Nicușor Dan: „Continuăm să plătim după Firea. Pare incredibil acest haos lăsat în urmă de fostul primar, dar încă mai achităm datorii de acum doi ani!“

1
736
Nicușor Dan în ședința de buget cu directorii din Primărie și cu reprezentanții ONG-urilor, FOTO: Facebook Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, spune că, în paralel cu cheltuielile curente, trebuie să gestioneze și datoriile lăsate în urmă de fostul edil Gabriela Firea, într-un “haos incredibil”.

Primarul a scris luni că încă mai vin facturi care sunt vechi și de doi ani, lăsate neachitate de fosta administrație. Nicușor Dan i-a asigurat pe toți cei care mai au de primit bani că Primăria își va onora obligațiile, ca un prim pas către consolidarea încrederii în seriozitatea instituției.

Problemele noului primar: funcționărime PSD incompetentă și corupță, companii municipale inutile, aparat birocratic predispus la ilegalități

Aceasta nu este singura problemă. Constatând că funcționarii PSD lăsați în urmă de Firea continuă să acorde avize pentru defrișări și demolări ilegale, Nicușor Dan a schimbat procedura, astfel de acțiuni urmând a fi validate de el personal.

Într-o ședință, primarul l-a invitat să părăsească sala pe directorul care îi spunea că băncile costă 1.000 de euro bucata.

Și companiile municipale trebuie să intre într-un amplu proces de restructurare. Multe dintre ele nu produc decât pagube și servesc pentru clientela PSD și a clanului Firea-Pandele, care a fost plasată în posturi de conducere inutile.

Nicușor Dan despre datoriile lăsate în urmă de Firea

„Continuăm să plătim datorii lăsate bucureștenilor de fosta administrație Firea. Săptămâna trecută am achitat două facturi din martie 2019. Pare incredibil acest haos lăsat de fostul primar, dar încă plătim datorii de acum 2 ani.

Vreau să îi asigur pe toți cei care încă au bani de recuperat, pentru diverse servicii și lucrări deja executate, că relația noastră cu ei este una corectă. Și așa va fi pe tot parcursul mandatului meu la conducerea orașului.

Pentru ca Bucureștiul să devină orașul pe care ni-l dorim, trebuie să existe colaborare între autoritate, mediul de afaceri, asociațiile profesionale, ONG-uri și, mai ales, cetățeni. Pentru colaborare este nevoie de ÎNCREDERE. Principalul obiectiv al acestor prime luni de mandat a fost să reclădesc încrederea.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here