Cîțu: „Persoanele care s-au vaccinat nu mai reprezintă un risc pentru societate. Ar trebui să beneficieze de o viață normală”

1
1551

Premierul Florin Cîțu a declarat luni dimineața că persoanele care s-au vaccinat nu mai reprezintă un pericol de răspândire a Covid și, prin urmare, ar trebui să poată reveni la viața normală, discuția în această privință fiind pe masa Guvernului.

O altă temă importantă de reflecție este propunerea ca, în localitățile unde rata de vaccinare a populației a trecut de 50%, să se renunțe la purtarea măștii. Florin Cîțu spune că încă nu s-a luat o decizie, dar “toate scenariile sunt pe masă”.

În privința țintei de imunizare a 5 milioane de oameni până la 1 iunie, care pare de neatins acum, Florin Cîțu continuă să fie optimist. Ritmul lent al campaniei de vaccinare, despre care Ziaristii.com a scris în mai multe rânduri, a fost confirmat duminică de Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, care a confirmat că, la viteza actuală, ținta nu poate fi atinsă.

Florin Cîțu dă însă asigurări că numărul de vaccinați cu prima doză va crește suficient de mult pentru a se ajunge la 5 milioane de români imunizați până la 1 iunie: “Când avem un obiectiv ambițios sunt multe voci care spun că nu se poate. De 30 de ani auzim că nu se poate. Eu am spus că se poate și veți vede că se poate”.

În primele 10 zile ale lunii mai, ritmul vaccinării a fost de 30-50.000 de noi persoane imunizate cu prima doză. Pentru a fi atins obiectivul, ar fi nevoie de o medie de circa 62.000 de persoane pe zi în intervalul rămas până la 31 mai.

Pentru a crește ritmul vaccinării, Florin Cîțu a anunțat că, săptămâna care urmează, toți miniștii vor coborî în stradă, vor merge pe teren, în centrele de vaccinare, vor discuta cu oamenii și vor impusiona campania.

Relativ la cei deja imunizați, premierul a menționat: “Persoanele care s-au vaccinat și nu mai prezintă un risc în societate ar trebui să beneficieze de o viață normală”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Document-șoc capturat de SUA: Armata chineză pregătește din 2015 arme biologice și genetice, inclusiv coronavirusuri, pentru Al Treilea Război Mondial

* Încă un fake news demontat: „proteza de șold refuzată lui Leon Dănăilă”. Chirurgul spulberă minciuna că „nu se poate opera” pentru că Spitalul Foișor a devenit „spital Covid”

* PSD-istul Tudose folosește un fake news ca să numească „meduză fără creier” un ministru din Guvernul Cîțu

* De la videochat la Voluntari TV. Oana Lovin a primit emisiune la televiziunea lui Pandele, finanțată din bani publici

* Soția lui Nelu Ploieșteanu să nu-i mai acuze pe medici, ci să se acuze pe ea însăși, pentru că nu l-a vaccinat! În schimb, l-a lăsat să cânte prin restaurante, condamnându-l la moarte

* 10 minciuni șocante ale lui Gigi Becali în ziua a doua de Paște. A fost prins circulând cu 106 km/oră în localitate, pe un drum național, dar susține că rula regulamentar „pe autobandă”!

* Au vrut să vâneze iepuri și fazani, dar s-au împușcat între ei! Vânătoarea era ilegală. Unul dintre braconieri are capul zdrobit

* D. C. Popescu i-a dat în judecată pe Voiculescu & Năsui pentru expresia „PSD-ist mascat”, apoi a devenit PSD-ist pe față! Evident, a pierdut ambele procese

* Ion Cristoiu a pierdut procesul cu istoricul care-l demascase drept informatorul „Coroiu” al Securității. Instanța: probele sunt clare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here