Salvamontiștii au salvat 7 tineri care au urcat la Cascada Urlătoarea în blugi și pantofi de club. I-a prins noaptea pe munte fără lanterne

3
1614

Salvamontiștii din Bușteni au intervenit la timp ca să salveze viața a 7 tineri care au plecat pe munte ca să vadă Cascada Urlătoarea, din Munții Bucegi, complet neechipați pentru astfel de acțiune.

Cei 7, îmbrăcați în blugi sau pantaloni de trening, fără lanterne și încălțați cu pantofi și ghete de oraș, au plecat târziu pe traseu, așa că i-a prins noaptea.
După lăsarea întunericului, grupul n-a mai văzut poteca și au început căzăturile pe gheață și zăpadă.

Imprudenții au sunat la Salvamont. O echipă de salvatori a plecat în căutarea lor și i-a descoperit în niște boscheți.

Povestea a avut final fericit, iar cei 7 au fost readuși cu bine în oraș.

Inițial, administratorii contului de Facebook al Salvamont Bușteni au scris: ”Sapte tineri din Bucuresti au fost coborati de salvamontist in aceasta seara de la Cascada Urlatoare. Acestia au ramas blocati pe poteca turistica pentru ca s-a lasat întunericul si nu aveau lanterne. In rest erau «foarte bine echipati»“.

Ulterior, postarea a fost ștearsă cu tot cu filmulețul încărcat inițial.

În ultimul an, astfel de situații, cu persoane plecate pe munte total nepregătite, s-au înmulțit considerabil. Dacă astă-vară lucrurile erau chiar amuzante (într-un caz, cineva a plecat cu trolerul spre Vârful Moldoveanu), iarna lucrurile se schimbă și pot foarte repede evolua într-o direcție tragică.

Săptămâna trecută, salvamontiștii din Câmpulung au prezentat un alt caz, cu niște petrecăreți care au mers la un refugiu pe muntele Iezer și pe care l-au vandalizat la plecare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here