Epilog la „nunta” unui extremist. Eforturile disperate ale lui George Simion de a evita declinul AUR

4
3694

Liderul partidului extremist AUR înregistrează, de la o vreme, eșec după eșec. „Nunta-gest politic” de la Măciuca, în ciuda așteptărilor lui George Simion, a fost un eșec din perspectiva participării simpatizanților. Nu s-au strâns marile mulțimi de oameni care măcar să egaleze numărul legionarilor de la nunta „Căpitanului” Zelea Codreanu.

Butaforia pregătită de Simion s-a transformat dintr-o dorită scenă a marilor declarații politice sforăitoare într-o arenă de circ, penibilă și grotească, unde mult sub 10.000 de oameni, adunați cu mari eforturi de prin filialele AUR ori mobilizați de primarul din Măciuca, s-au îmbulzit să bea și să mănânce gratis la paranghelia oferită de ginerică.

Apoi, încercarea lui Geroge Simion de a perverti cu discursuri naționaliste sufletele tinere ale elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” (unde, probabil cam degeaba, a absolvit cursurile liceului și liderul extremist) a eșuat în huiduielile cu care elevii i-au răsplătit prezența…

… iar de curând, extremistul Simion și-a văzut spoit de toți pereții presei românești tupeul extraordinar de a cere să fie finanțat de la bugetul statului român pentru a-și cumpăra un loc la un dineu organizat de fundația americană „Israel Heritage”, unde urma să fie, contra-cost, în preajma politicianului american conservator Mike Pompeo. Tupeul a fost cu atât mai mare, cu cât dineul respectiv este de fapt o masă de sărbătoare în cinstea Noului An Evreiesc.

Nu în ultimul rând, victoriile militare ale ucrainenilor împotriva Rusiei lui Putin încurcă teribil discursul izolaționist, pro-putinist și anti-european colportat de extremiștii de la AUR. Fiecare victoriei a Armatei ucrainene împotriva lui Putin reprezintă o înfrângere ideologică pentru George Simion.

Rezultă că George Simion și ciracii săi din AUR au nevoie urgentă de o catastrofă, de o criză gravă, de o prăbușire violentă în mecanismele stabilimentului democratic românesc și european. Altfel, partidul lor extremist va continua să piardă electorat și teren pe scena politică românească.

Nunta „Căpitanului” Simion – un succes mediatic și cam atât

S-au spus multe despre nunta-show organizată de George Simion – extremistul naționalist care recunoaște cinic că „tot ce fac eu este un gest politic”. Presa mioritică a fost invadată de „live”-uri de la eveniment, de video-reportaje, de laude, de critici, de cancanuri etc. Altfel spus, dacă liderul AUR și-a dorit ca propria nuntă să se transforme în mega-eveniment de propagandă politică, atunci putem spune că da, dorința i-a fost îndeplinită.

Din perspectivă spirituală – vorbim totuși despre o cununie, deci despre un eveniment religios –, prețul plătit de naționalistul George Simion a fost pervertirea, cu complicitatea unor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, a uneia dintre cele mai frumoase și mai profunde Taine ale Bisericii. Din păcate, interesele politice ale lui Simion, ale unei părți de „elită” a nuntașilor, dar și ale grupului de ierarhi filetiști din Sinodul BOR, au fost mai importante decât simplitatea și delicatețea sufletească la care cheamă Ortodoxia în oficierea Cununiei, acea Ortodoxie atât de des și demagogic pomenită de liderii AUR.

Din perspectivă politică, „nunta” lui George Simion a fost însă un eșec. „Țara” nu a răspuns la „chemarea Căpitanului”, „norodul” nu a venit valuri-valuri la „marea petrecere câmpenească”, iar „Salvatorul Neamului” a reușit să se compromită, însoțindu-se cu „nuntași” dubioși, recuperați din cele mai insalubre zone ale presei și politicii românești, mirosind a corupție și a transpirație de Putin.

Nunta „Căpitanului” a fost un succes mediatic care nu-i folosește lui George Simion. Este limpede pentru toată lumea – și mai ales pentru liderii AUR – că impactul „gestului politic” de la Măciuca asupra electoratului, în ciuda rating-ului făcut pe la televiziuni, a fost unul limitat și cu mult sub nivelul așteptărilor. Înainte de „nuntă”, propagandiștii AUR au făcut să circule estimări fanteziste cu privire la numărul de invitați care ar fi urmat să participe la eveniment. S-a vorbit de minimum 12.000, de 20.000 și chiar de peste 30.000 de „nuntași”.

Realitatea din ziua nunții a infirmat aceste estimări. Mult sub 10.000 de participanți – la momentul de maximă prezență – au onorat invitația la „nuntă” a lui George Simion. Până și această estimare (defel favorabilă imaginii de „mega-petrecere populară”, cum au încercat să promoveze „nunta”) este contestată.

Transformându-și propria nuntă într-un „gest politic”, George Simion a confirmat, probabil fără voie, că un început de panică tulbură cuibul liderilor AUR.

Vremurile nu sunt prea bune pentru acest partid extremist. Pandemia Covid-19, care a permis lansarea cu un succes neașteptat a AUR, nu mai asediază țara. Propaganda conspiraționistă despre „Oculta care se folosește de Covid-19 ca să facă Marea Resetare” nu mai are impact. Marota cu iz rusesc a „neutralității României față de războiul din Ucraina” nu a funcționat, dimpotrivă, a provocat iritare în rândul majorității românilor. Nici măcar criza energetică în care Rusia a aruncat Europa nu este favorabilă AUR – pe de o parte, pentru că românii au înțeles că vinovatul numărul 1 este Putin, iar pe de altă parte, pentru că Uniunea Europeană, deși cu destulă dificultate, a început să găsească soluții de contracare a embargoului enrgetic lansat de sceleratul de la Kremlin.

AUR, ca orice partid extremist (comunist sau nazist), are succes numai atunci când societatea se află sub asediul unei crize – economice, politice, sociale, militare etc. –, iar mecanismele Democrației nu reușesc să atenueaze ori să rezolve criza.

Contextul politic îi solicita, deci, lui George Simion să-și relanseze partidul și imaginea de lider al naționalismului mioritic. Așa că anarhistul filo-rus și-a sacrificat propria nuntă, transformând-o în „gest politic”. O nuntă ca un test electoral.

Liderii AUR au înțeles, în urma acestui test, că partidul lor extremist nu (mai) are bazinul electoral la care sperau. Mai grav pentru ei, mobilizarea membrilor AUR pentru participarea la „nunta Căpitanului” a demonstrat că partidul nu are capacitatea de a aduna și organiza mase mari de oameni. Liderii AUR nu au fost preocupați să dezvolte structura în teritoriu. După o primă ofensivă organizatorică, înainte și după alegerile parlamentare din 2020, liderii de la nivel național ai AUR s-au ocupat doar episodic de dezvoltarea filialelor județene. George Simion a preferat ca vizitele în teritoriu să fie prilej de scandal, cu „live”-uri pe Facebook, eventual cu câteva încercări mai mult sau mai puțin reușite de a i se organiza „Căpitanulu” niște „băi de mulțime”. Liderii locali au profitat de lipsa de consecvență a conducerii centrale, au confiscat puterea în teritoriu și s-au ferit să dezvolte filialele pe care le conduc, temându-se că pot să piardă controlul.

În același timp, „mirajul” că AUR este un partid anti-sistem, cu sacul plin de soluții miraculoase și cu valori „pur românești”, s-a risipit. Românii au văzut că AUR acționează împotriva Uniunii Europene și a NATO, fără să ofere alternative viabile și raționale, manevrând tot mai evident pentru determinarea RoExit-ului și enclavizarea României, că AUR promovează un fals românism în problema Basarabiei și a comunităților românești de lângă granițele țării. Că acționează, de fapt, în favoarea intereselor Rusiei lui Putin în Rep. Moldova, Ucraina, România și Balcani. Că AUR este incapabil să atragă și să promoveze specialiști în domeniile de interes ale guvernării, discursul politic al partidului fiind doar o permanentă „gargară” isterică a formelor fără fond, cu nimic diferită de logoreea insipidă și ipocrită a marilor partide post-decembriste.

Prin urmare, testul electoral care a fost „nunta Căpitanului” a dezvăluit adevărata dimensiune a AUR: un partid extremist de nișă, ale cărui șanse electorale cresc doar atunci când mecanismele Democrației nu funcționează corect. Șansele AUR scad vertiginos când aceste mecanisme reușesc să rezolve crizele inevitabile prin care trece societatea românească.

„Frăția SIE” – „oculta” din umbra AUR?

„Nunta – gest politic” a liderului extremist al AUR a fost însă și un prilej de (re)activare a unor legături dubioase cu personaje toxice. Presa a dezvăluit că paranghelia naționalistă de la Măciuca a beneficiat de susținerea financiară și mediatică a două grupări oculte care se manifestă, de mai multă vreme, ca forțe anti-UE, anti-NATO, pro-Putin, pro-RoExit, având ca țel final scoaterea României din spațiul democrației euor-atlantice și transformarea ei într-un stat iliberal după modelul Rusiei lui Putin.

O primă grupare ar fi constituită – conform dezvăluirilor făcute de jurnalista Anca Alexandrescu la Realitatea TV (ea însăși nuntașă la Măciuca, unde s-a și prins în horă! – din foști generali SIE și posibil foști agenți de influență ai acestora, un fel de „Frăția SIE”. Jurnalista Anca Alexandrescu a prezentat un posibil mecanism de finanțare a acțiunilor politice extremiste, anti-europene și, în contextul războiului din Ucraina, pro-putiniste operate de AUR.

„Omul de legătură” între naționaliștii anti-UE de la AUR și „Frăția SIE” ar fi Eugen Tiberiu Popescu, președintele Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni. Acest personaj controversat, toxic pentru democrația din România, a fost identificat de presă ca un fel de „casier” la „nunta – gest politic” a extremistului George Simion.

Platforma Cetateanul.ro dezvăluie că Eugen Tiberiu Popescu a fost „copil de suflet” al generalului Marin Dragnea, șeful Comitetului Olimpic din România până în timp de 10 ani (1975-1985). În acele vremuri, Popescu ocupa funcția de administrator la Complexul Sportiv „23 August” (redenumit ulterior „Lia Manoliu”), locație despre care există suspiciunea că era folosită pentru recrutarea sportivilor olimpici români pentru DIE (Direcția de Informații Externe a Securității comuniste).

După Decembrie 1989, Eugen Tiberiu Popescu pleacă în Canada, însă revine spectaculos, în 1999, într-o funcție de consilier în Guvernul Radu Vasile (1998-1999). Se pare că în această perioadă și-a finalizat studiile superioare de care avea nevoie pentru a ocupa postul guvernamental respectiv. Popescu este promovat ca director al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, grație „generozității” Guvernului Adrian Năstase (2000-2004).

În timpul regimului PSDragnea, pe Eugen Tiberiu Popescu îl regăsim la conducerea Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, fiind „îngăduit” de Guvern în ciuda faptului că presa dezvăluise că ar fi obținut ilegal o diplomă de studii superioare la Universitatea din Oradea, prin echivalarea unor studii de homeopatie și bioenergie finalizate la un „colegiu de medicină tradiționalistă” din Canada.

Diploma de Licență obținută de Popescu la Universitatea din Oradea
Diploma de Licență obținută de Popescu la Universitatea din Oradea

Într-un răspuns oferit platformei Cetățeanul, Ministerul Educației din Canada informează că nicio instituție de acest fel nu este recunoscută de Guvernul canadian.

Diploma de studii în „bioenergie” și „homeopatie” obținută de Popescu în Canada
Diploma de studii în „bioenergie” și „homeopatie” obținută de Popescu în Canada

În 1999, Eugen Tiberiu Popescu a fost admis și la Colegiul Național de Apărare, deși nu avea studii superioare recunoscute de statul român (studii pe care reușește să le echivaleze, ilegal, abia în 2000).

„Familia SIE” de la Romaqua Group

Conform dezvăluirilor făcute de jurnalista Anca Alexandrescu, Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP) ar fi o interfață a unor foști generali SIE grupați în jurul Romaqua Group (un important grup industrial care produce apă minerală, băuturi răcoritoare și bere), entitate economică privată care susține financiar FNRP-ul lui Eugen Tiberiu Popescu. Amănunt important: la „nunta – gest politic” a extremistului George Simion, nuntașii s-au „omenit” cu produse din gama RomaquaGroup: bere Albacher și apă minerală Borsesc.

Universul.net a prezentat personajele controversate, provenite din SIE, care controlează afacerea Romaqua Group.

* Generalul (r) Constantin Rotaru – fost director adjunct al Serviciului de Informații Externe (SIE) în perioada 1999-2005. Pe vremea lui Ceaușescu, a lucrat la informații economice, inclusiv la ICE Dunărea, unitatea prin care se derulau operaţiunile de Aport Valutar Special ale Securităţii. În anii ’90, fiind trecut temporar în rezervă, a condus societatea Grivco International, a mogulului Dan Voiculescu. Administrează Romaqua Group din 2005.

* Generalul (r) Ioan Păun – provenit tot din DIE/SIE. În calitate de consul general la Hong Kong, a supravegheat trimiterea în ţară a unor bunuri în valoare de 611.000 de euro, destinate familiei lui Adrian Năstase, premierul de atunci. A devenit martor-cheie în celebrul dosar „Zambaccian”. Și el s-a angajat la Romaqua Group când a trecut în rezervă, la mijlocul anilor 2000.

* Emilian Ivan, general (r) DIE/SIE. În timpul „Războiului Rece”, a lucrat pe spaţiul american cu acoperire diplomatică, apoi la informații economice în subordinea generalului Rotaru. Ivan a preluat divizia de cafea a Romaqua Group, dar a părăsit compania după doi ani.

* Adrian Vilău – avocat, fost colaborator al Securității, ex-deputat și finul lui Ioan Talpeș (al doilea director SIE din anii ’90, numit de Ion Iliescu). L-a reprezentat pe generalul Păun în dosarul lui Năstase.

* Octavian Creţu, patronul Romaqua Group, le-a pus pe tavă procurorilor înregistrarea unei discuţii purtate cu Adrian Năstase în 2006. Reieşea că fostul premier îl şantaja pe Creţu cu dezvăluirea calității de ofițer a lui Păun, dacă acesta nu-şi revizuia declaraţiile din dosar. Crețu e căsătorit cu fiica unui diplomat chinez.

Cine l-a plătit pe Nicu Covaci

Fundația condusă de Eugen Tiberiu Popescu a fost instrumentul juridic prin intermediul căruia s-au făcut plăți pentru nunta lui Simion.

De exemplu, Nicu Covaci, care a compromis imaginea trupei Pheonix prin participarea lui la nunta de la Măciuca, a fost plătit printr-un contract semnat cu FNRP. Totodată, George Simion a indicat un cont bancar al FNRP pentru „achitarea” darului de nuntă de către invitați. După izbucnirea scandalului, liderul extremist a indicat un alt cont, care nu mai era al fundației respective.

Prin intermediul FNRP, Eugen Tiberiu Popescu controlează și un fel de „agenție de știri” pentru Diaspora românească – RomanianGlobalNews (rgnpress.ro). O simplă căutare pe acest site demonstrează că George Simion și AUR beneficiază din plin de promovarea ideilor toxice anti-democratice pe care le propagă în agora românească.

Foarte probabil, Eugen Tiberiu Popescu a fost „recrutat” pentru AUR de actualul senator Claudiu Richard Târziu.

Apare întrebarea: colaborarea dintre George Simion și Eugen Tiberiu Popescu confirmă că AUR este o entitate politică aflată în siajul unui grup revanșard, naționalist, anti-UE și anti-NATO format din foști generali SIE și agenți de influență ai acestora?

„Careul de Ași” al presei insalubre, cu un popă-n coadă

„Nunta – gest politic” a extremistului George Simion a fost binecuvântată de prezența celui mai controversat ierarh al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Cunoscut pentru declarațiile sale aflate în siajul propagandei putiniste, acesta a oficiat slujba de cununie, alături de episcopul locului, ÎPS Varsanufie, arhiepiscopul Râmnicului.

Prezența celor doi ierarhi, și mai ales a arhiepiscopului Teodosie, la „nunta – gest politic” a afectat grav imaginea BOR și a lăsat impresia că principala Biserică a românilor susține și promovează agenda politică a AUR: antisemitism, RoExit, extremism filetist.

Arhiepiscopul Teodosie a fost însă un fel de „bomboana pe colivă”, fiind așezat în „galeria monștrilor” de la nunta lui Simion, alături de un „careu de ași” al „tonomatelor de presă” de pe plaiurile mioritice: Dan Diaconescu (condamnat penal pentru șantajarea unui primar), Robert Turcescu (autodenunțat ca ofițer sub acoperire în presă), Victor Ciutacu (propagandist fără scrupule la RTV, aflat în slujba fugarului penal Sebastian Ghiță) și Mirel Palada (condamnat penal și un fel de sociolog-jurnalist pe la „Evenimentul zilei” și alte fițuici).

Despre aceste monstruozități ale presei românești a detaliat publicația noastrăla vremea respectivă.

E posibil ca, la discuțiile de taină înveselite de un Nicu Covaci transformat în lăutar al extremiștilor naționaliști, cei patru „jurnaliști” sau măcar unii dintre ei să fi negociat mecanismele de colaborare cu AUR, eventual de implicare pentru vreo candidatură politică, la viitoarele alegeri din 2024. După cum e posibil ca negocierile să fi avut loc înaintea nunții.

Apare și aici o întrebare, de data aceasta retorică: unde ar fi mai potrivit de promovat mesajul ticălos al AUR, decât în haznaua manipulărilor de presă care este permanent umplută cu dejecțiile minciunii de acești „mercenari” insalubri?

Criza Democrației – singura șansă de succes pentru extremiștii AUR

„Nunta – gest politic” a lui George Simion oferă, cu voia sau fără voia lui „ginerică”, imaginea viitorului parcurs politic al AUR spre alegerile din 2024.

Extremiștii de la AUR doresc să-și asigure resursele financiare necesare ofensivei electorale pe care vor încerca s-o lanseze prin protestele anunțate pentru ziua de 2 octombrie 2022. În „subteranele” comunității oamenilor de afaceri români (mulți dintre ei constituind, din păcate, o comunitate politizată, coruptă, de foarte multe ori abonată la contracte cu statul și la comiterea de infracțiuni economice) se află un nucleu dur format din foști ofițeri de Securitate, foști turnători ai Securității, foști politicieni corupți eliminați de pe scena politică de aderarea României la UE și slugile acestora. Această „frăție” deține controlul unor afaceri prospere, dezvoltate fie pe ruinele unor foste întreprinderi de stat, privatizate dubios, fie prin accesarea și utilizarea ilegală a fondurilor europene, după intrarea noastră în UE.

Dacă privim cu atenție, această „frăție” s-a manifestat mereu în spațiul politic cu un mesaj naționalist, nostalgic-ceaușist, iliberal și anti-european. Din fericire pentru România, uneltirile lor nu au avut ca efect, cel puțin până în prezent, generarea unei majorități parlamentare RoExit.

Pandemia Covid-19, ofensiva propagandistică anti-Democrație lansată de Putin în teritoriile Lumii Libere și declanșarea războiului din Ucraina au oferit „frăției” șansa nesperată a unei slăbiri fără precedent a mecanismelor democrației europene. Probabil că una dintre marile mize este AUR, un partid extremist în discursul căruia se regăsesc toate „ingredientele” dorite de „frăție”: naționalism legionar-ceaușist, susținerea RoExit, propagandă isterică anti-UE, acțiuni politice în siajul Rusiei putiniste etc.

„Frăția” simte că este momentul potrivit pentru a finanța o lovitură decisivă împotriva Democrației și apartenenței României la Uniunea Europeană și la NATO. O lovitură al cărei „vârf de lance” poate să fie AUR, cu liderii săi extremiști.

Totodată, „nunta – gest politic” a lui Simion ne anunță că AUR va încerca să folosească, fără scrupule, talentul toxic al unor „jurnaliști” precum cei indicați a fi „careul de ași” al haznalei presei românești.

Să ne așteptăm la tone de mizerie revărsate în agora românească de aceste „săgeți” ale AUR din presă, la campanii de manipulare isterice, la atacuri concertate împotriva Democrației și prezenței României în Uniunea Europeană și NATO. Evident, George Simion și ciracii lui din AUR vor fi prezentați ca „Salvatori ai Neamului”…

Cum poate fi evitat scenariul de coșmar al României confiscate de extremiștii de la AUR și de „Oculta” din spatele lor? Prin vindecarea mecanismelor Democrației! Un demers pe care, după toate semnele, actuala guvernare PSD-PNL nu dorește să și-l asume.

Foarte multe lucruri sunt condiționate de felul în care România va trece de iarna 2022-2023. Dacă Guvernul va avea capacitatea să aplice măsurile necesare pentru a evita o gravă criză energetică și, implicit, alimentară (prin scumpirea prețului la produsele alimentare de bază, provocată de criza energetică), atunci AUR nu are prea multe șanse să satisfacă apetitul finanțatorilor din „Ocultă” și, foarte probabil, va pierde sprijinul acestora, mulțumindu-se cu „mângâierile pe creștet” din îndepărtata Moscovă.

Dacă România se va prăbuși sub presiunea crizei energetice, atunci AUR va avea posibilitatea să lovească puternic în sistemul democratic, în apartenența României la UE și la NATO, provocând daune grave statului român.

Altfel spus, iarna 2022-2023 poate să decidă soarta democrației românești pentru mulți ani. În curând vom afla care este rezistența românilor la frig… și nu numai la frigul iernii!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* Oportunitate uriașă: compania Nokian, mare producător finlandez de anvelope, vrea să-și relocheze în România fabricile închise în Rusia! Discuțiile se poartă la Guvern, cu premierul Ciucă

* Marea desprindere a UE de China. Von der Leyen: „În curând, două treimi din bateriile noastre vor fi produse în Europa. În următoarele luni începe să funcționeze prima giga-fabrică de cipuri”

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

* VIDEO. Atac terorist al Rusiei: a bombardat barajul de la Krivoi Rog, încercând să scufunde orașul sub apă! Propagandiștii Moscovei sunt în delir

* Rușii au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în localnici! Ofițerii FSB își evacuează familiile din Crimeea și caută să-și vândă proprietățile

* Putin pierde ultimul atu: prețul gazului va scădea la jumătate în Europa! Măsurile luate de UE au rezolvat problema aprovizionării, estimează o analiză Goldman Sachs

4 COMENTARII

  1. Exista totusi o jumatate de milion de idioti utili care nu vor sa inteleaga ca aceasta putoare de partid este nascuta din coasta Rusiei. PSD este ceva similar, insa aveau nevoie de un partid care sa fie galagios pana PSD devenea din nou simpatizat de prostani, dar si pentru frustratii societatii. Evident ca o adunatura de incapabili au intrat in Parlament, nu au proiecte, nu au discurs pentru clasa de mijloc, solutii concrete. De critica m-am saturat, o aud de 32 de ani incontinuu. La fel si tactica de a ne plange de mila. Insa suntem un neam de putori, tradatori, foarte putini mai sunt dispusi sa gandeasca la nivel colectiv. Pana la urma Jorjel a primit Maciuca pe la spate.

  2. In anii ’90 foarte multi oameni cu probleme, fosti securisti din vechiul regim, au fost trimisi afara.
    Personal, in 1993, am intalnit in Cuba un fost inginer mine,participant la mineriada iunie ’90 ca locotenent a lui Cozma.
    Era sofer-administrator la Ambasada din Havana.
    Omul nici macar nu se ascundea, era mandru de trecutul lui.

  3. Cutremurător articol. Românii nu sunt pregătiți să îndure frigul. Securiștii, delatorii și „ziariștii” adunați în jurul AUR și a lui Simion îmi dau fiori. Suntem la o răscruce. Și avem de ales calea. Vom fi în stare să o facem? Greu de răspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here