miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsClotilde Armand a "evacuat-o" pe arhitecta-șefă a Sectorului 1 și a pus...

Clotilde Armand a „evacuat-o” pe arhitecta-șefă a Sectorului 1 și a pus șefi noi la Poliția Locală. „Avem nevoie de oameni care să lucreze pentru oameni, nu pentru interese transpartinice“

-

Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a anunțat joi după-amiază că a dat-o afară pe arhitecta șefă și că a numit o conducere nouă la Poliția Locală. Se schimbă astfel câteva elemente importante ale vechii administrații PSD conduse de Daniel Tudorache.

Direcția de Urbanism și Poliția Locală Sectorul 1 au fost implicate anul trecut în scandaluri uriașe. În primăvară, primarul Tudorache a încercat să promoveze un nou Plan de Urbanism Zonal (PUZ) pentru Sectorul 1, care prevedea defrișarea a zeci de hectare de spații verzi, inclusiv o parte din Parcul Herăstrău și din Pădurea Băneasa. În loc, “dezvoltatorii” urmau să construiască blocuri. Clotilde Armand a reușit să blocheze în instanță PUZ-ul.

Era însă doar o soluție temporară și eventuala realegere a primarului Tudorache ar fi echivalat cu condamnarea acestor zone verzi.

Arhitect șef al Sectorului 1 a fost Olivia Ana Ciobanu Oprescu.

- Advertisement -

Poliția Locală Sectorul 1 fusese folosită de Tudorache pentru a o fila, ani în șir, pe Clotilde Armand

În vară a izbucnit un alt scandal incredibil. S-a descoperit că primarul Tudorache folosise Poliția Locală din Sectorul 1 ca pe o agenție privată de spionaj. Angajați ai Poliției Locale au filat-o, filmat-o și fotografiat-o ani în șir pe Clotilde Armand, întocmind rapoarte operative cu “obiectivul”: unde se ducea, cu cine se întâlnea, ce făcea. Au apărut imagini cu Clotilde la mitingurile împotriva corupției din perioada 2017-2018, depuse la dosarele care ajungeau pe masa primarului Tudorache.

În toamnă a explodat alt scandal. La alegerile locale, primarul Tudorache i-a spionat pe membrii Comisiei Electorale de Sector cu ajutorul camerelor video instalate de Poliția Locală în încăperi. PSD a încercat să instrumenteze și o înscenare cu ajutorul acestor camere video. Ceea ce se întâmpla în clădire era urmărit, în timp real, de oamenii primarului din Poliția Locală. S-a decupat o secvență de câteva secunde în care membrii comisiei au intrat în sala unde se țineau voturile și secvența a fost trimisă la televiziunile de casă Antena 3 și România TV.

PSD urmărea anularea alegerilor (pierdute de Firea și Tudorache). Timp de câteva zile a urmat o masivă campanie de manipulare, pretinzându-se că în sala unde se țineau voturile ar fi intrat membri ai USR-PLUS care furau saci cu voturi.

- Advertisement -

În realitate, cei care intraseră în încăpere erau reprezentanți ai tuturor partidelor, aceștia căutând voturile dintr-o circumscripție unde trebuiau renumărate buletinele de vot pentru că nu se potriveau cu cele de pe procesul-verbal. Manipularea a fost totală: persoana indicată de Antena 3 drept “membru USR care fură voturi” era, de fapt, chiar reprezentantul partidului lui Dan Voiculescu!

Iată anunțul făcut joi de Clotilde Armand: “Am eliberat-o din funcţie pe arhitecta șef a Primăriei Sectorului 1. Vom lansa curând un concurs public pentru ocuparea acestei poziții. De asemenea, Poliția locală are o nouă conducere și pregătim reorganizarea acestei instituții. Avem nevoie de oameni care să lucreze pentru oameni… nu pentru interese transpartinice. Continuăm!“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Studiu oficial: persoanele vaccinate cu BioNTech-Pfizer nu transmit virusul! Lovitură năucitoare încasată de conspiraționiști

* „Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

* „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

- Advertisement -

6 COMENTARII

  1. Avem mare noroc cu acesti 2 primari,Clotilde si Nicusor,caci ,iata ca dupa atatia ani de dezastre de caractere cocosate in fata hotilor imobiliari,vedem in sfarsit o atitudine civica pe care doar am visat-o ,noi cei nascuti si putin crescuti in tr-o dictatura! E un inceput,va fi greu de dislocat magia din primarii,dar e o speranta!

    • Avem mare noroc cu acesti 2 primari,Clotilde si Nicusor,caci ,iata ca dupa atatia ani de dezastre de caractere cocosate in fata hotilor imobiliari,vedem in sfarsit o atitudine civica pe care doar am visat-o ,noi cei nascuti si putin crescuti in tr-o dictatura! E un inceput,va fi greu de dislocat magia din primarii,dar e o speranta!

    • Nu am vrut sa dublez comentariul,am vrut sa corectez un cuvand tastat prea repede si neverificat,de cuvantul „mafia” era vorba,dar ramasese scris comentariul vechi si continutul paginii iar a luat-o la goana,cum e obiceiul pe aici,asa ca a aparut de 2 ori…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -