Competiție inedită între doi primari de sector, Mihaiu (USR) și Ciucu (PNL): cine recuperează mai multe terenuri abandonate și le redă comunității

0
2487
Ciprian Ciucu (stânga) și Radu Mihaiu (dreapta) au început o competiție neobișnuită pentru primarii din România

O surprinzătoare și neobișnuită competiție a început în București, între primarii Sectorului 2 (Radu Mihaiu, USR) și Sectorului 6 (Ciprian Ciucu, PNL): cei doi își propun să recupereze și să redea comunității cât mai multe din spațiile abandonate. Este pentru prima oară când doi edili din Capitală se iau la întrecere pe un subiect ținând de aspectul și gospodărirea unității administrative.

Tonul l-a dat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și conducătorul filialei PNL București. Sâmbătă, 23 iulie, acesta scria pe contul său de Facebook: „Continuăm cu recuperarea spațiilor verzi neglijate ani de zile și le transformăm din pârloagă în grădini, spațiu public de calitate. Zona Răzoare este una dintre porțile de intrare în Sectorul 6.
Anul acesta am recuperat multe terenuri și vom continua această abordare și anul acesta și în anii care vor urma“.

Ciucu: „Radu Mihaiu, ai spus «game on», eu zic ca tine, dar vezi că ai de recuperat, noi am ajuns la 17 astfel de recuperări de terenuri

Luni, el a revenit cu un nou comentariu, atașând pozele unor zone reabilitate din sectorul său, pentru a anunța că are un competitor: „Cu riscul de a părea o moară stricată vă mai spun încă o dată că luăm foarte în serios spațiul verde, recuperăm terenurile abandonate, mizere. De aici, de pe drumul Valea Doftanei din cartierul Brâncuși, am scos munți de gunoaie și după această reamenajare echilibrată, redăm acest spațiu public comunității.
Aici lucrările vor continua cu amenajarea unui loc de joacă, mai este lângă un teren de dimensiuni comparabile și îl amenajăm tot anul acesta. Arborii plantați sunt de bună calitate și vor oferi umbră și aer.

P.S. Radu Mihaiu, ai spus «game on», eu zic ca tine, dar vezi că ai de recuperat, noi am ajuns la 17 astfel de recuperări de terenuri. Am demolat construcții ilegale, am identificat terenuri fără proprietate clară, am preluat terenuri foste industriale. Ne-am apucat încă de anul trecut. Succes!“.

Teren reabilitat în Sectorul 6

Mihaiu: „Bravo, Ciprian Ciucu, te-ai mișcat mai bine pe partea de recuperat spații abandonate, respect pentru asta. Noi ne-am concentrat mai mult pe înverzirea curților de bloc și a amenajărilor parcurilor existente

Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2, i-a răspuns marți, o zi mai târziu: „Bravo, Ciprian Ciucu, te-ai mișcat mai bine pe partea de recuperat spații abandonate, respect pentru asta. Noi ne-am concentrat mai mult pe înverzirea curților de bloc și a amenajărilor parcurilor existente.

Cu excepția Parcului Sticlăriei, care de zeci de ani era o groapă de gunoi, toate celelalte reamenajări s-au făcut pe spații «în folosință».

Deci cred că am început jocul fără să stabilim regulile. Se pun amenajările de anul trecut? Că și noi avem peste 20 făcute doar în 2021.

Reabilitarea parcurilor existente intră? Că parcul Morarilor nu era părăsit, dar azi e cu totul în altă ligă. La fel și Icoanei.

Orice tip de spațiu verde?

Pe înverzirea curților de bloc, noi am insistat destul de tare. Anul trecut am făcut cap-coadă două cvartale. Anul acesta am luat la puricat curțile de pe două bulevarde principale și jumătate din cartierul Tei.

Până stabilim ce și cum, las aici un mic loc de joacă care era părăsit din motive evidente“.

Textele celor doi au primit mii de aprecieri și sute de comentarii, unii internauți remarcând că e prima oară când niște primari din București se iau la întrecere în privința proiectelor destinate comunității și nu în furtul banilor și „prăduirea” spațiilor verzi.

Teren reabilitat în Sectorul 2

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul Finanțelor, Câciu de la PSD, a falsificat deficitul real al României, acuză Ghinea (USR)! A fost ascuns costul plafonării prețului la energie

* USR și Forța Dreptei (Ludovic Orban), singurele partide care au sancționat dur discursul scelerat al premierului maghiar Viktor Orban la Tușnad. Președintele Iohannis, liderii PSD, PNL și UDMR tac

* Angajații unei agenții „patronate” de Gabriela Firea – trimiși „la specializare” la Mamaia, Brașov și Băile Felix, în hoteluri de 4 stele, pe bani publici

* DOSAR. Liviu Dragnea a plecat spre Maldive cu un avion privat, pe banii românilor, alături de concubina sa și de o colegă a acesteia din școala generală!

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* Rusia pune în pericol alegerile din Italia. Moscova s-ar implica în campanie, „bombardând” cu fake-news-uri pentru a favoriza partidele pro-Kremlin

* Ucrainenii au aruncat în aer tribunalul din Lisiciansk, unde invadatorii ruși se aflau în ședință. Bilanțul: minus 50 de „orci”!

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here