Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

2
7359
Premierul Ciucă (dreapta) în discuție cu delegația finlandezilor de la Nokian

Reprezentanți ai companiei finlandeze Nokian, unul dintre marii producători de anvelope la nivel mondial, au discutat marți, la Guvern, cu premierul Nicolae Ciucă despre posibila relocare în România a unora din fabricile închise în Rusia după izbucnirea războiului, relatează G4Media. O asemenea turnură a situației ar reprezenta o oportunitate uriașă pentru țara noastră.

Nokian Tyres își producea circa 80% din anvelopele pentru autoturisme în Rusia. După invazia din 24 februarie, compania și-a închis business-ul din această țară, inclusiv fabricile unde se fabricau anvelopele. Dar Nokian este printre marii producători la nivel mondial, așa că producția trebuie reluată cât mai repede.

În acest context, o delegație a firmei conduse de Jukka Moisio a venit în România și a fost primită de premierul Ciucă, pentru a discuta despre pachetele de ajutor de stat pe care țara noastră le poate oferi în cazul marilor investiții, precum și despre interesul statului român față de relocarea capacităților industriale aici.

Nokian și-a închis toate fabricile din Rusia în luna iunie, astfel că situația este destul de presantă. România prezintă multiple avantaje care o pot face atractivă. Salariile din țara noastră sunt mai mari decât în Rusia, dar nu cu mult, iar în plus face parte din Uniunea Europeană și, posibil, pe viitor din Spațiul Schengen.

În plus, premierul Nicolae Ciucă i-a informat pe finlandezi că România este pe cale să adere și la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care reunește grupul țărilor cele mai dezvoltate din lume, unde se concentrează 90% din investițiile străine la nivel global.

În România n-a mai venit de multă vreme o mare companie la nivel mondial. Cele mai recente încercări, ale producătorilor germani de automobile, au eșuat din cauza corupției, a lipsei de interes și de competență manifestate de guvernanți și de avantajele net superioare oferite de Ungaria (facilități fiscale mai bune, o rețea de autostrăzi, sprijin în depășirea birocrației).

Construirea unor fabrici ale companiei Nokian în România ar duce nu doar la crearea unor locuri de muncă și la stimularea industriei pe orizontală, inclusiv a celei producătoare de materiale de construcții, ci și la venituri suplimentare la bugetul de stat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

„Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!” Un general de top din Ministerul rus al Apărării l-ar fi avertizat pe Putin că a eșuat în războiul din Ucraina. Ofițerul a fost deconectat de la ședința video, iar politrucii Armatei s-au dezis de el

VIDEO. Mesajul către ruși cu care Zelenski a cucerit planeta. „Chiar nu înțelegeți cine suntem, ce valori ne duc înainte? Vom avea și gaz, și lumină, și apă, și mâncare… și toate, FĂRĂ VOI!”

VIDEO. Fără teama că rușii mai pot interveni, Azerbaidjanul a lansat atacuri masive cu artilerie și drone asupra Armeniei! Erevanul cere Moscovei să intervină, dar Putin nu mai are trupe

Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Regimul Iohannis-PSD e încolțit: trebuie să desființeze pensiile speciale până la sfârșitul anului, altfel pierdem banii din PNRR! „Blochează acest proiect de peste 4 luni”, acuză USR

Inflație explozivă: +15,3%! Față de anul trecut, gazele s-au scumpit cu 70%, cartofii cu 54%, uleiul cu 50%. România n-a mai avut din 2003 o asemenea creștere de prețuri

Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

Analiștii turci vorbesc zilnic despre planuri de invadare a Greciei! Erdogan escaladează amenințările, Mitzotakis răspunde: „Suntem pregătiți să-i înfruntăm!”

2 COMENTARII

  1. Multe se puteau reloca in Romania daca nu aveam o clasa politica idioata. Fesenistii nu inteleg domeniul privat, cum se fac afacerile. Statul considera privatii hoti, politicienii dau legii impotriva muncii, taxe enorme, reglari de conturi folosind institutii ale statului. Fesenistii nu stiu decat sa ceara partea, taxa de protectie. D-asta nu avem nimic pentru ca ei au fost mereu primii la coada fara sa ofere nimic. Daca macar 1% reuseam sa aducem la noi pentru productie in daune Chinei (ca am avut fabrici performante de imbracaminte, incaltaminte) eram departe. Aici se ajunge cam voteaza idiotii iar inteligentii sunt redusi la tacere de gloata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here