Dezastru pentru conspiraționiști. România: 338.252 de persoane vaccinate anti-Covid, nicio reacție adversă gravă. Propaganda profețea sute de victime

2
4023
Klaus Iohannis în urmă cu două săptămâni

În ciuda tuturor sincopelor și piedicilor, campania de vaccinare ia viteză în România și, dacă acest ritm va mai crește puțin, până la sosirea toamnei e de așteptat să se reușească imunizarea întregii populații adulte.

Conform informațiilor oficiale publicate joi seara, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 39.712 persoane.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare și până acum, s-au vaccinat 338.252 de oameni, din care 328.408 cu o singură doză, iar alți 9.844 au făcut și rapelul. Aceștia din urmă mai au de așteptat circa o săptămână și se pot considera la adăpost de infectare.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 59 de cazuri de reacții adverse (0,15% din totalul persoanelor vaccinate). 10 reacții au fost la nivel local (durere sau roșeață a umărului), 49 – reacții generale (febră, dureri musculare, dureri de cap etc).

De la începutul campaniei și până acum s-au înregistrat reacții adverse minore la 0,28% dintre persoanele vaccinate!

De la începutul campaniei și până acum n-a existat în România niciun caz de deces sau de reacții severe, care să necesite spitalizare după vaccinare. Au fost 987 de reacții adverse comune și minore (0,28%): 337 de reacții locale, 650 de reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artalgii, astenie, alergii de tip urticarie). O reacție este în curs de investigare, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților pentru Vaccinare anti-Covid-19.

Pentru conspiraționiști, aceasta este o altă mare lovitură. Propaganda antivaccinistă aștepta cu înfrigurare cazuri grave și decese după vaccinare, ca să susțină teoria că vaccinurile sunt netestate și periculoase, cu extensia poveștii – noi suntem cobai și vrea Oculta Mondială să ne extermine.

În lipsa unor victime, rețelele de conspiraționiști dirijate din umbră de Moscova au încercat să inventeze unele. Pe Facebook în special, dar și pe site-urile care propagă fake news pe această temă s-au rostogolit câteva “informații” despre cazuri de asistente care au murit sau sunt în stare gravă. Toate s-au dovedit false. Într-un caz s-a vorbit despre victime la centrul de de vaccinare de la Spitalul Bagdasar din București – dar la respectivul spital nici măcar nu este centru de vaccinare!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Studiu oficial: persoanele vaccinate cu BioNTech-Pfizer nu transmit virusul! Lovitură năucitoare încasată de conspiraționiști

* „Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

* „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

2 COMENTARII

  1. Joi seara, la „RealitateaTV”, profitând și de PROSTIA NĂTĂRĂULUI de moderator (PAPAGALUL ăla PENIBIL de Bogdan Musgoci), ȚAȚA de Adina Alberts (un fel deee… Șoșoacă, puțintel – daaa’… NU MULT! – mai spălată!), OBRAZNICA aia CU-GURA-MARE de soție a BUFONULUI Viorel Cataramă, și-a continuat MISIUNEA PUTINISTO-CHINEZĂ de a ZBIERA, în deja clasicul stil negaționist și „conspiraționist”, puternic ANTISEMIT și evident ANTIOCCIDENTAL, împotriva vaccinurilor anti-Covid europene și americane (Pfizer-BioNtech și Moderna).

    Ca de obicei, așa cum o comite frecvent la „Latrine” și la „GuițăTV”, unde este „de-a casei”, madam Cataramă-Alberts (sau invers…), de la înălțimea pregătirii și profesiei sale de medic… ESTETICIAN (!!!!!!!!), înjură tot ceea ce NU vine din Rusia sau R.P. Chineză, MANIPULÂND-GROSOLAN și MINȚIND-JEGOS (MULT-PREA!) credulul și ușor-influențabilul public românesc!

    • Să știi că ai dreptate, doar că tăntălăii de jurnaliști pentru audiență calcă în picioare morala, dacă aduci doi, trei papagali cate țipă în continuu realizezi ce n-ar trebui, dar se pare că ideile psd sunt promovate pe toate canalele Tv, chiar acum ascultând un post TV aflu că ciolacu s-a vaccinat, dar parcă nu a existat covid, nu trebuia luate măsuri de protecție, și care au fost luate au fost contestate la ccr ah, scuze la pcr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here