Primul bolnav de coronavirus care moare în România: un bărbat de 67 de ani, suferind de cancer în fază terminală. Revenise din Franța de 6 zile și era internat la Craiova

0
1872
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Victor Babeș" Craiova

Primul deces din România al unui cetățean infectat cu COVID-19 a fost înregistrat la un spital din Craiova. Bărbatul avea 67 de ani, revenise recent din Franța, avea alte boli foarte grave și fusese depistat pozitiv cu coronavirus la spitalul din Filiași.

Grupul de comunicare strategică a anunțat, duminică dimineață, că a fost înregistrat primul deces din România al unui pacient cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, internat la Craiova, care avea cancer în stadiu terminal și care venise în urmă cu 6 zile din Franța.

„A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică.

Decesul pacientului de 67 de ani a avut loc în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova.

În legătură cu gestionarea cazului acestui pacient, procurorii din Filiaşi au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor după ce, în perioada 15-19 martie, membri ai conducerii spitalului din localitate şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu. Ca urmare a neglijenței lor, bărbatul revenit din Franța a răspândit infecţia cu coronavirus. În urma incidentului, 23 de cadre medicale sunt izolate la domiciliu, iar secţia de primiri urgenţe a spitalului din Filiași a fost închisă.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă că 7 români bolnavi de coronavirus au murit în străinătate: 6 în Italia și unul în Franța.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.