„Procurorul general” al așa-zisei Republici Populare Lugansk, pus de ruși, a fost aruncat în aer. Bomba a fost plasată în biroul său din clădirea Parchetului

1
2838
Serghei Gorenko

Trădătorul ucrainean Serghei Gorenko, numit de Kremlin „procuror general” al așa-zisei Republici Populare Lugansk (RPL), a decedat vineri, 16 septembrie, în urma unei explozii care a avut loc în biroul său din clădirea Parchetului. Informația a apărut pe mai multe canale de propagandă rusești, fiind preluată de site-ul ucrainean Obozrevatel.com.

Serghei Gorenko a ocupat funcția de procuror general al RPL, inventată de aparatul represiv rusesc, începând din anul 2017.

Până în 2014, anul anexării peninsulei Crimeea, Gorenko fusese deja activat ca agent al serviciilor speciale ruse.

Potrivit informațiilor preliminare, detonarea s-a produs la etajul 3 al instituției, exact în momentul în care se afla acolo Serghei Gorenko, complicele lui Putin.

Obozrevatel.com constată: „Fotografia și filmarea «Parchetului» pseudo-republicii arată că acolo sunt sparte geamuri, iar la fața locului au lucrat serviciile de urgență. Gorenko este un trădător care a lucrat în sistemul de aplicare a legii din Ucraina de mai bine de 20 de ani. De exemplu, în intervalul 2013-2014, a fost șeful secției de investigare a infracțiunilor legate de traficul de droguri”.

Serghei Gorenko provenea din orașul Sverdlovsk (regiunea Lugansk), denumit în prezent Doljansk. Și tatăl acestuia a lucrat în sistemul de drept, timp de 35 de ani, ieșind la pensie cu gradul de general-locotenent al serviciului intern.

Gorenko-fiul, trădătorul fără scrupule, a primit diverse premii din partea rușilor, inclusiv medaliile „Pentru merit” și „Pentru loialitate față de datorie”.

Jurnalistul Andrei Țaplienko a precizat că, înainte de invazia criminală comandată de Putin pe 24 februarie, Gorenko a tras în mod demonstrativ, în fața camerei de luat vederi, dintr-un obuzier în Stanița Luhanska, zonă aflată atunci sub controlul Ucrainei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin pierde ultimul atu: prețul gazului va scădea la jumătate în Europa! Măsurile luate de UE au rezolvat problema aprovizionării, estimează o analiză Goldman Sachs

* DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* Epilog la „nunta” unui extremist. Eforturile disperate ale lui George Simion de a evita declinul AUR

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

* Marea desprindere a UE de China. Von der Leyen: „În curând, două treimi din bateriile noastre vor fi produse în Europa. În următoarele luni începe să funcționeze prima giga-fabrică de cipuri”

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here