Se destructurează AUR: a mai plecat o senatoare! „A devenit un partid al Sistemului, s-a umplut de traseiști și securiști. George Simion se ascunde, fuge de responsabilitate, fuge de oameni”

22
1768
Rodica Boancă

Încă o plecare din AUR, la nivel parlamentar: senatoarea Rodica Boancă, vicelider al Grupului parlamentar al partidului său, a anunțat în plenul Senatului că demisionează din AUR, motivând a fost încălcată promisiunea „fără traseişti, fără securişti, fără masoni”.

Rodica Boancă (41 de ani) a făcut anunțul la microfonul Senatului: „Vă informez că mi-am dat demisia din grupul parlamentar AUR din cauza încălcării regulii «fără traseişti, fără securişti, fără masoni». Am intrat în AUR pentru o politică nouă. Acum, fiind pus pe tavă Sistemului, mă văd obligată să-mi dau demisia de onoare. Rămân senator independent, neafilit, în luptă cu Sistemul. Dumnezeu să apere România!”.

Ulterior, la televiziuni, Rodica Boancă l-a acuzat pe președintele partidului că „a transformat AUR într-un partid al Sistemului” și că „se ascunde, fuge de responsabilitate, fuge de oameni”, de aceea n-a putut să discute cu el înainte de a-și anunța demisia.

Senatoarea Rodica Boancă spune că George Simion a umplut partidul de traseiști, „veniți de la Pro România, ALDE, PMP, PSD”, dar și de „masoni” și „securiști”.

„A promis că aducem oameni noi în politică, dar de o vreme aduce doar oameni vechi, care au eșuat în alte partide”, a mai spus Rodica Boancă.

Fosta senatoare AUR, devenită neafiliată, a pronunțat și două nume de achiziții neinspirate – „traseista” Ramona Ioana Bruynseels (venită de la PUSL, partidulețul lui Dan Voiculescu) și „securistul” Mugur Mihăescu (fost informator al Securității comuniste).

Aleasă în 2020 în județul Ialomița și aflată la primul mandat, Rodica Boancă era vicelider al Grupului AUR din Senat și făcea parte din Grupul parlamentar de prietenie cu Malayezia.

Rodica Boancă pe vremea când îl admira pe George Simion

AUR și-a pierdut mai mult de un sfert din parlamentari (12 din 47)

În urma alegerilor din decembrie 2020, în care a obținut 9,17% la senat și 9,08% la Camera Deputaților, AUR s-a ales cu 47 de parlamentari (14 senatori și 33 de deputați).

După doi ani și jumătate, 12 dintre aceștia nu se mai află în AUR:

  • 3 senatori – Diana Iovanovici-Șoșoacă, Evdochia Aelenei, Rodica Boancă;
  • 9 deputați – Francisc Tobă, Mihai Lasca, Dănuț Aelenei, Ciprian Ciubuc, Lucian Fedorov, Dumitru Focșa, Anamaria Gavrilă, Nicolae Roman, Daniel Rusu.

Așadar, AUR și-a pierdut 25,53% dintre parlamentari (12 din 47). Grupul său din Senat a pierdut 21,42% (3 din 14), iar cel din Camera Deputaților s-a subțiat cu 27,27% (9 din 33).

Demisonarii sau exclușii din AUR reprezintă 2,57% din componența totală a Parlamentului (12 din 466). Pe Camere: 2,20% din Senat (3 din 136), respectiv 2,72% din Camera Deputaților (9 din 330).

Prima „împuținare” a Grupului parlamentar al AUR s-a produs prin excluderea senatoarei Diana Iovanovici-Șoșoacă.

Mihai Lasca a fost exclus ca urmare a dezvăluirii faptelor sale penale, de tip interlop, iar Francisc Tobă pentru că a aflat și conducerea prtidului, cu întârziere, despre ororile acestuia în masacrul de la Sibiu, din decembrie 1989, când era ofițer de armată.

Soții Evdochia Aelenei (senatoare) și Dănuț Aelenei (deputat), din Năvodari, au părăsit partidul în urma unui scandal cu acuzații la adresa președintelui George Simion.

Constănțeanul Dumitru Focșa a fost exclus din AUR ca urmare a bătăilor pe care fostul marinar i le aplica soției sale, care de altfel l-a și părăsit.

Deși este reprezentat în Parlament, AUR nu are numărul necesar de semnături pentru a depune moțiuni în niciuna dintre cele două Camere ale Parlamentului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fraudă la Bac în „România Educată”: la ora 3.56, înaintea testării la Limba română, au început brusc căutările pe Dexonline.ro. Elevii cu pile au primit subiectele înainte

* Legea mafiei imobiliare, clocită de PSD-PNL în Parlament, va aduce România în situația Turciei la un cutremur, avertizează Ordinul Arhitecților. „Fenomen nociv”, „haos urbanistic” și „dispreț față de locuitorii onești”

* Amenințare bolnavă a Rusiei teroriste: „Nu avem de ales, va trebui să lansăm un atac nuclear asupra Europei!”

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Gata cu impostura: Ciolacu rămâne fără certificatul de revoluționar! O comisie din Guvernul său i-a respins cererea de a fi declarat „luptător cu rol determinant” în decembrie 1989

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

22 COMENTARII

  1. AUR si USR in degringolada! Azi este AUR ieri a fost USR. Pai ce faci domnule Coldea, bagi in Parlament tot felul de partidulete apoi le lasi de izbeliste? Cine va mai face opozitie?
    Schimba clovnii din conducerile celor doua partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here