marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsZeci de persoane îmbolnăvite de Covid la slujba de Bototează într-un sat...

Zeci de persoane îmbolnăvite de Covid la slujba de Bototează într-un sat din Botoșani

-

În satul Havârna, comuna Havârna, județul Botoșani, a avut loc o explozie a cazurilor de coronavirus, iar ancheta epidemiologică a stabilit că sursa comună a zecilor de oameni infectați a fost slujba de Bobotează, scrie Agerpres.

Incidența infectărilor a ajuns deja la 7,66 cazuri la mia de locuitori în 14 zile. Satul are 4.308 locuitori și numai în ultima săptămână au apărut 33 de cazuri noi de Covid.

Prefectul Dan Nechifor a prezentat concluziile anchetei într-o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență: “Din analiza situației epidemiologice a celor care s-au infectat în comună, s-ar părea că sursa de infectare este prilejuită de un eveniment religios, în speță Boboteaza”.

Slujba de Bobotează a avut loc pe 6 ianuarie, iar perioada de incubație a virusului este, de la caz la caz, între 2 și 14 zile. Cei îmbolnăviți în înghesuiala de la slujbă le-au transmis mai departe altora virusul, astfel că satul întreg e acum pe cale de a intra în carantină.

- Advertisement -

Primărița Rodica Baltă a anunțat că, începând de vineri, a închis piața din localitate.

În ansamblul județului Botoșani, indicele de infectare cu coronavirus a scăzut la 1,47 cazuri/1.000 de locuitori. Apariția focarului de la Havârna poate duce însă la revenirea rapidă pe trend ascendent a cazurilor în întregul județ.

În mod sigur, Boboteaza a adus cu sine îmbolnăvirea oamenilor și în alte părți, numai că, în cazul localităților cu mulți locuitori, e greu de depistat cine s-a infectat la slujbă și cine nu. La Constanța, oraș cu sute de mii de locuitori, arhiepiscopul conspiraționist Teodosie a chemat mii de oameni la slujbă. A fost buluceală și în ajun, unde oameni în vârstă s-au călcat în picioare ca să ajungă mai repede la butoaiele cu aghiasmă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. La noi, la Constanța, NIMENI nu a numărat VICTIMELE mega-slujbei de Bobotează, cu (MULTE!) MII de evlavioși adunați „CLAIE-peste-GRĂMADĂ” (cu… LAAAARGUL sprijin al Jandarmeriei, Poliției și Poliției-Locale!) în Portul Turistic „Tomis”, de către DEMENTUL de „Îps” Teodosie(-Macedon-Porcu-„Mache”)…

    Probabil că au fost CEL PUȚIN (!) de ordinul sutelor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -