Pusă șefă la Cazane, cu salariu de 11.000 de euro pe lună, nepoata directorului SRI din regimul Iliescu tocmai și-a luat penthouse de 260 de metri pătrați, cu 4 terase, într-un bloc din Băneasa

4
5947
Ioana Timofte și blocul de lux unde și-a cumpărat 3 apartamente. Nepoata fostului director SRI este prototipul bugetarului român de succes: a făcut o facultate particulară, a trecut prin "școala" SRI, apoi a ajuns direct la vârful administrației, unde e mutată din șefie în șefie pe salarii uriașe. COLAJ FOTO: ReporterIS.ro

Ioana Timofte, nepoata directorului SRI din regimul Iliescu (Radu Timofte) și una din marile bugetare de lux ale tuturor Guvernelor de după 2000, tocmai și-a luat un penthouse într-un bloc de lux de pe Strada Ion Ionescu de la Brad, din cartierul Băneasa, dezvăluie Reporter Iași. Apartamentul are 260 de metri pătrați, 4 camere și 4 terase și este al treilea cumpărat de Timofte în blocul respectiv.

Ieșeanca, pusă în regimul Iohannis-PSD șefă la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune SA (fostul ISCIR, rebotezat CNCIR) pe salariu de 11.000 de euro lunar, are un trecut foarte interesant. A făcut o facultate privată, a făcut cursuri „de specializare” la Academiile SRI și MApN, apoi a ajuns direct la vârful administrației, plimbându-se din șefie în șefie în domenii fără nicio legătură cu profilul profesional, dar pe salarii uriașe de la buget. Acum, scrie ReporterIS, are 3 apartamente de lux în blocul din Băneasa.

În 2010, fostul senator Valer Marian reclama Comisiei de Control a SRI că Ioana Timofte desfășura activități suspecte (spionaj) în hotelul parlamentarilor, unde era cazată în camera deputatului ieșean Tudor Ciuhodaru și venea cu o limuzină înmatriculată de serviciul de informații al Armatei, la care folosea două numere de înmatriculare diferite!

În declarația de avere, Ioana Timofte menționează că ar fi împrumutat 160.000 de euro de la tatăl copilului ei, Felix Braniște. La rândul său, acesta e tot un bugetar de lux, care „zboară” din minister în minister și care, teoretic, nu prea are de unde să câștige atâția bani, pentru că veniturile sale declarate pe an sunt de 24.000 de euro!

„Bugetara SRI” a cumpărat penthouse-ul în luna mai 2022, unde – scrie ReporterIS – mai deține alte două apartamente impresionante: unul de 178 de metri pătrați, altul de 112 mp. Împreună, cele trei proprietăți valorează peste 1.000.000 de euro! Totul, în contul unui bugetar!

Intervievată de ReporterIS, Ioana Timofte spune că și-a luat penthouse-ul de 260 mp cu bonusul pe care l-a încasat în 2021 ca director la CNCIR (ISCIR): 260.000 de lei. În ultimele 12 luni, fericita bugetară a încasat 120.000 de euro din salarii și bonusuri.
Valoarea de piață a apartamentului achiziționat în luna mai trece însă de 500.000 de euro! Din declarațiile de avere ale Ioanei Timofte nu rezultă în niciun fel că ar fi avut de unde să scoată banii respectivi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ministrul Finanțelor, Câciu de la PSD, a falsificat deficitul real al României, acuză Ghinea (USR)! A fost ascuns costul plafonării prețului la energie

* USR și Forța Dreptei (Ludovic Orban), singurele partide care au sancționat dur discursul scelerat al premierului maghiar Viktor Orban la Tușnad. Președintele Iohannis, liderii PSD, PNL și UDMR tac

* Angajații unei agenții „patronate” de Gabriela Firea – trimiși „la specializare” la Mamaia, Brașov și Băile Felix, în hoteluri de 4 stele, pe bani publici

* DOSAR. Liviu Dragnea a plecat spre Maldive cu un avion privat, pe banii românilor, alături de concubina sa și de o colegă a acesteia din școala generală!

* ANALIZĂ. De ce este Rusia neputincioasă în fața loviturilor HIMARS. Ucrainenii au distrus aproape toate depozitele de carburanți și muniție ale armatei ruse în teritoriile ocupate

* Rusia pune în pericol alegerile din Italia. Moscova s-ar implica în campanie, „bombardând” cu fake-news-uri pentru a favoriza partidele pro-Kremlin

* Ucrainenii au aruncat în aer tribunalul din Lisiciansk, unde invadatorii ruși se aflau în ședință. Bilanțul: minus 50 de „orci”!

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

4 COMENTARII

  1. Iar olimpicilor nostri li se strange doar mana. Statul este al lor si greu schimbam asta. Ca asta mai sunt alte mii de copii de masoni, smecheri, abonati la banul public, cumetrii. Cand o tara nu functioneaza normal trebuie sa te uiti la oamenii care o administreaza. La noi vedem zoaia societatii. Asta are minte de bibilica are banul grup si il baga in imobile ca atata o duce capul. Unul nu vrea sa traiasca decent, smerit, in comunitate cu natura si cu semenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here