sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăDezvăluiriMinciuna nerușinată a șefului ISU Dobrogea. Senatorul Chițac putea fi transportat fără...

Minciuna nerușinată a șefului ISU Dobrogea. Senatorul Chițac putea fi transportat fără izoletă doar dacă aceasta nu era disponibilă, nu la cererea parlamentarului!

-

În cazul senatorului Vergil Chițac (PNL), autoritățile constănțene repetă servilismul din cazul baronului Nicușor Constantinescu (PSD), cel care a adormit la volan, la semafor, de beat ce era.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, colonelul Daniel Gheorghe Popa, a declarat vineri seară că există o procedură prin care persoanele confirmate cu coronavirus pot fi transportate şi fără izoletă la unităţile medicale, în condiţiile în care personalul de intervenţie este echipat corespunzător.

Ceea ce uită să spună (mințind prin omisiune!) ofițerul de pompieri Popa este că această procedură se aplică doar în cazul în care nu e disponibilă o izoletă, nicidecum la cererea celui transportat. Or, în cazul senatorului constănțean (amiral în retragere) Vergil Chițac exact așa s-a întâmplat: a refuzat izoleta. În plus, a refuzat, pentru sine și pentru persoanele (soția și un consilier) care l-au însoțit în mașina ISU ce l-a transportat la spital, până și purtarea unei banale măști care să le acopere gura și nasul!

Important: Constanța se numără printre puținele județe care dispun de trei (3) izolete! Niciun județ nu are mai multe, majoritatea au doar una, sunt chiar câteva care nu au deloc. Bucureștiul, de exemplu, are numai două (plus una în  județul Ilfov).

- Advertisement -

Niciunul dintre comunicatele publice oficiale ale autorităților competente (Guvern, Ministerul Sănătății, Ministerul de Interne, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă etc.) nu a pomenit, până la acest caz, despre o asemenea derogare: neacceptarea izoletei disponibile și refuzul purtării măștii de către bolnav!

Minciuna colonelului Popa

Colonelul Daniel Gheorghe Popa a declarat vineri seară, pentru agenţia de presă News.ro, că ar exista o procedură, aprobată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), prin care persoanele care au coronavirus pot fi transportate la spital şi fără izoletă.

„Avem o procedură prin care putem să transportăm şi fără izoletă, în condiţiile de siguranţă pentru personalul de intervenţie: oamenii să fie echipaţi, iar după ce transportăm, autospeciala este decontaminată. Este o procedură aprobată de DSU. Probabil sunt unităţi în ţară care nu au această izoletă, dar sunt maşini speciale pentru acest scop, care sunt decontaminate, este procedură de decontaminare. În acest caz, toate persoanele erau confirmate cu coronavirus”, a spus inspectorul-şef al ISU Dobrogea.

- Advertisement -

El a precizat că persoanele confirmate vineri cu coronavirus au fost preluate de către personalul medical.

Senatorul-amiral Vergil Chițac, soția sa și un consilier personal au refuzat izoleta și masca de protecție

Spitalul de Boli Infecțioase este în centrul orașului Constanța, înconjurat de blocuri de locuințe!

„La spital erau aşteptaţi de personal, au fost preluaţi pe fluxul stabilit pentru primirea celor confirmaţi cu coronavirus. Nu a fost nevoie nici de decontaminare pentru aparţinători şi nu s-au intersectat cu alte persoane”, a încercat să se justifice colonelul Daniel Gheorghe Popa.

Ghinion! Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, cunoscut de localnici sub numele de „Municipal” sau  „Spitalul Vechi”, este situat actualmente în buricul târgului, fiind înconjurat, în imediata vecinătate, de cartiere de blocuri de locuințe, deși atunci când a fost construit se afla la periferia orașului.

Senatorul Vergil Chiţac, soţia sa și un consilier de-al parlamentarului au fost aduşi, vineri după-amiază, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa, după ce au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Ei au fost transportaţi de un echipaj medical care purta costume şi măşti de protecţie. Vergil Chiţac şi soţia sa însă nu au fost aduşi cu izoleta, au coborât pe picioarele lor din autospecială şi nu purtau măşti de protecţie.

În judeţul Constanţa sunt 5 cazuri confirmate de coronavirus, 22 de persoane se află în carantină şi 650 în autoizolare la domiliciu.

Acum, că tot i-a scăpat coronavirusul de candidatul-amiral Vergil Chițac, liberalii au ocazia să arunce în luptă un candidat care să aibă șanse de scoate Constanța de sub dominația „Ciumei Roșii”.

Cazul Chițac amintește constănțenilor de cel al lui Nicușor Constantinescu: potentații sunt mai presus de lege!

Tupeul și bravada acestui „Moș Teacă” al politicii românești (fostul amiral Vergil Chițac, învins categoric, la trecutele alegeri pentru Primăria Constanța, de către un PSD-ist considerat atunci cu șanse mici, actualul primar Făgădău, și totuși reînvestit de PNL să candideze din nou) amintesc de un alt celebru episod, de pe vremea „Republicii Mazăre-Constantinescu”.

În 2006, când județul Constanța și „capitala” sa se aflau sub dictatura PSD-iștilor discreționari Radu Mazăre (primarul Constanței) și Nicușor Constantinescu (președintele Consiliului Județean), cel din urmă a adormit, de beat ce era, în toiul nopții de Sfântul Dumitru, cu capul pe volanul jeep-ului personal, pe care-l conducea, în mijlocul intersecției centrale de la „Capitol”, pe Bulevardul Mamaia!

Polițiștii au venit imediat la fața locului, dar nu au îndrăznit să-l trezească, până dimineață, când bețivanul „a făcut ochi” singur. Inclusiv comandanților locali ai Poliției, anunțați telefonic, le-a fost frică să ordone măcar… tractarea forțată a mașinii, din mijlocul intersecției!

VIDEO: Momentru trezirii lui Nicușor Canstantinescu în mijlocul intersecției

 

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Senatorul Chițac a umplut PNL de coronavirus și a aruncat România în scenariul 3, cu 102 cazuri! Încă 3 liberali infectați: un deputat + primarul și administratorul public ai orașului Deva

- Advertisement -

10 COMENTARII

 1. Ce jale e in Constanta aia, te doare capul, orasul n-a iesit nici pe departe din zodia psd, e republica mazare in continuare. Cat despre pnlistul asta nesimtit, aproape nici nu stiu ce sansa mai are PNL in zona asta. Din moment ce se intalnisera la o sedinta si alte partide cu pnlistul ca sa-l sustina la primarie, bag seama ca nici alte partide anti-psd din Constanta nu stau mai bine. Auzean de Stelian Ion de la USR ca vrea sa candideze, cred ca acum ar putea face o alianta electorala, ca sa fie sustinut el la primaria Constanta. Da’ sa trecem de corona mai intai!

  • Asa este, aveti dreptate, DIN NENOROCIRE am ajuns, de vreo doua decenii,… RUSINEA-ROMÂNIEI (!), tocmai noi, in judetul in care, TEORETIC, chiar am avea toate „atu”-urile (dintre care unele… UNICAT pentru România!) de a fi „fruncea” Țării: Marea Neagră (adică porturi comerciale maritime, santiere navale maritime, pescuit și turism pe litoral), Dunare si Canal (comert dunarean cu Centrul Europei si sursa de pescuit si irigatii), frontiera („la bulgari”) cu Sud-Estul Europei și Orientul-Apropiat (Balcani, Grecia, Turcia, Levant), istorie multi-milenara (puzderie de cetati si asezari – situri arheologice si culturale: preistorice – sarmatice, antice – getice si daco-romane, feudale – migratorii si, apoi, otomanii) numai buna de exploatat turistic, pamant si clima bune de agricultura (cereale, vinicultura, pomicultura, zootehnie – oierit in special s.a.m.d.), singura centrala-nucleara românească, vanturi mai mult decat perfecte pentru productia masiva de energie eoliana, pana in 1990 aveam chiar si o industrie-prelucratoare puternica…, ca sa nu mai vorbim si de legatura-„siameza” cu Nordul-Dobrogei, adica cu Tulcea, cu Delta-Dunarii… !!!

   Si noi vedem, aici, doar… RUINA, DISTRUGERE, GOLANIE, BISNITA-ORDINARA, GAINARII, HOTIE, PROSTIE, INCOMPETENTA, POLITICIANISM-IEFTIN, IPOCRIZIE-si-MANIPULARE, de-astea…

   Cazinoul acela care, de vreo 15-20 de ani sta sa se prabuseasca (!!!), pur si simplu, este imaginea… EMBLEM(ATIC)A a ceea ceea am fost si a ceea ce… am ajuns, aici, in judetul si orasul Constanta !

   • In ceea ce-l priveste pe Chitac, intr-un fel… „tot-raul-spre-bine”, cum se zice…

    NU-l vota nici dracu’…, cei „de-dreapta” (inclusiv MEMBRII locali ai P.N.L., care NU-l inghiteau, de cand a parasit partidul, dupa ce s-a vazut senator !) preferau sa stea acasa…, pesedistul Făgădău ar fi câstigat Primaria „fluierand”, la fel ca-n iunie 2016…

    Acum P.N.L. TREBUIE sa gaseasca un candidat PUTERNIC, care, sustinut de U.S.R. (Stelian Ion NU vrea primar, partidul sau il impinge cu forta sa candideze…, dar el are alte visuri, vrea ministru de Justitie, este si constient ca NU se pricepe si „nu-i facut” pentru administratia-locala !), poate si de catre P.M.P. (daca-si baga seful lor local, fostul prefect… uneperist, imprevizibilul Claudiu Palaz, mintile-n cap !), il poate invinge fara-probleme pe actualul primar pesedist (fostul viceprimar al lui Mazăre !), care nu a facut mai nimic (bun) in cei patru ani de mandat !

    Si garantam (pentru ca-i cunoastem, personal !): sunt penelisti constanteni capabili si cinstiti, tineri si dinamici !
    (Nici nu stim, Zau asaaa…, cine si de ce l-o fi sustinut, „la centru”, pe acest fost amiral fezandat si incurca-lume…)

 2. Măi, Paul Pârvu, dacă criticații tăi (pe bune) au făcut-o de oaie, chestia cu „Spitalul de Boli Infecțioase este în centrul orașului Constanța, înconjurat de blocuri de locuințe!” (și înroșit, să-i sară cititorului în ochi) e o manipulare grotescă și sună a turmă de oi !!! Efectele astea psihologice sunt de Latrina 3. Voi, de la gazeta ta, vă pretindeți ziariști serioși ! Păi, așa să rămâneți !

   • Când a fost construit, actualul Spital de Boli INFECTIOASE (!!!) – Constanta era la marginea orasului (atunci Gara C.F.R. era in… Centru, cam pe unde-i acum „Casa-Alba”, cladirea Prefecturii, Consiliului-Judetean si Primariei), dar, intre timp, a ajuns sa fie inconjurat de cartiere de blocuri de locuit, ceea ce chiar este (FOARTE !) PERICULOS !

    • ” Cine este contact apropiat al unui caz confirmat

     Contactul apropiat este definit ca:

     – Persoana care locuiește în aceeași gospodărie cu un pacient cu COVID-19;

     – Persoana care a avut contact fizic direct cu un caz de COVID-19 (ex. strângere de mână neurmată de igiena mâinilor);

     – Persoana care a avut contact direct neprotejat cu secreții infecțioase ale unui caz de COVID-19 (ex .în timpul tusei, atingerea unor batiste cu mână neprotejată de mânușa);

     – Persoana care a avut contact față în față cu un caz de COVID-19 la o distanță mai mică de 2 m și pe o durată de peste 15 minute;

     – Persoana care s-a aflat în aceeași încăpere (ex. sala de clasa, sala de ședințe, sală de așteptare din spital) cu un caz de COVID-19, timp de minimum 15 minute și la o distanta mai mica de 2 m;

     – Persoana din rândul personalului medico-sanitar sau alta persoană care acordă îngrijire directă unui pacient cu COVID-19 sau o persoană din rândul personalului de laborator care manipulează probe recoltate de la un pacient cu COVID-19, fără portul corect al echipamentului de protecție;

     (Sursa ECDC si aflat în vigoare în România în cadrul definiției de caz).

     Scopul definirii contactului apropiat este să permită anchetei epidemiologice să deceleze care persoane din lista contacților unui caz confirmat primesc indicație de izolare la domiciliu timp de 14 zile si testarea acestora la începutul perioadei de izolare și la sfârșitul acesteia. O ancheta epidemiologica corecta NU trebuie să ducă la izolarea și testarea altor persoane care nu îndeplinesc exact criteriile din definiție și nici pe aceia care sunt contacți ai contacților”.â
     Deci, dragă Paul Pârvu, ai utilizat o hiperbolă holywood-iană pentru o locație populară în mod populist. Despre celelalte locații frecventate de domnul amiral e de discutat. Dar sunt convins că n-a făcut-o cu rea credință, hai să-i acordăm, până la proba contrarie, prezumția de nevinovăție. (Nu se aștepta, sunt convins, să fie contaminat tocmai la Bruxelles. Dar nu-i o scuză !).

     • Dom’le, cred că dumneata citești… ALT (!) articol, scris de… ALTCINEVA (!), în… ALTĂ PARTE și… pe/cu ALT SUBIECT, dar… ni te adresezi nouă !!!

      Tot ceea ce scrii aici, cu… „contactul apropiat”, pur și simplu… NU are NICIO LEGĂTURĂ cu textul articolului nostru !

      Dacă știți, cumva, să citiți în limba română, ați putea să observați că în articolul nostru nici măcar NU am pomenit despre eventuala vină a lui Chițac legată de faptul că nu a luat măsuri de a preveni transmiterea virusului prin propria persoană ÎNAINTE de aflarea rezultatului pozitiv al testului, noi limitându-ne la a discuta despre perioada de DUPĂ aflarea rezultatului, când a fost atât de DOBITOC și TICĂLOS încât să REFUZE izoleta (OBLIGATORIE !) și chiar și banala mască facială !

      Apropo, NU stim ce „hiperbolă” (Sic !) am utilizat (fără să ne propunem asta !) …, dar vrem să vă învățăm ceva, „pro-bono”, ca să știți pe viitor și să nu vă mai faceți de râs: se scrie „Hollywood”, așadar corect este „hollywood(-)ian(ă)”, cu dublu „l”, daaaaaaaaaaaaaaa ?!!!

 3. Porci, asta e lumea politica, o ferma de porci mai grasi sau mai slabi, dar tot cu pielea groasa,fanfaroni egoisti si disperati dupa averi, desi vad clar ca mafia lor incepe tot mai mult sa se desfasoare pe o gramada de gunoaie care a ajuns Romania, cu toate vopselile folosite ici si colo pentru a masca saracia lucie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -