luni, februarie 26, 2024
AcasăMainLa Constanța, PSD incită populația la revoltă antiguvernamentală. Motivul: 1.500 de români...

La Constanța, PSD incită populația la revoltă antiguvernamentală. Motivul: 1.500 de români repatriați din Italia vor fi carantinați în zonă

-

Acțiune mizerabilă la Constanța: PSD face scandal și incită populația la revoltă antiguvernamentală, pe motiv că 1.500 de români repatriați din Italia aterizează și sunt carantinați în zonă. Prefectul județului condamnă iresponsabilitatea președintelui PSD-ist al Consiliului Județean. Sunt suplimentate forțele de ordine.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu (PSD), a instigat populația la revoltă, sâmbătă dimineața, calificând drept un gest de „iresponsabilitate maximă” anunțata aterizare pe Aeroportul Internațional de la Mihail Kogălniceanu a 1.500 de români repatriați din Italia. Țuțuianu a postat un text instigator (și agramat!) pe profilul său de Facebook.

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu (numit la sfârșitul lui decembrie 2019 de Guvernul Orban), a anunţat că cei 1.500 de români din Italia, care vor sosi începând din 21 martie pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, cu mai multe curse-charter organizate de Ministerul de Externe, vor intra imediat în carantină instituţionalizată şi vor fi testaţi, pentru a fi depistate persoanele care suferă de coronavirus (COVID-19).

Reprezentantul Guvernului Orban în teritoriu a ținut să sublinieze că a fost anunțat, de către Ministerul de Externe, că starea generală de sănătate a românilor care urmează să fie repatriaţi este una bună.

- Advertisement -

Prefectul Niculescu i-a calificat drept „iresponsabili” pe acei politiceni, de pe plan local sau cu anvergură națională, care spun că românii aduşi din Italia nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român.

Pe rețelele de socializare, obișnuiții „postaci” PSD-iști și putiniști rostogolesc mesajele liderilor locali ai „Ciumei Roșii” și incită populația la opoziție prin forță față de aterizarea și cazarea repatriaților români din Italia.

La Aeroportul Kogălniceanu, pe șoseaua spre Constanța și în zona centrului de carantinare de la hotelul „Flora” din Mamaia (care aparține găștii penale Mazăre-Constantinescu, plus Strutinsky) au fost plasate contingente consistente de forțe de ordine, polițiști și jandarmi, inclusiv „mascați”.

Postarea „baronașului” Marius Horia Țuțuianu (PSD)

„JUDEȚUL CONSTANȚA – EXPUS ÎN MOD IRESPONSABIL DE CĂTRE PREFECT!!!”

- Advertisement -

„În obediența sa politică, acest înalt funcționar public, a lecturat în Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență un document care ne anunță că aproximativ 1.500 de români aduși din zone roșii din Italia vor fi carantinați în Constanța, în contextul în care județul nu dispune de baza materială medicală necesară în asemenea situație. Este un caz de iresponsabilitate maximă, atât pentru românii aduși din Italia, cât și pentru locuitorii județului.

Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situație atât de gravă – conduce la o criză sanitară și umanitară. ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FĂRĂ PRECEDENT!!!

Fac apel la Președintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun și să nu transforme Constanța într-un județ izolat.

Oamenii trebuie triați epidemiologic și transportați în mod asistat în județele de unde provin. Altfel, au fost aduși acasă doar pentru un exercițiu de imagine. Nu avem suficiente echipamente, medici sau dotări. Este o degringoladă totală, iar cei care trebuie să gândească strategic nu fac decât să sufoce un sistem și așa subdimensionat.

Este inadmisibil să aduci un flux uriaș de oameni cărora știi din start că nu le poți oferi tratamentul necesar. Oamenii trebuie triați epidemiologic și asistați pentru a ajunge în județele unde au domiciliul. Distribuiți corect – avem o șansă cu toții la un tratament corect.

Este anormal să ne aruncați, pe toți, într-o groapă a leilor și apoi să citiți liniștiti ordine și statistici. Oamenii din județul Constanța nu sunt simple cifre pe hârtie. Și nici cei întorși din Italia. Sunt copii, mame, frați sau bunici! Și trebuie respectați! Cu toții, avem dreptul la o șansă egală.

Distribuiți corect, cu echipamente suplimentate, cu dotări standard – putem să învingem boala. Altfel, locuitorii Județului Constanța devin vulnerabili.

Eu nu îmi pot asuma acest demers irațional, domnilor guvernanți! Puteți dumneavoastră să garantați că în tot județul nu se mai îmbolnăvește nici măcar un om? Pentru că, domnilor, atât este necesar pentru ca noi să intrăm într-o criză medicală! UN OM! Este cifra care face diferența!

Vă cer să vă asumați public aceste decizii! Să veniți în fața constănțenilor și să explicați de ce copiii, părinții, bunicii sau frații noștri nu vor avea șansa la tratament egal.”

120 + 190 de pasgeri

Prima aeronavă cu români din Italia a aterizat la Mihail Kogălniceanu la ora 10.30, cu aproximativ 120 de pasageri la bord. Al doilea avion a sosit după ora 12.00, cu aproximativ 190 de pasageri la bord.

„Aeronavele sunt înregistrate în regim de zbor regulat, în scopul repatrierii cetățenilor români în contextul pandemiei cu COVID-19, prin vânzare de bilete de către compania aeriană de pasageri românească Blue Air. Datele privind orele de operare, cât și numărul de pasageri mai pot suferi modificări”, a precizat șeful punctului de frontieră (PTF) de la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

Transporturile aeriene umanitare fac parte din seturile de acțiuni de repatriere a românilor, organizate de Ministerul de Externe în aceste zile.

Prefectura județului Constanţa a transmis, sâmbătă dimineața, un comunicat de presă, prin care anunţă că, în contextul pandemic actual, în conformitate cu starea de urgenţă instituită pe teritoriul României şi a dispoziţiilor CNCCI, care a analizat cele mai bune capacităţi operaţionale din ţară, s-a dispus ca începând sâmbătă, 21 martie 2020, aproximativ 1.500 de cetăţeni români captivi în Italia să fie repatriaţi cu mai multe aeronave care vor ateriza la Mihail Kogălniceanu.

Organizarea transportului umanitar este realizată de Ministerul Afacerilor Externe şi aprobată de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat (șeful DSU).

Prefectura precizează că, din informaţiile primite prin intermediul Ministerului de Externe de la autorităţile italiene, starea generală de sănătate a cetăţenilor români repatriaţi este una bună.

Prefectul Niculescu: „iresponsabilitate, laşitate, mojicie”; „instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor”

Prefectul George Niculescu a transmis că este obligaţia tuturor românilor de a fi solidari. El a precizat că „politicieni iresponsabili” spun că românii aduşi din Italia nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român.

“Toţi prefecţii din ţară lucrează pentru a limita răspândirea coronavirusului. Este o obligaţie faţă de români, este obligaţia funcţiei, a ordinelor primite în starea de urgenţă, este obligaţia noastră, a tuturor, de a fi solidari pentru că doar împreună putem să ieşim din această situaţie. Politicieni iresponsabili au început să se lamenteze că românii, fraţii noştri, prietenii noştri, rudele noastre, nu ar trebui să beneficieze de asistenţa statului român, pentru că pun binele lor mai presus de binele tuturor. Acelaşi comportament de a cumpăra tot orezul, de a cumpăra tot spirtul al unor partide politice demonstrează încă o dată iresponsabilitate, laşitate, mojicie şi instigă la învrăjbirea românilor împotriva românilor”, a transmis George Niculescu.

El spune că românii aduşi din Italia, care aterizează începând de sâmbătă pe Aeroportul de la Mihail Kogălniceanu, vor intra în carantină instituţionalizată, vor fi testaţi pentru coronavirus, iar cei depistaţi cu COVID-19 vor merge în facilităţile sanitare pregătite deja pentru acest scenariu.

Cetăţenii români care vor ateriza astăzi pe aeroportul Mihail Kogălniceanu vor intra automat în carantină instituţionalizată, în teste, pentru a depista persoanele care suferă de coronavirus. Cei depistaţi pozitiv vor merge automat în facilităţile sanitare special pregătite pentru acest scenariu, ceilalţi vor fi cazaţi timp de 14 zile aşa cum prevede legea în izolare. Transportul fraţilor noştri  se va face în condiţii de izolare, iar maşinile cu care vor fi transportaţi vor intra într-un amplu proces de dezinfecţie. Niciun constănţean nu este supus la risc, singurul risc în această situaţie este să lăsăm politicianismul, frica şi ura să ne dezbine. 

Îi avertizez pe cei care, prin mesaje de panică, luptă împotriva cetăţenilor români că nu vor reuşi. Îi vom salva pe fraţii noştri fără a pune în vreun risc cetăţenii Constanţei”, a transmis prefectul George Niculescu.

Prefectul de Constanța, George Niculescu

Măsurile anunțate de MAE

Românii din Italia rămași fără locuri de muncă (majoritatea, lucrători sezonieri, în special în stațiunile turistice montane din Nordul Peninsulei) sau care nu mai au bani să se întrețină în străinătate vor fi repatriați de statul român, prin intermediul unor curse de tip charter, a anunțat vineri seara Ministerul de Externe.

Numărul acestor cetățeni români nu a fost precizat sau, măcar, estimat. Este, oricum, vorba de câteva mii de viitori repatriați.

„Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în țară a cetățenilor români, nerezidenți, care sunt lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, precum și a cetățenilor români care se află în Italia în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp. Detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetățenilor români care se încadrează în criteriile enunțate mai sus”, se arată în comunicatul MAE.

Imediat după aterizare, românii ajunși în țară sunt testați virusologic si conduși în centrele de carantină instituționalizată, ale căror locații se încearcă a fi ținute secrete.

Ministerul face, totodată, apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și precizează că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

9 COMENTARII

 1. Asta cu Mamaia este o idee excelenta.
  Multe locuri de cazare pe o suprafata relativ redusa,izolata fata de oras, care poate fi supravegheata foarte usor.
  Plus aeroport foarte aproape.
  De la idiotul asta de psd-ist ce pretentii poti sa ai. D-zeu cu mila.
  Nu zic, mai au destui idioti sustinatori care pun botul la tot ce behaie Ciolacu,Volguta, Horlando si Dormeo-Sputniky Plescoianu.
  Oricum, constantenii care sant oameni inteligenti, educati (la cei tineri ma refer ca aia cu puiul congelat stau acasa acum) nu mai asculta mizeriile astora.

 2. Cred că ar fi bine că autoritățile să ne spună câți români se preconizează să fie aduși în țară…pe Calea aerul,pe șosele,….. poate țara să izoleze și să carantineze fluxul de români ? …. dacă totul e ok, să-i aducă pe toți,dar dacă nu?????…. ați văzut azi ,cum stăteau bucureșteni acasă????….erau la grătare in Băneasa,…și nu numai acolo ,în toată țara e la fel… îi doare in cur de ce zic autoritățile…..de asta le frică băștinașilor , stimați domni….degeaba le dați amenzi,le faceți dosare penale că la ora care vorbim nici o judecătorie nu lucrează…și încă ceva ăștia n-au acte, n-au domiciliu,cum poți să-i constrângi!? …. după Paște zboară toți și rămâneți cu ochii în soare…

 3. Este declarată stare de urgență în România, da ?! Atunci pumnu’ în gură la jigodiile politruce, trântite pe capotă, mâinile la spate, căluș în rât și cătușe pe ei ! Ce tot stați atât la discuții cu acești derbedei mizerabili, scursuri pestilențiale, borfași, șuți, interlopi, kriminali, penali, trădători, kurve … ?!?! 😤

  • Problema este ca PSD-istii sind in toate institutiile statului care ar trebui sa me bage pumnul in gura ticalosilor. PNL sparge prea incet gunoaiele PSD-iste.
   Antena 3 continua mîrsaviile si invrajbirea romanilor si nu se gindeste nimeni sa-i taie firul si sa- bage la zdup pe protagonisti.

 4. Deocamdata in tara se intorc hotii, cersetorii, ciorile, prostituatele, infractorii si ceva romani care munceau la negru. O sa asistam la o explozie a infractionalitatii. O sa fie foate greu intr-o tara devalizata de guvernarile PSD.
  Daca in 2012 romanii nu votau ciuma rosie, pentru ca ” le da”, astazi ne puteam compara cu Polonia. Asa ne comparam cu Burkina Fasso.
  Oricum e bine ca nu a reusit Dragnea- PSD sa ne scoata din EU.

  • Ar trebui sa va fie RUSINE, pentru aceste afirmatii MINCINOASE, MANIPULATORII, PRIMITIVE, adica… PESEDISTO-PUTINISTE !

   Aia despre care vorbiti sunt EXCEPTII (!) in Diaspora româneasca, prin raportare la numarul TOTAL de români care MUNCESC CINSTIT in strainatate !

   De exemplu: cei sositi ieri la Constanta sunt, in covarsitoare majoritate, lucratori sezonieri in statiunile alpine de iarna („de ski”) din Nordul Italiei, care au ramas fara locuri de munca, fara cazare si bani, ca urmare a inchiderii respectivelor locatii turistice !!!

  • Cu Polonia,Ungaria,Cehia….. nu o sa ne putem compara deocamdata.
   Ei au deja patru ani avans in UE. Cam asta inseamna apartenenta la UE.
   Asta pentru mizeriile sputnikyste care tot canta prohodul UE.
   O sa-i ajungem din urma numai daca o sa fim capabili sa ne exploatam resursele naturale cu inteligenta.
   Daca mergem in continuare cu hei-rupul nu ajungem nicaieri.
   Sa va dau cateva exemple.
   Toata lumea vorbeste de racordarea la gaze naturale a comunelor, a gospodariilor din rural. Perfect.
   Dar, ai in tara producatori de teava? Ai in tara producatori de contoare, care sa acopere necesarul?
   Daca importam toate astea o sa avem un plus de confort in rural si atat. Economic. praf pe toba.
   La Constanta, o mare sala a sporturilor, un mare complex expozitional,unde in extrasezon sa avem competitii si targuri internationale. Doar asa putem sa tinem in viata inca 4-5 luni pe an hotelurile si restaurantele.
   Cam asta este. Noi in loc sa incepem cu inceputul, o luam de la mijloc sau de la coada.

   Ca sa revin la subiect. Chiar credeti ca pe bolsevicii acestia ii doare de sanataea romanilor sau de cresterea infractionalitatii? Acestia sant rupti demult de romani si Romania.
   Durerea lor este ca daca acesti oameni care se intorc acum in tara vor ramane si in timpul urmatoarelor alegeri psd-ul e spulberat.In orice fel de alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -