duminică, aprilie 21, 2024
AcasăMainVIDEO. El e suspectul de coronavirus fugărit de medici: Ioan Korpos de...

VIDEO. El e suspectul de coronavirus fugărit de medici: Ioan Korpos de la RTV! A fost alergat ca să fie internat la secția „Mari mincinoși”

-

Un fake-news de mari proporții a fost produs de România TV sâmbătă seara, în emisiunea moderată de unul dintre caraghioșii postului, Ioan Korpos. Televiziunea fugarului Sebastian Ghiță a difuzat un filmuleț despre care nu avea nicio dovadă de autenticitate. Și s-a făcut încă o dată de râs.

Când spui RTV, spui fake-news cu repetiție, în modul cel mai absurd posibil. Să ne amintim un singur exemplu: în timpul protestelor pro-justiție din Piața Victoriei, RTV a anunțat că manifestanții sunt plătiți de Soros, ba chiar a precizat și grila de premiere: 100 de lei per adult, 50 de per copil, 30 de lei per câine. De pisici n-a zis nimic! 🙂

De data asta, mizeria mediatică livrată de România TV s-a pliat pe alt eveniment major: pandemia de coronavirus. Filmulețul pus pe Facebook de un cetățean arăta cum un un individ îmbrăcat în alb alerga după un alt individ, noaptea, în Piața Constituției.

RTV a preluat filmulețul, l-a difuzat în mod repetat și a titrat, începând cu ora 21.00: „Suspect de coronavirus fugărit de medici în centrul Capitalei”. Filmul a fost dat fără nicio verificare și s-a dovedit a fi o farsă.

- Advertisement -

VIDEO: Filmulețul cu pricina

 

„Atâta inconștiență! Incredibil!”

Ce a urmat, a fost o orgie. Emisiunea lui Ioan Korpos a fost studiată cu atenție de Paginademedia.ro, care a tras concluziile.

 • Prezentatorul de la România TV nu a precizat de unde a tras concluzia că cel alergat este „un suspect de coronavirus” și nici de unde știe că persoana care aleargă este „medic”.
 • Imaginile au rulat minute în șir la România TV, pe jumătate de ecran.
 • Prin telefon a intrat și reporterul România TV, care a spus că imaginile „au fost filmate de un prieten” și le-a cerut oamenilor „să nu se panicheze, pentru că medicii nu vor să le facă niciun rău”.
 • Prin telefon a intrat și Gabriela Firea, care a făcut referire la „astfel de situații” care pot apărea. Și pe parcursul intervenției Gabrielei Firea, imaginile au rulat în continuare pe jumătate de ecran, cu titlul: „Ultima oră: suspect de coronavirus fugărit prin București în această seară”.
 • Firea a contribuit masiv la propagarea acestui fake-news, probabil din prostie. Firea a cotcodăcit, la fel de iresponsabil ca gazda Korpos: „Am primit și noi mai multe reclamații din partea unor vecini, pentru că au fost, din păcate, cetățeni care au transmis DSP și au semnat că trebuie să rămână la domiciliu 14 zile, dar nu au respectat această indicație. Iată, dvs ați oferit în această seară un exemplu filmat”.
 • Firea și-a continuat demonstrația de cretinism, făcând presupuneri tembele: „Probabil a fost o reclamație a unui vecin, care cunoștea faptul că domnul respectiv a venit în țară, din Italia, Spania sau altă zonă de focar, și nu a respectat autoizolarea, a ieșit din casă sau la cumpărături…”. Și apoi, momeala electorală: „De aceea noi am oferit facilități pentru cei izolați în București”.
 • Și încă una de la iresponsabila lu’ Pandele: „De cele mai multe ori, Poliția Capitalei ori colegii de la SMURD și Ambulanță, și cu sprijinul cetățenilor, au reușit să prindă aceste persoane”.

VIDEO. Scena grotescă de la România TV

 • Aproape jumătate de oră, titlul și imaginile au rulat în buclă pe ecran (chiar și când vorbea președintele Klaus Iohannis). La ora 21.26, brusc, imaginile au dispărut de pe ecran. A fost scos și titlul „Ultima oră: suspect de coronavirus fugărit prin București în această seară”.
 • După această oră, nu a mai fost nicio referire la acele imagini. Jurnalul de la ora 22.00 s-a deschis cu o altă știre, fără nicio referire la fake-news-ul difuzat cu o oră mai devreme.
 • Poliția Capitalei a punctat sâmbătă seara, într-un comunicat, că imaginile respective „au fost filmate de trei persoane în scop de divertisment”.
 • România TV, ora 22.20. „Atâta inconștiență! Incredibil”, remarcă prezentatorul România TV, prins cu pantalonii în vine. Doar că încearcă să arunce inconștiența lui asupra altora.
 • Intrată în cadru, o colegă a moderatorului explică situația: filmul a fost o farsă. Ea s-a scuzat că „imaginile ne-au parvenit în redacție cu titlul «Medici aleargă un suspect cu coronavirus»” și a citit comunicatul Poliției.
 • „Ce fac niște incoștienți!”, s-a coțcărit din nou penibilul Korpos, care nu a explicat de ce a difuzat filmulețul înainte de a verifica adevăratul său conținut.
 • Grupul de Comunicare Strategică a confirmat comunicatul Poliției: „Fake-news pe tema coronavirusului. Cum răspândesc nişte inconştienţi panica în Capitală. Referitor la imaginile apărute în spațiul public, în care două persoane, dintre care una purta un costum alb, alergau, facem precizarea că acestea sunt imagini filmate de trei persoane, în scop de divertisment. Ele au fost realizate în noaptea de 13/14 martie. Polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, în timp ce acționau în zona Piața Constituției, au observat persoanele respective care alergau și care au părăsit în viteză zona. Asigurăm cetățenii ca NU a existat niciun apel 112, nicio sesizare directă nici din partea cetățenilor și nici din partea altor unități, prin care să ni se semnaleze ca în vreo zona a Capitalei există o persoană care să fugă de echipaje medicale. Poliția Capitalei efectuează verificări pentru a stabili dacă prin publicarea pe rețelele de socializare a acestei filmări, fără exprimarea clară a faptului ca este vorba despre o glumă, a fost încălcată legislația în vigoare. Facem apel la cei care tratează actuala situație ca fiind un subiect de glumă, să fie responsabili și să nu inducă panică”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Klaus Iohannis decretează stare de urgență în România! De luni, vom trăi cu reguli speciale, neobișnuite

- Advertisement -

1 COMENTARIU

 1. Poate începând de mâine să scăpăm de onania tv…și de antena 3…sper că dl Velea să ia decizia bună de a le închide măcar pe perioada stării de urgență..are motive destule pentru asta. .. cred că societatea își va reveni la cap macar in perioada asta grea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -