Prigojin și Utkin au fost identificați la morgă. Mercenarii Wagner rămași fără conducere încearcă să fugă din Belarus. Gruparea privată a încetat să mai existe

2
1030
Dmitri Utkin (stânga) a fost recunoscut la morgă după tatuajele de pe corp. Prigojin a fost identificat după degetul lipsă de la o mână

Presa rusă scrie că trupul patronului Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, și cel al adjunctului său, Dmitri Utkin (conducătorul executiv al trupelor de mercenari), au fost identificate oficial la morgă de unul dintre comandanții armatei private. În același timp, mercenarii rămași fără conducere încearcă să fugă din Belarus, relatează multiple surse.

Prigojin a fost identificat, în principal, după mâna la care îi lipsea un deget. Utkin a fost recunoscut după înălțime și tatuajele pe care le avea pe corp. Cu aceasta par să se încheie speculațiile privind posibila înscenare a morții celor doi. E clar că gruparea privată Wagner a fost decapitată complet și din acest moment încetează, practic, să mai existe.

Jurnalistul rus de investigații Mark Krutov notează că pe lista pasagerilor din avionul doborât mai erau câteva persoane de prim-plan din conducerea Wagner. „Agenția federală rusă pentru transport aerian a publicat lista pasagerilor și a echipajului avionului prăbușit, care include numele lui Prigojin și Utkin. Printre ceilalți morți în accident se numără: Serghei Propustin, cu numărul de identificare Wagner M-0394. Valeri Șekalov, ex-adjunctul lui Prigojin, a fost acuzat recent de corupție în cadrul companiei. Șekalov este cu adevărat un pește mare: era responsabil de comerțul cu petrol din Siria, de logistica Wagner și multe altele. Un alt pasager la bordul zborului prăbușit era Alexander Totmin, cu eticheta Wagner M-5534. Împreună cu Evgeni Makarian, care se afla și el pe lista de pasageri, Totmin și Propustin se consideră că au servit ca gărzi personale ale lui Prigojin”.

Practic, în acest moment nu mai există nicio persoană care să preia conducerea Grupului Wagner.

Miercuri după-amiază, în primă fază, mercenarii aflați în Belarus au fost deconectați de la rețelele de energie electrică și comunicații. În acest moment, există rapoarte că wagneriții încearcă să părăsească în grabă țara, temându-se că urmează la rându-le să fie lichidați de GRU, serviciul de spionaj militar al armatei ruse.

Informațiile sunt că autoritățile din Belarus au început deja demontarea taberei Wagner situate în apropiere de Osipovici.

Cu aceasta se încheie o altă „afacere” în care Putin și Lukașenko și-au dat cuvântul de onoare. În iunie, când trupele Wagner înaintau nestingherite spre Moscova, Lukașenko a mijlocit o înțelegere între un Putin înspăimântat și un Prigojin ofensiv, dar care se temea că nu va avea totuși forța necesară pentru a ocupa Kremlinul. Putin și-a dat cuvântul, iar Lukașenko a garantat la rându-i cu propria onoare, că Prigojin nu va suferi consecințe pentru faptele sale.

Exact două luni mai târziu, Prigojin se prăbușește cu avionul, împreună cu toată conducerea Wagner.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Putin l-a asasinat și pe Prigojin! Armata rusă a doborât avionul în care se afla liderul Wagner, între Moscova și Sankt Petersburg

* Interzis în Basarabia, putinistul Goran Bregovici concertează în Tulcea, la Festivalul Borșului Lipovenesc, finanțat cu bani europeni. Primarul PSD din Jurilovca a fost reales cu 87%

* Penetrarea Chinei la vârful statului român. Episodul 1: Iohannis și Ciolacu dau undă verde companiei Lenovo să intre pe piața 5G. Episodul 2: Premierul Ciolacu îl reactivează pe Ponta consilier

* PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

* A murit un turnător odios al Securității: Bălăceanu-Stolnici. Cazul Vlad Georgescu – Radio Europa Liberă

* Vicepreședinte PNL: Rușine, Rareș Bogdan!

* Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României”

2 COMENTARII

  1. Ii asteapta sentinte grele odata trecuti in lumea de dincolo. Bestiile vor primi la pachet sa duca toata durerea indurata de cei pe care i-au omorat. Merita doar o cufureala pe mormant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here