Prigojin s-a cazat la ultimul etaj din singurul zgârie-nori din Minsk, ale cărui ferestre nu se deschid

0
915
Hotelul Green City din Minsk, unde s-a cazat Prigojin, are geamurile închise ermetic la ultimul etaj

Oligarhul fugar Evgheni Prigojin se află la Minsk, cazat la ultimul etaj al singurului zgârie-nori din oraș, anunță presa din Belarus preluată de site-ul Info24.ru. În ciuda zvonurilor că patronul mercenarilor Wagner ar fi ajuns deja în Africa sau în țări din Occident sub identitate falsă, el se află încă în statul condus de Aleksandr Lukașenko, care i-a acordat azil după lovitura de stat eșuată din 23-24 iunie.

Conform parlamentarului american Mark Warner, președintele Comisiei de Informații a Senatului, Prigojin este cazat la ultimul etaj al hotelului, acolo unde geamurile nu se pot deschid.

Căderea de la etaj este una dintre metodele preferate de „sinucidere” ale opozanților ori persoanelor incomode pentru Vladimir Putin. Numai de la începutul războiului și până azi, numărul oligarhilor și al oficialilor din administrație care și-au găsit astfel sfârșitul trece de 10.

Publicația Info24.ru scrie că Evgheni Prigojin a fost văzut de mai mulți oameni la Hotelul Green City din Minsk. Organele de anchetă din Rusia au închis cercetările privind inițierea loviturii de stat de către Prigojin, dar acest lucru nu înseamnă că oligarhul a și scăpat. Mai mulți analiști spun că Putin, de data aceasta, nu-l va ierta și va încerca să-l asasineze.

Pe de altă parte, există unii observatori ai evenimentelor din Rusia care spun că s-ar putea ca epopeea lui Prigojin să nu se încheie aici. Puțini dintre mercenarii Wagner au acceptat să semneze contracte cu Ministerul Apărării din Rusia.

Principalele surse de venituri ale lui Prigojin sunt în Africa, unde el are echipe de mercenari în țări precum Libia, Mali, Republica Centraficană, Mozambic, Sudan etc. Mercenarii Wagner, de o brutalitate teribilă, percep taxe de protecție de la dictatorii locali și exploatează zăcăminte de metale rare în aceste țări cu mari bogății naturale, dar conduceri corupte.

Dacă Prigojin a avut în tentativa sa de puci împotriva Kremlinului și niște aliați în armată și în cercurile conducătoare, atunci e posibil ca eventuala eliminare a lui Putin să-l readucă în jocurile de putere de la Moscova – asta, în cazul în care nu e asasinat până atunci.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cacealma rusească: „războiul civil” care a durat o zi! Prigojin se oprește la 200 de kilometri de Moscova, „ca să nu fie vărsare de sânge”. Mercenarii săi se întorc pe frontul din Ucraina, unde poate să fie vărsare de sânge

Putin: „E trădare! Un cuțit în spate! O răzmeriță împotriva poporului. Vom lua măsuri extrem de dure. Trupele speciale sunt deja pe urmele trădătorilor”

Cele 6 avioane cu care au fugit sâmbătă oligarhii lui Putin. Au decolat din apropierea Moscovei și au dispărut de pe radar

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

A murit Costin Georgescu, primul director al SRI neimpus de KGB. Avea 81 de ani și era grav bolnav într-o clinică din Elveția

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

Marcel Ciolacu și-a plasat nepoata într-o sinecură la Radioul public! Premierul tocmai clama: „Nu mai vreau dezmăţ la stat, cu mii de angajări şi tot felul de pile!”

Prostie bubuitoare la Realitatea Plus. Fiica patronului: „Cei de la OMV-Petrom au găsit mai mulți țiței. Cei mai mulți țiței din ultimele decenii!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here