COVID-19 face o nouă „victimă”: Sorin Oprescu pierde controlul Spitalului Universitar. Adriana Nica a fost schimbată cu Cătălin Cârstoiu

5
13046
Sorin Oprescu - Adriana Nica

Ministerul Sănătății a suspendat contractul de management al medicului Adriana Nica, managerului Spitalului Universitar din București. Aceasta este „tovarășa de viață” a lui Sorin Oprescu, fost director al aceluiași spital.

Decizia ministerului este posibilă ca urmare a instituirii stării de urgență, în urmă cu 6 zile.

Adriana Nica este partenera de viață a lui Sorin Oprescu, cel care, după părăsirea Primăriei Capitalei și ieșirea din arest preventiv (două luni) și din arest la domiciliu, profesează ca medic la Spitalul Universitar.

Adrianei Nica i-au fost imputate „mai multe deficiențe de management”, dar și faptul că, „în aceste zile, nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical”.

Dr. Cătălin Cârstoiu

Noul manager, Cătălin Cârstoiu, este tot medic și a mai condus Spitalul Universitar din decembrie 2009 până în iulie 2016, când și-a dat demisia pentru că a fost ales decan al Facultăţii de Medicină a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din București.

Adriana Nica a fostă numită manager interimar al Spitalului Universitar, fără concurs, în februarie 2017, de ministrul Sănătății din Guvernul Grindeanu, Florian Bodog. După 6 luni de interimat, Adriana Nica a fost instalată ca manager plin, prin concurs.

Comunicatul Ministerului Sănătății

„Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art. 19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.

Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al Ministerului Sănătății, care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile, nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) atât în rândul pacienților, cât și al personalului medical.

De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului, au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus.

Dr. Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof.dr. Cătălin Cârstoiu.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Și noi așteptăm ca România să se facă ‘bine’, în condițiile în care cei de la ‘putere’ se mișcă cu viteza melcului. Pentru mine este uimitor când constat că încă mai sunt pe ‘poziții’ astfel de subspecii malefice care au produs și continuă să producă atâtea daune României și poporului român (onest) ! Dacă mai privim puțin și prin ‘ogrăzile’ lui Vela (cu kriminalul palestinian Arafat ÎNCĂ pe poziția de secretar de stat !), Predoiu (umilul servitor al chiorului borfaș Pqetrov Bășescu și al kurvei centuriste hUdrea) … , speranțele noastre încep să dispară în ceață ! 😤😥

  2. In 2012 cind ciuma rosie a preluat puterea aruncind tara cu 10 a inapoi, atunci au schimbat tot intr-o saptamina. In toate functiile de conducere au ajuns incomptentii PSD. Cei drept acum parlamentul apartine ciumei rosii. PNL sa se foloseasca de starea de ugenta, sa defiinteze Antena 3 si sa schimbe toti PSD-istii de peste tot.

  3. Draga d-le Cartianu – desi esti „pretin” cu tov masonel satanel Horeste – care acum ii da limbi in direct criminalei Anca Alexandrescu – te rog sa ma ajuti sa ma ocup de nevoile intime ale tov Nica – din cauza si pt ca pe tov securist comuist Hirsch-Oprescu l-a lasat pana si limba!😎… nu o putem lasa pe tov Nica asa, nesatisfututa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here