară, a profesorului Marian Cata (vizibilă doar „prietenilor”)

Șeful Centrului de Tehnologii Informatice

Căpitanul-comandor constănțean Marian Cata are 47 de ani și este cadru didactic asociat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

S-a născut pe 11 august 1972, la Constanța, și a absolvit (cu licență), în anul 1999, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității „Ovidius”, din orașul de la malul mării.

În 2000 a obținut o diplomă de studii aprofundate, iar în anul 2002 a dobândit primul master, în Informatică, la „Ovidius”, urmat de un al doilea, în Management (mai exact: management, marketing, transporturi, porturi, zone-libere și burse), la Facultatea de Marină Civilă a Academiei Navale, în 2006.

Marian Cata este cadru didactic asociat (lector sau interimar de lector, predă Știința Calculatoarelor și Informatică) la trei departamente/facultăți tehnice din cadrul Academiei Navale: Inginerie Electrică și Electronică Navală, Inginerie Marină și Armament Naval, Sisteme Electromecanice Navale.

De asemenea, este șeful Centrului de Tehnologii Informatice al Academiei Navale.

Ghinionul profesorului Marian Cata a fost că este coleg, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, cu soția fostului rector Vergil Chițac. Ales senator pe lista PNL în decembrie 2016, Chițac a devenit apoi „independent”. A revenit în PNL recent, după ce a negociat și obținut desemnarea drept candidat la postul de primar al municipiului Constanța. Dar între timp (17-19 februarie), ca senator, a condus delegația României la reuniunea NATO de la Bruxelles, unde s-a infectat cu COVID-19, de la un parlamentar francez. De acolo a pornit totul: infectarea soției, Simona Chițac, care ulterior l-a infectat pe Marian Cata.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Suspectul de coronavirus fugărit de medici: Ioan Korpos de la RTV! A fost alergat ca să fie internat la Secția „Mari mincinoși”

* Medic din Milano despre infectații cu coronavirus: „Mor lucizi, implorându-te să-şi salute copiii şi nepoții”

11 COMENTARII

 1. Mai bine nu-l primeau inapoi pe cumatrul chitac, asa n-ar fi ajuns sa candideze la primarie si sa se intalneasca, de exemplu, cu o groaza de persoane, pe 8 martie, la intalnirea cu femeile musulmane. Ce idioti, doamne!

  • Exact ! Sa stiti ca asa este: de-aia a si fost invitat, de catre tataroaice, in calitate de candidat al P.N.L., ca, nu stiu daca cunoasteti faptul ca aici, in Dobrogea, marea majoritate a tatarilor sunt de-dreapta, anticomunisti convinsi (fanatici chiar !), ca au fost mereu persecutati de catre bolsevici, si-n Crimeea (stiti ca ei au colaborat cu nemtii, in Al Doilea Razboi Mondial, ca le-au facut acolo o republica independenta, dupa ce i-au alungat pe rusi – pe care-i urau, in mod traditional-istoric, lucru care-i valabil si-acum, mai ales dupa ce le-a ocupat Putin tara ! – de-acolo, iar dupa razboi Stalin s-a razbunat cumplit pe ei, i-a ucis si i-a deportat in masa prin Siberia sau in alte coclauri ale Imperiului Sovietic !), dar si-n Dobrogea (unde au si refuzat sa se inscrie la colectiv s.a.m.d.) si-au avut mult de patimit in anii ’50 !!!!!!!

   Tinem minte ca, in primele luni din 1990, tatarii au venit in masa la noi la PNTCD, in primul rand, iar altii si la PNL: cei mai multi se multi se… reinscriau de fapt, caci fusesera „taranisti” si, in ceva mai mica masura, „liberali”, si inainte de 1947 !

   De-aia l-au invitat saracele tataroaice pe desteptu’ asta de Chitac – „Mos Teaca”, ca era speranta OFICIALA (in calitate de candidat desemnat al P.N.L.) de a scapa, dupa 15-20 de ani, de „Ciuma-Rosie”, in Constanta, iar NU pentru ca ar fi murit cineva de dragu’ lui…

   P.N.L. trebuie, REPEDEEEEEEE…, sa gaseasca un TANAR SERIOS, NECOMPROMIS, CHARISMATIC, CU-IMAGINE-BUNA, REALIZAT-IN-VIATA si care sa dea INCREDERE electoratului ca este CAPABIL sa SALVEZE Constanta !!!

   Ciorba aia… REincazita de Chitac era PERDANT SIGUR (!!!): de altfel, stim din sursele noastre din interiorul P.S.D. C-ta ca, in seara cand au auzit despre confirmarea candidaturii ametitului de Chitac, „ciumatii”… au facut chef mare, ca nu se asteptau sa le cada in brate asa o pleasca, iar Făgădău deja scria la… discursul de reinvestitura in functia de primar, ca scapase de orice grija electorala !

   • Mamaa, ce taranist grozav scrie pe aici,unul prieten cu mazarika si nicusor,cei doi mari hoti ai ciumei rosii de Constanta!De aia a ajuns partidul lui Corneliu Coposu pe mana urmasilor stalinistilor ,ca s-au bagat turnatorii la ordin in partid,dupa 12 ianuarie 1990!

    • „Corrie” (aia care te mai semnezi, pe-aici, si „Lia”, nu-i asa ?!…), esti PENIBILA: HABAR NU AI despre ce vorbesti, stergeti mucii mai intai si abia dupa aia sa comentezi despre vremurile in care te jucai in nisip (sau noroi…), cand te trimiteau ai tai cu gastele la garla sau cu oile la pascut !

     • Uite care-i treaba, „Corrie”-„Lia”, noi stim CINE ESTI, de fapt, iti stim numele, trecutul si prezentul, ambele… JALNICE !

      Daca ne mai agasezi mult, cu PENIBILITATILE tale, vom face totul PUBLIC, ca sa stie si cititorii „Ziaristii.com” despre ce si cine este vorba…

      Deocamdata (!!!), îi informam ca esti o asa-zisa „jurnalizda” (Sic !) RATATA (!), din Constanta, care ai tot plans, in mod repetat, pe la usile „Telegraf” si TV „Neptun”, ca sa te-angajeze, dar… NU ai avut succes, pentru ca aia angajau, este adevarat, si proaste-SAU-urate, dar NU siii… proaste-ȘI-urate, daaaaaaaaaaaa ?!!!

     • Si ca sa lamurim care au fost relatiile noastre cu Mazare, Constantinescu sau Strutinsky:

      Coana „Corrie”-„Lia”, esti praf (siii… „pulbere” — Sic ! –, cumva ?!?…), HABAR NU AI despre ce vorbesti, ai doar TUPEU-DEBORDANT, FRUSTRARI-ISTERICE si NERVI-NECONTROLATI !

      Intreaba constantenii care au prins primii ani „post-decembristi” ce au insemnat saptamanalul „Contrast” si, din ianuarie 1992, cotidianul „Telegraf” (plus televiziunea S.O.T.I. – „Neptun”, inclusiv dupa ce au preluat-o Mazare, Constantinescu, Strutinski si ceilalti): erau… ADEVARATA (!) OPOZITIE ANTI-NEOCOMUNISTA din Constanta, cucoana !

      De altfel, noi am plecat, in 1995, in Germania, am stat juma’ de an la Frankfurt/Main (Offenbach) si, apoi, in Franta patru ani aproape, ne-am intors de la Paris in 1999, am mai lucrat in doua reprize la „Telegraf” si TV „Neptun” (dar… dupa ce au intrat in P.S.D. Mazare si Constantinescu, in 2003, am mai stat destul de putin pe-acolo !) însă… NU am „pus botu’ ” la noua orientare a patronilor, ajunsesem sa-i „injur”… in propriul lor ziar sau in emisiunea pe care-o faceam la televiziunea lor (puteti sa va interesati sau sa verificati, la biblioteca !) si, culmea, pe mine… chiar nu ma cenzurau, aveam „statut-special”, probabil de dragul trecutelor vremuri romantice de lupta !!!

     • Noi intelegem ca afaceristul Gabriel Comănescu (cel care a pus mana, dupa decembrie ’89, aproape pe GRATIS – !!! –, pe bogatul si performantul „PETROMAR”, cu toate performantele sale echipamente de foraj si exploatare „off-shore” !) are bani de platit „postaci”, care sa-i apere… OMUL-de-PAIE, ex-amiralul Vergil Chițac, darrr… „mai rasfirati”, „ziarijdi” ;i „jurnalizde” RATATI si, respectiv, RATATE, daaaaaaaaaaaaaa ?!!!!!

     • Care e treaba dumitale ca-cica jurnalist? Sa urmaresti oamenii cate conturi au ?Un idiot ,prieten cu mazare si nicusor,hotii hotilor din Constanta,NU are caderea morala sa judece pe altii!Vad ca nu ai alta treaba decat sa te uiti cine iti critica postarile!ASTA E TREABA UNUI JURNALIST ,SAU A UNUI BAGATOR DE SEAMA?Obsesia dumitale de a urmari cine te aproba sau nu e de psiholog,NENE!Daca atat poate site-ul asta,sa aduca „jurnalisti”prieteni cu hotii,nu ma mir ca din cauza unora ca dta,mediocritate imfatuata-jurnalisti profesionisti ca Laurentiu Ciocazanu si Emilian Isaila nu au mai scris demult pe aici!Si ca sa nu iti crape pipota de suparare,promit ca nu ma mai vezi pe aici!

 2. Idiotul de parvu zice ca sunt ziarista in Constanta!😁😂😃😄😅😅😅 -sunt bucuresteanca si nu am stat pe la usile nimanui sa cersesc slujbe,m-am batut cu seful Casei Poporului sa aibe artistii conditii de lucru decente,ca ne-au umplut de paduchi familiile!!!! Cica am plans pe la usile dumisale !😢😢😢😢😢😢Sunt artist plastic ,urmarita de securitate inca din liceu,pentru ca bunicii mei au fost deportati in Baragan,iar parintii mei nu au fost membri peceristi ca dta,ci au muncit ,ca beizadele ca prietenii dumitale sa se plimbe prin lume!!

  • 1. NU am fost membru P.C.R. !

   2. NICI parintii si bunicii mei (Dumnezeu sa-i odihneasca, pe toti !) NU au fost membri P.C.R. !
   Bunicul-patern a fost sef de organizatie PNȚ in judetul Brăila.
   Bunicul-matern a fost sef de organizatie PNȚ in cartierul Tabacarie, actual Faleza-Nord, din Constanta.
   Ambii au facut puscarie politica in anii ’50.
   Tatal meu a fost membru PNȚ la Liceul Comercial de baieti din Brăila, apoi sef de organizatie PNȚ studenteasca, de an, la Academia de Studii Economice (A.S.E.) Bucuresti – si vicepresedinte pe tot ASE –, a fost arestat ca fiind unul dintre organizatorii demonstratiei de sustinere a M.S. Regelui Mihai, de Sf. Mihail si Gavril, in Piata Palatului, pe 8 noiembrie 1945. A mai fost arestat si-n anii ’50, fiind batut cu barbarie la Securitatea Constanta.
   Mama a fost si ea membra a organizatiei de eleve a PNȚ, la Liceul Comercial de Fete din Constanța și, apoi, membra in organizatia studenteasca PNȚ de la A.S.E. București.
   Eu, tata, mama si bunicul care mai traia am fost printre primii care ne-am inscris, in primele zile de dupa revolutia-furata-si-confiscata din decembrie 1989, la Constanta (eu si parintii) si Braila (bunicul-patern) in PNTCD.
   Eu am participat si am fost unul dintre cei care erau prezenti constant in balconul din Piata Universitatii, din care am vorbit in fiecare zi a „.Golaniadei”.
   Am scris (si am facut emisiuni TV), timp de trei decenii (cu exceptia celor cinci ani cat am lipsit din tara) NUMAI impotriva neo-comunistilor si a partidelor lor, votand, desigur, in consecinta!
   Am fost, dupa episodul cu „Măi, animalule!”, visul cel mai urat al lui Ion Iliuescu, care l-a obsedat ani de zile: NIMENI NU I_A MAI SPUS IN FATA, de la doar cativa centrimetri distanta, CA ESTE UN CRIMINAL !!!
   S.a.m.d.

   Si-acum vine o DESCREIERATA, evident… BOLNAVA-MINTAL (!), care recunoaste… CA-I PLINA DE PADUCHI (!!!), sa ma judece cum ca as fi fost… comunist !
   Doamneee…, iar au uitat astia descuiata poarta pe la Socola, Balaceanca sau Palazu-Mare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.