Lașitatea primăriței Firea: în plină pandemie, a fugit – prin delegare – de viruși, incendii și cutremure! Birchall a prins-o cu minciuna

5
13074
Bădulescu - Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a recunoscut sâmbătă, printr-un comunicat, că vineri i-a delegat viceprimarului Aurelian Bădulescu o serie de sarcini, „până la încetarea mandatului”. Firea s-a asigurat că nu va deconta nenorociri precum epidemia de coronavirus.

Delegarea se produce în plină epidemie de coronavirus. Practic, Firea fuge din fața unei calamități, aruncând întreaga răspundere în cârca viceprimarului Bădulescu. Este un incredibil act de lașitate, însoțit de explicații mincinoase.

Așa a procedat și la precedenta delegare majoră: înainte de „marea gazare” din 10 august 2018!

Actul de delegare semnat vineri de Gabriela Firea precizează clar la Art. 1:

„Începând cu data de 20.03.2020 se deleagă domnului viceprimar general Bădulescu Aurelian toate atribuțiile prevăzute de lege privind situațiile de urgență (incendiu, cutremur, îmbolnăviri în masă, precum și alte riscuri asimilate sau evenimente de calamitate) la nivelul municipiului București, până la încetarea mandatului primarului general al municipiului București, doamna Gabriela Firea”.

Documentul conține două elemente-cheie:

1. Firea îi deleagă lui Bădulescu „toate atribuțiile prevăzute de lege privind situațiile de urgență”, cu menționarea explicită a trei dintre acestea: „incendiu, cutremur, îmbolnăviri în masă” (ultima – coronavirusul!), „precum și alte riscuri asimilate sau evenimente de calamitate” (ca să nu scape nimic neprevăzut). Așadar, primărița Firea n-a mai păstrat nicio atribuție pentru ea în aceste domenii, i-a pasat totul viceprimarului Bădulescu.

2. Delegarea are loc „până la încetarea mandatului primarului general”, adică – foarte probabil – până la toamnă, dat fiind că alegerile locale nu prea mai au cum să fie organizate în iunie, la termen. Așadar, primărița se spală pe mâini de răspundere, pentru mari nenorociri precum pandemia de coronavirus, cel puțin pentru 6 luni!

În ciuda acestor evidențe, Gabriela Firea susține, într-un comunicat mincinos, că „nu fuge de responsabilități”, dar și-a dorit ca „și viceprimarul Bădulescu să poată lua decizii oficiale rapid, în timp real”. Firea descrie și rețeta: „ne completăm și putem participa amândoi, prin rotație, la ședințele Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență, la comandamentele de la spitale sau direcții sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc.”. Fals! Din momentul acestei delegări, Firea nu mai are atribuții în domeniile definite, i le-a dat lui Bădulescu.

Comunicatul Primăriei Generale a Capitalei

„Având în vedere faptul că, în această perioadă, reprezentanții Primăriei Capitalei trebuie să participe simultan la mai multe comandamente de urgență sau ședințe operative și pentru că, potrivit legislației în vigoare, decidenții trebuie să aibă calitatea oficială să ia anumite hotărâri în timp scurt, Primarul General, Gabriela Firea, a delegat o serie de sarcini viceprimarului Aurelian Bădulescu, astfel încât toate măsurile să poată fi luate în timp real, legal și eficient.

Primarul General, Gabriela Firea: «Nu cred că este momentul să facem acuzații nefondate, să interpretăm informații auzite fără să verificăm sau să tragem concluzii greșite! Așa cum s-a putut constata, de la declanșarea acestei crize sanitare am fost prezentă în fiecare zi la serviciu și în spațiul public, astfel încât să facem tot ce ne stă în putință pentru a ieși din aceasta situație! NU fug și nu am fugit niciodată de responsabilități, am semnat acest document de delegare astfel încât și viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, să poată lua decizii oficiale rapid, în timp real. Astfel, având în vedere multitudinea de probleme de rezolvat, ne completăm și putem participa amândoi, prin rotație, la ședințele Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență, la comandamentele de la spitale sau direcții sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc.

Resping ferm aceste acuzații și consider că nu este momentul speculațiilor și atacurilor fără sens. Multa sănătate vă doresc tuturor!»”

Precedentul 10 august

Este a doua oară când Gabriela Firea își deleagă atribuțiile în situații de criză. Și tot viceprimarului Aurelian Bădulescu. Prima dată a făcut-o înainte de 10 august 2018, când l-a delegat pe Bădulescu drept principal responsabil pentru supravegherea „mitingului diasporei” (marele protest îndreptat împotriva PSD, partidul tandemului Firea – Bădulescu).

Și atunci, Firea a mințit flagrant. Deși delegarea a fost făcută strict pentru evenimentul din 10 august, primărița susținea că „atribuțiile în cauză nu sunt delegate exclusiv pentru mitingul din data de 10 august, așa cum eronat s-a afirmat în spațiul public, ci pentru a asigura desfășurarea în cele mai bune condiții a tuturor evenimentelor din Capitală”. Incredibil!

Ana Birchall îi dă cu minciuna-n cap

Ana Birchall, fost ministru al Justiției și fostă colegă de partid cu Gabriela Firea, arată clar, într-o postare pe Facebook, în ce constă minciuna primăriței Capitalei.

„Interesant cum afirmă că și-a delegat TOATE atribuțiile domnului viceprimar «pentru a putea participa amândoi, prin rotație, la ședințele Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență, la comandamentele de la spitale sau direcții sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc. Nu înseamnă că eu mă derobez, ci că ne completăm, având în vedere multitudinea de probleme de rezolvat».

În realitate, legea este foarte clară: odată ce aceste atribuții sunt delegate, pentru a putea participa la «ședințele Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență, la comandamentele de la spitale sau direcții sociale, la preluarea persoanelor în carantină etc.» și pentru a semna și asuma decizii, doamna primar general trebuie să emită o nouă dispoziție, prin care atribuțiile delegate revin în competența primarului general.

Altfel, care mai este logica pentru care, conform prevederilor dispoziției nr. 590 din 20.03.2020, i se deleagă viceprimarului Aurelian Bădulescu «toate atribuțiile prevăzute de lege privind situațiile de urgență (incendiu, cutremur, îmbolnăviri în masă, precum și alte riscuri asimilate sau evenimente de calamitate) la nivelul Municipiului București, până la încetarea mandatului Primarului General al municipiului București, doamna Gabriela Firea»?

Legea spune clar: ori ești delegat, ori nu ești delegat. Tertium non datur. Iar cei care nu respectă legea sunt de legat!

P. S. Mă aștept ca în urma acestei postări să se înmulțească atacurile la adresa mea… dar mi-am asumat. Trebuie spus adevărul!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

   • Daca e stare de urgenta, trebuie sa facem si un Tribunal de Razboi, unde cazuri grave de dezertare, colaborare cu inamicul Corona si sabotaj pot fi
    pedepsite, ca pe front.
    Suntem de fapt pe front, impotriva unei arme biologice, iar functiile politice de top pot fi asimilate gradelor militare superioare.

    Mai sta zidul de la Targoviste?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here