miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăNewsPreședintele Braziliei, contestatar vehement al pandemiei, a fost dus la spital cu...

Președintele Braziliei, contestatar vehement al pandemiei, a fost dus la spital cu simptome de Covid-19!

-

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei și unul dintre cei mai vehemenți susținători ai teoriei conspirației potrivit căreia epidemia de coronavirus nu există, a fost transportat la spital după ce a prezentat simptome de Covid-19.

Brazilia este azi a doua cea mai afectată țară de flagel (după SUA), înregistrând peste 1,6 milioane de cazuri și peste 65.000 de decese.

Epidemia a explodat cu o forță nemaipomenită și e complet scăpată de sub control în Brazilia, deși președintele țării a negat existența virusului și a susținut că totul e o conspirație.

Bolsonaro: “Am făcut analizele, totul e OK. Să nu vă apropiați de mine!

Jair Bolsonaro a făcut febră, a început să tușească și a prezentat dificultăți de respirație – simptome clare în boala Covid-19. A fost dus la spitalul militar, unde i s-au făcut teste, și a trimis acasă, la izolare, până ce ies rezultatele analizelor. „Am făcut radiografie la plămâni și sunt curați. Am făcut și un examen de Covid și totul e OK. Să nu vă apropiați de mine! Asta e recomandarea medicilor, să nu vă apropiați”, a declarat Bolsonaro, care purta și mască.

- Advertisement -

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, a afirmat tot timpul, de la începutul pandemiei, că totul nu e decât o exagerare și a dat exemplu personal, prezentându-se la evenimente publice fără mască. O lungă perioadă de timp, el a criticat măsurile de izolare pe care alte state le luau (epidemia a lovit mai întâi Europa).

40% din totalul cazurilor de coronavirus în lume se înregistrează în două țări ai căror președinți au minimalizat pericolul epidemiei de Covid-19

Luni, Bolsonaro s-a opus prin veto la două articole de lege care prevedeau obligativitatea de a folosi masca în locurile publice, pentru a limita răspândirea virusului.

La nici 24 de ore după acel moment, președintele brazilian a fost dus la spital, cu simptome de Covid-19. În multe cazuri, boala debutează brusc, cu febră mare. Bolsonaro a făcut temperatură peste 38 de grade Celsius.

- Advertisement -

În acest moment, 40% din totalul celor aproape 12 milioane de cazuri de infectare consemnate în lume sunt în două țări unde președinții au negat gravitatea situației și chiar au insinuat că virusul n-ar exista. Statele Unite (președinte Donald Trump) se află pe primul loc, cu peste 3 milioane de bolnavi și aproape 133.000 de morți. Brazilia lui Jair Bolsonaro ocupă locul 2, cu peste 1,6 milioane de cazuri și peste 65.000 de decese.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -