Rusia pune în pericol alegerile din Italia. Moscova s-ar implica în campanie, „bombardând” cu fake-news-uri pentru a favoriza partidele pro-Kremlin

0
925
Berlusconi (dreapta) este unul dintre politicienii importanți ai Italiei care se află în relații strânse cu Putin

Rusia va încerca să vicieze procesul electoral și alegerile parlamentare din Italia, punând în funcțiune mașinăria de fake-news și propagandă de pe rețelele de socializare, avertizează Enrico Letta, șeful Partidului Democrat italian, de centru-stânga, citat de Reuters. Moscova e interesată ca în alegerile care urmează să câștige partidele pro-Kremlin, acestea urmând să dinamiteze din interior unitatea comunității occidentale.

Viktor Orban, premierul Ungariei, ar căpăta astfel un aliat puternic în interiorul Uniunii Europene, pentru a sabota sancțiunile internaționale decise contra Rusiei după invadarea Ucrainei.

Enrico Letta, liderul Partidului Democrat (PD) italian, consideră că situația e atât de primejdioasă, încât a cerut ca serviciile de informații de la Roma și unitatea anti-dezinformare creată de Uniunea Europeană să acționeze în următoarele două luni, pentru a preveni intervențiile externe în procesul electoral italian.

În dialogul cu reporterul Reuters, politicianul a declarat: “Lansez această alarmă roșie pentru binele țării, dar și pentru binele Europei”.

Vladimir Putin acționează cu destul succes, până acum, în dinamitarea din interior a Uniunii Europene folosindu-se tocmai de instituțiile și regulile democratice pe care el le-a suprimat cu brutalitate în Rusia. Luna trecută, folosindu-se de agenția de spionaj rusească, de mafia bulgară și de politicienii din vechiul sistem, Moscova a reușit să dărâme Guvernul reformist de la Sofia.

Acum, situația e foarte periculoasă în Italia. Săptămâna trecută, Guvernul Mario Draghi, de unitate națională, a căzut pe neașteptate, deschizând drumul spre alegerile anticipate care vor avea loc în septembrie.

În Italia sunt două partide importante conectate cu Moscova: Forza Italia și Liga. Liderii celor două formațiuni, Silvio Berlusconi și Matteo Salvini, au condamnat formal invazia Rusiei în Ucraina, dar apoi au pus sub semnul întrebării decizia Occidentului de a ajuta economic și militar Kievul.

În acest moment, sondajele de opinie arată că alianța conservatoare, care include formațiunile filoruse Forza Italia și Liga, împreună cu gruparea de extremă dreapta Frații Italiei, vor câștiga alegerile din 25 septembrie.

Frații Italiei s-a situat, totuși, în mod clar de partea Ucrainei. Partidul e cotat cu aproape 24% din voturi. Pe locul doi ar fi PD, cu 22,5%.

Rusia e foarte adânc implicată, de mulți ani, pe scena italiană. Dispune de o vastă rețea de troli, agenți de influență și publicații online care îi popularizează discursul, împrăștie teorii conspiraționiste, sentimente anti-UE și anti-NATO și creează curente de opinie favorabile Kremlinului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Europa somează România să termine cu șmecheriile prin care favorizează spălarea banilor! Directiva a fost maltratată, la fel ca Legea avertizorului de integritate

* Căpușe PSD: Grindeanu a numit un agricultor la șefia Autorității Aeronautice – pe fratele lui Marian Neacșu, secretarul general al Guvernului!

* George Buhnici pierde un prim contract, cel cu BCR, după refuzul de a-și retrage declarațiile sexiste. „Am crezut în a doua şansă, dar este evident că vedem diferit lucrurile”

* Ucrainenii au aruncat în aer tribunalul din Lisiciansk, unde invadatorii ruși se aflau în ședință. Bilanțul: minus 50 de „orci”!

* „Putin are zeci de tone de valută și tone de lingouri de aur. Banii – 250 de miliarde de dolari – sunt depozitați în țări unde extrădarea este imposibilă”

* Partizanii ucraineni din Crimeea oferă 15.000 de dolari pentru lichidarea comandantului unei divizii de submarine rusești

* Ucraina e amenințată cu Apocalipsa, în caz că va încerca să recupereze Crimeea. Medvedev: „Într-o clipă va veni Ziua judecăţii de Apoi”

* VIDEO. Propaganda lui Putin le prezintă rușilor, la TV, avantajul de a le muri copiii în războiul din Ucraina: își pot cumpăra o Lada nouă!

* Destine crunte pentru trei trădători ucraineni care au trecut de partea Rusiei teroriste. Bilanțul: un mort (împușcat) + un spitalizat (otrăvit) + un arestat

* Rusia vrea să anexeze și 3 regiuni din nordul Kazahstanului! Când a aflat planul diabolic al lui Putin, președintele kazah s-a rupt de acesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here